پخش زنده
امروز: -
دولت کانادا به علل امنیتی، پیام رسان اجتماعی تیک تاک را همانند آمریکا زیرنظر گرفته است تا از نفوذ امنیتی چین ازطریق این پیام رسان چینی جلوگیری کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونی سی بی سی آمریکا در گزارشی اعلام کرد برنامه کاربردی (تیک تاک)، فرد را معتاد میکند. هر چیزی در آن میتوان پیدا کرد. همه چیز، از مطالب مبهم و مشکوک گرفته تا توصیههای کاربردی میتواند از این طریق منتشر شود. این برنامه کاربردی، افراد را یک شبه به ستارههای فضای شبکه اجتماعی تبدیل میکند.
شاید تیک تاک فقط برای شاخ شدن مجازی مطرح باشد، اما مقامات کانادایی این پیام رسان را زیرنظر گرفته اند تا هرگونه نشانه احتمالی مبنی بر مداخله خارجی (در کانادا) را شناسایی کنند.
جاستین ترودو. نخست وزیر کانادا: بی تردید، ما با دقت آن را زیرنظر داریم.
این اظهارات (ترودو) پس از آن مطرح میشود که سنای آمریکا مصوبهای را تصویب کرد که براساس آن، استفاده از تیک تاک در همه گوشیها و رایانههای دولتی ممنوع میشود. این تصمیم به علت نگرانی از این بابت اتخاذ شده است که احتمال دارد اطلاعات محرمانه به دست دولت چین بیفتد.
جاش هاوی. سناتور جمهوریخواه در سنای آمریکا گفت: من خودم تیک تاک ندارم. اما بسیاری از افراد این پیام رسان را دارند. صدها میلیون نفر این برنامه را نصب کرده اند. اشکالی ندارد. من فقط میخواهم آنها در استفاده از این پیام رسان، امنیت داشته باشند. اگر بتوانیم یک سری تضمینهای امنیتی جدی داشته باشیم، مشکلی نخواهد بود. اما در هرحال، استفاده از این پیام رسان در وسایل دولتی باید ممنوع شود.
شرکت بایت دانس چین، مالک تیک تاک است. این وضعیت به معنای آن است که مقامات پکن میتوانند این شرکت را وادار کنند تا در روند جمع آوری اطلاعات به پکن کمک کند.
دنیس میلانرو استاد دانشگاه اونتاریو: اگر دولت چین بخواهد یک فرد یا شخص خاصی را برای تاثیرگذاری هایش هدف قرار بدهد میتواند از تیک تاک استفاده کند.
مسئولان تیک تاک میگویند اطلاعات کاربران کانادایی را در اختیار پکن قرار نمیدهند و اطلاعات آنها در آمریکا یا سنگاپور ذخیره میشود. اما کارشناسان میگویند حتی اگر این حرف درست باشد، به اشتراک گذاری اطلاعات با اشخاص ثالث، مخاطراتی به همراه دارد.
آنا کاووکیان. کمیسر سابق محرمانگی اطلاعات در اونتاریو: آنچه درباره حریم شخصی حائز اهمیت است، کنترل اطلاعات است به معنی اینکه فرد بر استفاده یا افشای اطلاعات شخصی خودش، کنترل داشته باشد. اگر قرار است اطلاعات افراد با دیگران و اشخاص ثالث به اشتراک گذاشته شود، باید برای افراد این مسئله مشخص شود.
این حرفها بسیار جالب توجه است. کاناداییها زمان زیادی را در استفاده از این برنامههای کاربردی صرف میکنند. آنها برای محافظت از خودشان باید چه کار کنند؟
کارشناسان امنیتی که ما با آنها صحبت کردیم میگفتند که کاربران باید این برنامه کاربردی را حذف کنند. اما کارشناسان در دانشگاه تورنتو سال گذشته در تحقیقاتی که انجام دادند هیچ مدرکی نیافتند مبنی بر اینکه اطلاعات موجود در تیک تاک در اختیار دولت چین قرار گرفته باشد. آنا کاووکیان کمیسر سابق اونتاریو نیز همین مطلب را بیان کرده است. وی هشدار میدهد فارغ از اینکه از چه برنامه کاربردی استفاده میکنید، همواره درباره به اشتراک گذاری اطلاعات با طرف ثالث ناشناس، بسیار مراقب باشید، زیرا نمیدانید که ممکن است در آینده از این اطلاعات علیه خود شما استفاده شود یا هویت شما را بدزدند و اقدامات مجرمانه مرتکب شوند.