پخش زنده
امروز: -
متخصص جراحی عمومی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مهمترین عامل ایجاد کننده سرطان دستگاه گوارش رژیم غذایی نامناسب دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «سید امیر میرآتشی» در برنامه ضربان شبکه سلامت، درباره عوامل خطر ایجاد کننده سرطان دستگاه گوارش، گفت: از مهمترین عوامل ایجاد کننده این بیماری، رژیم غذایی نامناسب است، غذای دودی و نمک سود، ترشیجات، غذاهای فرآوری شده، برای دستگاه گوارش فوقانی مضر هستند. در گذشته برای نگهداری مواد غذایی از این روشها استفاده میکردند، اما با اختراع یخچال و مصرف تازه غذاها، کاهش چشمگیری در آمار میزان سرطانها اتفاق افتاد، اما هم اکنون با ورود مواد نگهدارنده به غذاها (نیتراتها)، مجدداً میزان سرطان دستگاه گوارش، افزایش یافته است.
وی در پاسخ به این سوال که بدخیمی معده چیست، افزود: به طور کلی بافت معده متشکل از تعدادی سلول است، وقتی این سلولها فعالیت غیر طبیعی پیدا کنند و رشد خارج از محدوده داشته باشند، تبدیل به سلولهای سرطانی میشوند که معمولاً خود را به شکل تومور معده نشان میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: علائم و نشانههای سرطان اعضای دستگاه گوارش فوقانی (مری، معده، لوزالمعده، دوازدهه، صفرا و مجاری صفراوی)، معمولاً مشترک هستند، که شامل درد مبهم شکم، کاهش وزن، سیری زودرس، نفخ شکمی و تهوع و استفراغ بعد از صرف غذا، بلع دردناک و دشواری در بلع است.
میرآتشی تاکید کرد: سیگار از دیگر عوامل افزایشدهنده بدخیمیهای دستگاه گوارش است، همچنین عفونتهایی مانند هلیکوباکتر پیلوری نیز، از عوامل خطر ایجاد کننده تومورهای بدخیم دستگاه گوارش هستند.
این استاد دانشگاه، سابقه خانوادگی ابتلاء به سرطانهای گوارشی، چاقی و همچنین جراحیهایی که در گذشته به علت زخم معده، روی دستگاه گوارش انجام شده است، از دیگر عوامل افزایش دهنده خطر سرطان گوارش، نام برد.
میرآتشی تاکید کرد: میوهها و سبزیهای تازه و همچنین مصرف غذاهای حاوی ویتامین C و E، نقش حفاظتی مهمی در برابر ابتلاء به این بیماری دارند.