پخش زنده
امروز: -
از ابتدای امسال تاکنون ۴۵ واحد صنعتی راکد خوزستان به چرخه تولید بازگشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: زمینهای زیادی در سالهای گذشته برای ایجاد واحد تولیدی در خوزستان به سرمایه گذاران واگذار شده که بخشی از این زمینها رها شده و با گذشت چند سال هیچ کاری در آنها انجام نشده که پیگیری حقوقی برای بازپس گیری این زمینها در دستور کار قرار گرفته است.
علی مهدی پور افزود: ۵۰۰ داوری حقوقی برای پس گرفتن اراضی صنعتی که سالهای گذشته برای ایجاد واحد صنعتی به سرمایه گذاران واگذار شده و سال هاست هیچ اقدامی در آنها انجام نشده در حال انجام است.
وی اضافه کرد: فرآیند بازپس گیری زمینهای صنعتی که در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته و هیچ اقدامی انجام نشده بسیار دشوار است.
مهدی پور، با اشاره به تلاش برای احیای واحدهای راکد خوزستان تصریح کرد: ۱۰۵ واحد صنعتی راکد که شرایط برگشت بهتری را نسبت به سایر شرکتهای راکد دارند، شناسایی شدهاند که با اقدامهای انجام شده از ابتدای امسال تاکنون ۴۵ واحد صنعتی راکد خوزستان به چرخه تولید برگشته است.
وی تامین منابع مالی، تامین مواد اولیه و بازار هدف را سه مشکل اساسی واحدهای صنعتی خوزستان دانست و ابراز کرد: واحدهای صنعتی توانمند خوزستان که ظرفیت افزایش تولید دارند شناسایی و با مشاورههای انجام شده به این واحدها، ۲۰ واحد صنعتی در ماههای اخیر اقدام به افزایش ظرفیت خود کرده اند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان، با بیان اینکه در خوزستان ۷۳ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که ۵۳ شهرک از این تعداد به بهره برداری رسیده اسن، عنوان کرد: رسالت اصلی شرکت شهرکهای صنعتی تکمیل زیرساخت این شهرکها به منظور ورود سرمایه گذاران صنعتی است.
وی با اشاره به وجود صنایع بالادستی و بزرگ در بخشهای پتروشیمی، نفت، فولاد و نیشکر در خوزستان، اذعان کرد: نیازهای زیرساختی تمام شهرکهای صنعتی خوزستان شناسایی و برای برطرف کردن این مشکلات طرحهای متعددی در نظر داریم که در این زمینه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح در این شهرکها به خوزستان در نظر گرفته شده است.
مهدی پور تاکید کرد: ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمرانی برای تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی خوزستان در نظر گرفته شده که با وجود تخصیص این اعتبار تحول زیادی در بخش تکمیل زیرساختها و وضعیت بصری شهرکهای صنعتی خوزستان ایجاد میشود که تاکنون ۳۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص داده شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این اعتبارات، ۷۵۰ میلیارد ریال از محل مسئولیت اجتماعی شرکت نفت برای شهرکهای صنعتی خوزستان در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: زیبایی بصری شهرکهای صنعتی و تکمیل زیرساختها موجب جذب سرمایه گذاران به شهرکهای صنعتی میشود.
وی با بیان اینکه دستیابی به زیرساختهای مورد نیاز صنعت در شهرکهای صنعتی خوزستان سادهتر از استانهای دیگر است بیان کرد: زیرساختهای آب، برق و گاز در شهرکهای صنعتی خوزستان فراهم است که این موضوع موجب علاقه سرمایه گذاران کشور برای سرمایه گذای در این استان شده است.
مهدی پور افزود: تقاضای سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در اهواز، دزفول، اندیمشک و شوشتر بیش از سایر شهرستانهای خوزستان بوده و این در حالی است که در این شهرستان ها، زمین برای واگذاری صنعتی یا وجود ندارد یا به شدت محدود است.
وی اظهار کرد: پادگانهای نظامی زیادی به ویژه در شهرستانهای تقاضا محور برای سرمایه گذاری وجود دارد که با پیگیری برای واگذاری آنها، میتوان ظرفیتهای زیادی برای توسعه صنعت استان ایجاد کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان، با بیان اینکه توسعه ناحیههای صنعتی در برخی شهرستانهای خوزستان مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: شهرستانهای کارون، حمیدیه، باوی نیاز به ایجاد ناحیه صنعتی دارند که با توجه به ظرفیتهای این شهرستان ها، امکان توسعه این نواحی وجود دارد.
وی ایجاد شهرکهای فناوری را یکی از اولویتهای کشور دانست و گفت: بر اساس مصوبه دولت ایجاد ۴۰ شهرک فناوری در کشور در مدت پنج سال در دستور کار قرار گرفت که سهم خوزستان ۲ شهرک فناروی است که یکی از این شهرکها در اهواز و دیگری در شمال خوزستان ایجاد میشود.
مهدی پور ابراز کرد: به منظور توانمندسازی واحدهای صنعتی اقدامهای حمایتی برای برگزاری نمایشگاههای صنعتی در داخل و خارج از کشور انجام میشود که برگزاری این نمایشگاهها نقش کلیدی در بازاریابی شرکتها دارد.
وی تصریح کرد: ۱۹ دوره آموزشی در زمینه کارآفرینی و مهارتی در چند هفته اخیر انجام شده است که با توجه به برنامه ریزی انجام شده تا پایان امسال ۲۳۰ دوره آموزشی هدفمند متناسب با نیاز صنایع خوزستان برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان، با اشاره به اینکه سرمایه گذاری واقعی در زمینه صنایع کوچک در خوزستان انجام نشده است، عنوان کرد: خوزستان کانون صنایع بزرگ است، ولی باید در کنار این صنایع بزرگ، صنایع کوچک نیز شکل گیرد چرا که صنایع کوچک و پایین دست بار اصلی اشتغال را به دوش میکشد.
وی ورود ناآگاهانه سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در بخش صنعتی را یکی از دلایل وضعیت نامناسب برخی واحدهای راکد و یا نیمه راکد دانست و ابراز کرد: درصد زیادی از کسانی که وارد سرمایه گذاری در صنایع شدند به دلیل ناآشنایی با مشکلات و فرآیند سخت تولید، دچار مشکل جدی شدند.
مهدی پور، با بیان اینکه سرمایه گذاری صنعتی نیاز به فهم درست دارد گفت: مسیر سرمایه گذاری در صنایع به ویژه صنایع کوچک مسیر دشواری است که با توجه به اقدامهای مشاورهای در چند سال اخیر روند ورود سرمایه گذاران به بخش صنعتی عالمانهتر از گذشته شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۳ پتروشیمی در منطقه ویژه پتروشیمی در بندرامام خمینی (ره) وجود دارد، بیان کرد: با وجود این ظرفیت عظیم صنایع پایین دستی پیرامون این صنعت در منطقه ایجاد نشده و این در حالی که برخی استانها که حتی یک پتروشیمی هم ندارند دارای صنایع پایین دستی پتروشیمی قوی هستند.