پخش زنده
امروز: -
شمار افراد مراجعه کننده به کلینیکها و بیمارستانها و شمار تلفات مبتلايان به كرونا در چين، نشان از سطح بحران سلامت عمومی فزآینده در اين كشور دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی «ورلد سوسیالیست»؛ بیمارستانهای چین مملو از بیماران جدید مبتلا به کرونا شده اند.
بر اساس گزارشهای گسترده در مطبوعات آسیایی، بیمارستانهای دولتی در مراکز بزرگ شهری چین مملو از بیماران مبتلا به کووید شده اند که تب و علائم تنفسی دارند. این افزایش نگران کننده موارد ابتلا به کرونا تنها چند روز پس از رهایی کامل از سیاست کووید صفر روی میدهد. این ادعای رسمی که متوسط موارد ابتلاء به کووید طی هفت روز در چین اخیرا به شدت کاهش داشته است بنیاد و اساس واقعی ندارد.
طی دو هفته گذشته، فرآیند متمرکز برای گرفتن تست کرونا برچیده شده و «کارتهای سیار سفر» بر روی تلفنهای همراه که تاریخچه رفت و آمد افراد را ردیابی میکند، غیر فعال شده است. سطح درست موارد ابتلاء به کووید، همچنین موقعیتهای جغرافیایی مرتبط با آن دیگر بر روی نقشه این همه گیری قابل رویت نیست. تنها گزارشهای رسمی در ارتباط با تعداد افراد مراجعه کننده به کلینیکها و بیمارستانها و شمار تلفات نشان دهنده سطح بحران سلامت عمومی فزآینده در چین هستند.
مقامات بهداشتی پکن در نشستی در روز دوشنبه اعلام کردند ۲۲ هزار بیمار روز قبل به کلینیکهای سنجش تب مراجعه کرده اند که این میزان ۱۶ برابر بیشتر از هفته قبل است. یک جراح چشم در حالی که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست گفت اخیرا آزمایش کووید نیمی از کارکنان بیمارستانی که او در آن کار میکند مثبت شده است. وی افزود: شمار بیمارانی که به کلینیکهای سنجش تب مراجعه میکنند در مقایسه با هفته گذشته چندین برابر افزایش یافته است و این روند احتمالا طی هفتهها یا حتی ماههای آینده همچنان ادامه خواهد داشت.
افزایش ناگهانی تعداد بیماران مبتلا به کووید موجب ایجاد سردرگمی در سیستمهای بهداشتی چین شده است و در گزارشهایی که کارکنان بهداشتی به رسانهها ارائه میکنند میزان وحشت در میان مقامات و عموم مردم امری ملموس است.
در حالی که به بیمارستانها گفته شده است که تعداد کارکنان خود را افزایش دهند و منابع پزشکی و دارویی و تجهیزات را در بخش مراقبتهای ویژه تقویت کنند، تعداد تختهای بیمارستانی و ظرفیت آی سی یو بیمارستانها قادر به پاسخ گویی به تعداد بیماران در شهرهای پر جمعیت نیست. کمبود داروهای تب بر احساس میشود و قیمت این داروها نیز افزایش یافته است. در همین حال، به افرادی که علائم سبکی دارند گفته شده است در خانه بمانند و از تماسهای نزدیک خودداری کنند تا خطر ابتلای دوستان یا اعضای خانواده شان شامل افراد سالمند در خانههای سالمندان که به شدت آسیب پذیر هستند، کاهش یابد.
رسانههای دولتی چین از مردم خواسته اند از استفاده از خطوط تماس اضطراری خودداری کنند مگر آن که به شدت بیمار باشند. در مرکز اورژانس اضطراری پکن، حجم تماسها شش برابر شده است و آنها روزانه ۳۰ هزار تماس دریافت میکنند. در حالی که قبلا افراد شاهد صفهای طولانی برای دادن تست کووید بودند اکنون شاهد صفهای طولانی در مقابل بیمارستانها و داروخانهها هستند.
میزان مبتلایان در میان کادر درمان به معنای ایجاد اختلال در روند خدمات رسانی است. این همچنین به معنای ایجاد تأخیر در ارائه خدمات اضطراری و کمبود پرسنل و کادر درمانی است. در روزهای تعطیل و غیر شیفت هم از کارگران بخش بهداشت و درمان خواسته شده است بر سر کار خود حاضر شوند تا بتوانند به همکاران مبتلا به کووید خدمات ارائه کنند.
در حالی که محدودیتهای کرونایی برداشته شده است و الزامی برای آزمایش نیست، بیمارستانها به مکانی برای ابتلای بیمارانی تبدیل شده است که برای دریافت دیگر خدمات پزشکی به بیمارستان مراجعه میکنند.
یک کارگر بخش درمان گفت: در بیمارستان او در پکن از بیماران خواسته میشود دستورالعملی را امضا کنند که در آنها آمده است پذیرش در بیمارستان ممکن است سبب ابتلای آنها به کووید شود و آنها با اطلاع از این موضوع میخواهند در بیمارستان پذیرش شوند.
یک پزشک در بیمارستان پکن که خواست نامش فاش نشود در سخنانی اعلام کرد بیش از نیمی از کارکنان این بیمارستان به کووید مبتلا شده اند و نسبت پرستار به بیمار کاهش یافته است و به یک پرستار برای ده بیمار رسیده است. بیش از دو سوم از هزار تخت بیمارستانی به درمان بیماران کوویدی اختصاص یافته است. بسیاری از خانوادههایی که برای دریافت کمکهای پزشکی تلاش میکنند به دلیل حجم بالای بیماران به خانه بازگردانده میشوند.
بدین ترتیب، اعداد و ارقامی که کمیسیون ملی بهداشت چین ارائه کرده است دیگر منعکس کننده واقعیت نیست.
دکتر «ژونگ نانشان» متخصص ریه و اپیدمیولوژیست سرشناس که سه سال پیش مشاور پیشرو در مدیریت بحران در زمان شیوع این بیماری همهگیر در ووهان بود، در گفتگو با رسانههای دولتی چین گفت: «میتوانیم ببینیم که دهها یا صدها هزار نفر در چند شهر بزرگ به این بیماری مبتلا شدهاند.»
ژونگ که قبلا طب سنتی چینی یعنی لیانهوا چینگ ون را برای درمان آنفولانزا تبلیغ میکرد، نقش مهمی در کم اهمیت جلوه دادن خطر ناشی از کووید دارد و میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به این بیماری همهگیر را با آنفولانزا مقایسه میکند.
وی مدعی شد: میزان مرگ و میر از حدود یک درصد است، مشابه آنفولانزای معمولی و عفونت ناشی از ابتلا به سویه اومیکرون که به ندرت به ریهها میرسد. بیشتر افراد در عرض هفت تا ۱۰ روز از ابتلا به این سویه بهبود مییابند.
ژونگ مانند همتایان خود در غرب، تزریق دوزهای یادآور واکسن را به عنوان ابزاری برای کاهش تأثیر ناشی از گسترش اجتنابناپذیر این بیماری همهگیر معرفی میکند. او همچنین گفت: بعید است مردم در تعطیلات سال نو بخواهند در خانه بمانند، بنابراین من به کسانی که به چین سفر میکنند توصیه میکنم دوزهای یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند تا حتی در صورت ابتلا، علائم خفیفی داشته باشند. در طول تعطیلات، صدها میلیون چینی به استانهای زادگاه خود باز میگردند تا در کنار خانواده هایشان باشد که این موضوع تنها سبب تشدید شیوع ویروس کرونا میشود.
در پاسخ به این تحولات، دکتر ژانگ ون هانگ رئیس بخش بیماریهای عفونی در بیمارستان هواشان شانگهای، به کارکنان خود گفت: ماههای آینده ماههای دشواری برایشان خواهند بود. اگر حزب کمونیست چین به این نتیجه برسد که این ویروس در یک موج گسترده همچنان ادامه خواهد یافت، تأثیر فاجعه بار ناشی از ابتلا به این بیماری بر سیستم بهداشتی، میزان مرگ و میر افراد را افزایش میدهد بیش از آنچه در بهترین سناریو پیش بینی میشود.
وی افزود: با ادعای ژونگ مبنی بر اینکه سویه اومیکرون تنها به دستگاه تنفسی فوقانی حمله میکند مخالف است. او گفت خود او نیز شاهد ابتلای افراد به ذات الریه است.
دویست میلیون نفر از جمعیت یک میلیارد و ۴۱۲ میلیون نفری چین بالای شصت و پنج سال دارند و ۴۰ میلیون نفر هم بالای هشتاد سال هستند. آنها با واکسنهای چینی کووید تقویت شده اند و در معرض بالاترین خطر ناشی از ابتلا به این بیماری قرار دارند. میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به سویه اومیکرون در آمریکا و اروپا نشان میدهد ممکن است به راحتی بیش از ۵۰۰ هزار نفر از سالمندان در چین در چند ماه آینده جانشان را از دست بدهند.
با این حال، اگر دسترسی به مراقبتهای بهداشتی به شدت تحت تأثیر قرار گیرد و منابع این کشور تمام شود، بر اساس چندین بررسی مهم و برجسته این تخمین که بین یک و نیم تا دو میلیون نفر در چین ممکن است بر اثر ابتلا به کووید جان خود را از دست بدهند، واقعیتی منطقی و دلخراش است. اگرچه کارزار واکسیناسیون برای تزریق واکسن به چینیهای مسنتر آغاز شده است، تحولات ناشی از افزایش کنونی موارد ابتلا مطمئنا منابع را به سوی مراقبتهای فوری هدایت میکند. پروفسور علی مقداد عضو موسسه سنجش و ارزیابی سلامت و مدیر ارشد راهبرد سلامت جمعیت در دانشگاه واشنگتن با صدور بیانیهای در گفتگو با نشریه ژاپن تایمز گفت: تقریبا این شرایط (واکسیناسیون) همزمان در سراسر کشور وجود خواهد داشت، اما این اقدام نخست در مناطق شهری و سپس در روستاها به دلیل ازدحام جمعیت انجام خواهد شد. با گذشت یک ماه شمار مبتلایان بسیار زیاد است و دو هفته بعد شاهد مرگ و میر افراد خواهیم بود.
دکتر اریک توپول مدیر مؤسسه ترجمه تحقیقاتی اسکریپس در «لاجولا» در ایالت کالیفرنیا در گفتگو با بلومبرگ گفت: تا زمانی که واکسنها و دوزهای یادآور به مردم تزریق نشود، به نظر میرسد قرنطینهها ادامه نداشته باشد و افزایش شدید موارد ابتلا در راه باشد. به نظر میرسد که مشکل بزرگی در راه باشد.