پخش زنده
امروز: -
بر اساس گزارش سالانه سازمان خبرنگاران بدون مرز، عربستان سعودی در میان ۱۸۰ کشور، از نظر آزادی مطبوعات در رده ۱۶۶ قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سازمان خبرنگاران بدون مرز عربستان سعودی را در زمینه آزادی مطبوعات در سال ۲۰۲۲ در میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۶۶ قرار داد و اعلام کرد تعداد روزنامه نگارانی که در عربستان به زندان افتاده اند از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان ولیعهد این کشور که عملا قدرت را در دست دارد، سه برابر افزایش پیدا کرده است.
سازمان خبرنگاران بدون مرز اعلام کرد تعداد روزنامه نگاران و وبلاگنویسان عربستانی که از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد این کشور و حاکم واقعی این کشور، به زندان افتاده اند سه برابر شده است. این سازمان بین المللی در گزارش سالانه خود عربستان سعودی را در زمینه آزادی مطبوعات، در میان ۱۸۰ کشور در مرتبه ۱۶۶ قرار داده و اعلام کرده است در عربستان سعودی از رسانههای آزاد خبری نیست و روزنامه نگاران حتی اگر در خارج از کشور باشند به شدت تحت نظر هستند.
بر اساس گزارش این سازمان، تقریبا همه رسانهها در عربستان حتی اگر بودجه آنها را بخش خصوصی تامین کند، تحت سیطره مقامات این کشور قرار دارند و ناچار به تبعیت از رویکرد حکومت این کشور هستند که خبرگزاری رسمی این کشور «واس» آن را ترسیم میکند.
شبکههای اجتماعی نیز تحت نظارت شدید قرار دارند و هر کس از نقش این کشور در تجاوز به یمن انتقاد کند یا با عادی سازی روابط با اسرائیل مخالفت کند به خیانت متهم میشود. حتی روزنامه نگارانی که راه بی طرفی را در پیش گرفته اند نیز در صورت عدم تبعیت از رویکرد رسانههای حکومتی در خصوص مدح و ثنای محمد بن سلمان، با انواع اتهامات روبرو میشوند.
بر اساس قانون مجازاتها و نیز قوانین مبارزه با تروریسم و جرائم الکترونیکی در عربستان سعودی، روزنامه نگاران در صورت اظهار نظر درباره امور سیاسی یا طرح هرگونه انتقاد، به زندان میافتند یا از ادامه فعالیت آنها جلوگیری میشود و اتهاماتی از قبیل اهانت به دین، تحریک به فتنه یا تهدید وحدت ملی یا آسیب زدن به وجهه پادشاه و حکومت علیه آنها مطرح میشود.
بیشتر روزنامه نگارانی که به زندان افتاده اند تحت بازداشتهای ظالمانه قرار دارند و فعالان رسانهای در اینترنت نیز هدف خشم مقامات قرار دارند و از طریق ارتش مگسهای سایبری که شامل گروههای فعال در شبکههای اجتماعی برای حمایت از حکومت بن سلمان است، تحت انواع تعقیب و آزار و اذیت قرار میگیرند. عربستان همچنین از فناوریهای بسیار پیشرفته جاسوسی برای زیر نظر گرفتن فعالیتهای روزنامه نگاران که در خارج از کشور زندگی میکنند، بهره میگیرند.