پخش زنده
امروز: -
عضو تیم ملی وزنه برداری بانوان ایران در مسابقات دسته ۸۱ کیلوگرم گروه B پنجم شد، اما رکورد ایران در حرکت یک ضرب را جابجا کرد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، هشتاد و هفتمین دوره رقابتهای وزنه برداری مردان و سی امین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۲ امروز در بوگوتای کلمبیا ادامه یافت.
این دوره از رقابتها قرار بود مارس ۲۰۲۲ در چونگ کینگ چین برگزار شود، اما به علت شیوع دوباره بیماری کرونا در چین میزبانی آوریل ۲۰۲۲ به کلمبیا سپرده شد. کلمبیا نخستین بار میزبان رقابتهای جهانی شده است. مسابقات جنبه انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس را دارد و وزنه برداران روسیه و بلاروس به علت بحران اوکراین از حضور محروم هستند. تیم کره شمالی نیز از حضور انصراف داد.
نتایج اوزان برگزار شده به این شرح است:
مردان:
پیش از این در دسته ۶۷ کیلوگرم حافظ قشقایی در مجموع شانزدهم شد. در دسته ۸۱ کیلوگرم میر مصطفی جوادی با سه خطا در دو ضرب در رده بندی قرار نگرفت. در دسته ۸۹ کیلوگرم نیز کیانوش رستمی در حرکت یک ضرب مدال نقره گرفت و در مجموع چهارم شد. در دسته ۱۰۲ کیلوگرم، رضا دهدار در حرکت یک ضرب مدال طلا گرفت و در مجموع دوم شد.
زنان:
۸۱ کیلوگرم:
۱- شیائومی لیانگ از چین ۱۱۸ کیلوگرم در یک ضرب / ۱۵۲ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۲۷۰ کیلوگرم
۲- ژو یو وانگ از چین ۱۱۵ / ۱۵۱ / ۲۶۶ کیلوگرم
۳- تامارا سالازار از اکوادور ۱۱۴ / ۱۴۸ / ۲۶۲ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته ایرینا دیخا از اوکراین با ۱۲۲ و آلینا ماروشچاک از اوکراین با ۱۱۹ کیلوگرم اول و دوم شدند و شیائومی سوم شد. سید الهام حسینی در گروه ب در حرکت اول وزنه ۹۸ کیلوگرمی را بلند کرد، ولی در حرکت دوم از پس وزنه ۱۰۲ کیلوگرمی برنیامد و در حرکت سوم ۱۰۴ کیلوگرم را بالای سر برد و در گروه خود اول و در کل این دسته دوازدهم شد.
الهام حسینی با مهار وزنه ۱۰۴ کیلوگرم در یکضرب، ۲ کیلوگرم رکورد یکضرب ایران در دسته ۸۱ را شکست. رکورد قبلی با ۱۰۲ کیلوگرم دست خودش بود.
در حرکت دو ضرب حسینی در حرکت اول و سوم نتوانست وزنههای ۱۲۱ و ۱۲۷ کیلوگرمی را بالای سر ببرد، اما در حرکت دوم وزنه ۱۲۲ کیلویی را بلند کرد و در رده ششم گروه قرار گرفت و در کل شانزدهم شد. حسینی در مجموع با ۲۲۶ کیلوگرم پانزدهم شد.
۸۷ کیلوگرم:
۱- سولفرید کوآندا از نروژ ۱۱۳ کیلوگرم در یک ضرب / ۱۴۷ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۲۶۰ کیلوگرم
۲- آیلین چیکاماتانا از استرالیا ۱۰۹ / ۱۴۰ / ۲۴۹ کیلوگرم
۳- تورسونوی جبارووا از ازبکستان ۱۱۲ / ۱۲۹ / ۲۴۱ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته پس از کوآندا، جبارووا دوم و چیکاماتانا سوم شدند. در این حرکت زینب شیخ ارباب در گروه ب در حرکت اول وزنه ۸۵ کیلویی را بالای سر برد و سپس در دو نوبت توانست بر وزنه ۹۰ کیلویی غلبه کرده و در گروه خود سوم و در کل دسته سیزدهم شد.
در حرکت دو ضرب کوآندا اول شد و آنخت ستسِگ از مغولستان با ۱۴۳ کیلوگرم دوم و چیکاماتانا سوم شدند. در این حرکت شیخ ارباب ابتدا در سد وزنه ۱۱۵ کیلویی ناکام شد، سپس وزنه ۱۱۶ کیلویی را بالای سر برد و در حرکت سوم نتوانست بر وزنه ۱۲۱ کیلویی غلبه کند و در گروه ب سوم شد و در کل دسته در رده یازدهم جای گرفت. شیخ ارباب در مجموع با ۲۰۶ کیلوگرم در رده دهم جای گرفت.
برای ایران پیش از این در وزن ۷۱ کیلوگرم الهه رزاقی در گروه سه با سه خطا در دو ضرب در رده بندی مجموع قرار نگرفت. در دسته ۷۶ کیلوگرم پریسا نورعلی در مجموع هفدهم شد.
رده بندی مدالی پایان روز نهم (مجموع مردان و زنان):
۱- چین ۱۶ طلا، ۸ نقره، ۸ برنز
۲- تایلند ۵ طلا، ۶ نقره، ۴ برنز
۳- کلمبیا ۳ طلا، ۵ نقره، ۱۳ برنز
۴- اندونزی ۳ طلا، ۴ نقره، ۱ برنز
۵- فیلیپین ۳ طلا
۵- نروژ ۳ طلا
۷- بحرین ۲ طلا، ۱ نقره
۷- رومانی ۲ طلا، ۱ نقره
۹- ونزوئلا ۲ طلا
۱۰- قزاقستان ۱ طلا، ۳ نقره، ۳ برنز
۱۱- ایران ۱ طلا، ۲ نقره
۱۱- ترکمنستان ۱ طلا، ۲ نقره
۱۳- اوکراین ۱ طلا، ۱ نقره
تاکنون ۳۲ کشور مدال کسب کردند.
در تاریخ وزنه برداری قهرمانی جهان و در رده بندی مدالی مجموع مردان، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۲ مدال طلا، ۱۱۶ نقره و ۵۴ برنز همچنان در صدر است. تیمهای بلغارستان با ۷۵ طلا، ۶۲ نقره و ۴۳ برنز در رده دوم و چین با ۴۸ طلا، ۴۲ نقره و ۲۹ برنز در رده سوم قرار دارند. تیم ایران نیز با ۲۴ طلا ۱۴ نقره و ۲۸ برنز در رده هفتم قرار گرفت.
در رده بندی انفرادی واسیلی آلکسیف اسطوره فقید وزنه برداری شوروی سابق، با ۸ طلا رکورددار است و یوریک واردانیان از شوروی سابق و نعیم سلیمانوف (سلیمان اوغلو) از بلغارستان، ترکیه با ۷ طلا و یک نقره دوم مشترک هستند. از ایران محمد نصیری با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز رده چهاردهم را در اختیار دارد.
در رده بندی مدالی مجموع زنان، تیم چین با ۱۳۸ طلا، ۴۶ نقره و ۱۴ برنز در صدر است و روسیه با احتساب نتایج شوروی سابق با ۱۸ طلا ۲۲ نقره و ۱۴ برنز دوم و تایوان (چین تایپه) با ۱۵ طلا ۲۰ نقره و ۲۲ برنز سوم هستند.
در رده بندی انفرادی زنان تاتیانا کاشیرینا از روسیه بیا ۵ طلا و ۳ نقره رکورددار است و کو سینگ، چون از تایوان با ۵ طلا و یک برنز دوم و دنگ وی از چین با ۵ طلا سوم هستند.
تیم ایران در بخش مردان در سال ۲۰۱۷ در آناهایم آمریکا نخستین بار قهرمان جهان شده است.
دوره آتی این رقابتها در سال ۲۰۲۳ در ریاض عربستان برگزار خواهد شد.