پخش زنده
امروز: -
دانشمندان در استرالیا به روش ساخت واکسن اختصاصی سرطان پوست یا ملانوم دست پیدا کرده اند و آزمایشهای اولیه نیز از موثر بودن این واکسن حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از ای بی سی نیوز استرالیا، دانشمندان در استرالیا به روش ساخت واکسن اختصاصی سرطان پوست یا ملانوم دست پیدا کرده اند و آزمایشهای اولیه نیز از موثر بودن این واکسن حکایت دارد.
پنماری بهیار استرالیایی در حالی در طرح آزمایش واکسن سرطان پوست ملانوم شرکت کرده بود که سرطان به سه عضو بدنش گسترش یافته بود. اما به رغم عوارض جانبی زیادی که متحمل شد، اکنون در سلامت کامل قرار دارد.
این خانم استرالیایی گفت: طی دو سال گذشته سرطان پوست در بدن من مشاهده نشده است و من کاملا از سرطان پاک شده ام. این به من این امکان را میدهد برای هدفم که زندگی تا صد سالگی است تلاش کنم.
خبرنگار شبکه گفت: واکسن سرطان پوست با استفاده از فناوری ساخت شماری از واکسنهای کووید تولید شده است.
یکی از پژوهشگران گفت: این واکسن واقعا امیدبخش است و میتوان تولید این واکسن را مشابه لحظه کشف پنی سیلین در درمان سرطان دانست.
اما کارکرد این واکسن چگونه است؟ دانشمندان گونهها و جهشهای ژنتیکی مختلف را در خون بیمار و تومور سرطانی او شناسایی میکنند و به دنبال سی و چهار گونه مختلف جهش یافته ژنتیکی میگردند که ممکن است به سرطان در بدن افراد حمله کنند. همه این گونههای ژنتیکی را سپس در یک رشته پیام رسان عصبی آر ان ای ملکولی بار گذاری میکنند. این همان ملکولی است که در سلولها برای ساختن پروتئین مورد استفاده قرار میگیرد. با استفاده از این فرایند واکسنهای شخصی مقابله با سلولهای سرطانی هر فرد تولید میشود.
پژوهشگر استرالیایی گفت: این به طور قطع نخستین مورد ساخت واکسن شخصی در جهان است که نشان میدهد میتوان برای افراد مبتلا به سرطان نیز واکسن اختصاصی سرطان تولید کرد.
خبرنگار شبکه گفت: در این روش شماری از بیماران مبتلا به سرطان تنها واکسنهای سرطان دریافت کردند و شماری دیگر علاوه بر واکسن هر سه هفته یکبار و به مدت یکسال با استفاده از داروی موسوم به کیترودا مورد ایمیونوتراپی قرار گرفتند.
پژوهشگر گفت: ما با این روش احتمال بازگشت سرطان در بیماران را تا ۴۴ درصد بیشتر از روش معمول ایمیونوتراپی کاهش میدهیم.
خبرنگار گفت: به رغم ایجاد امیدواریهای اولیه هنوز نتایج این بررسی در هیچ نشریه علمی پژوهشی منتشر نشده است، یا مورد آزمون دیگر گروههای پژوهشگران قرار نگرفته است. دانشمندان قصد دارند این واکسن را سال آینده روی یک هزار بیمار سرطانی آزمایش کنند.