حمایت وزارت نفت از طرحهای توسعهای خصوصی و تعاونی
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با استفاده از تسهیلات بند «ه» تبصره ۱۸ وزارت نفت از طرحهای توسعهای شرکتهای دانش بنیان خصوصی و تعاونی حمایت میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ آقای وحیدرضا زیدیفرد در نشست «راهبردهای تأمین مالی، اعتباری و تجاریسازی صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان» گفت: این تسهیلات به منظور حمایت از رشد تولید، افزایش صادرات و ساخت داخل به شرکتهای دانشبنیان خصوصی و تعاونی مجری طرحهای توسعهای تخصیص مییابد.
وی با اشاره به تمرکز وزارت نفت برای اجرای تبصره ۱۸ افزود: سال گذشته تسهیلات قابل توجهی در قالب این تبصره به شرکتهای دانشبنیان اعطا شد.
عزم صندوق پژوهش صنعت نفت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت نیز در این نشست با اشاره به وجود هزار میلیارد تومان از باقیمانده بودجه تبصره ۱۸ وزارت نفت گفت: شرکتهای دانشبنیان این صنعت میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
آقای حمید حیدری افزود: تصویب ۴ هزار و ۷۷۹ میلیارد تومان حد اعتباری و ۵۱۴ میلیارد تومان حد تضمین تسهیلات از دیگر خدمات صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به شرکتهای دانشبنیان است.
وی در ادامه گفت: صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ۳۰ درصد ارزانتر از بانکهای عامل کشور ضمانت نامه بانکی به شرکتهای دانش بنیان ارائه میدهد.
نفوذ فناورانه در شرکتهای بزرگ و صنایع بالغ
رئیس کارگروه تحول اقتصادی دانشبنیان دولت سیزدهم نیز در این نشست با اشاره به لزوم نفوذ فناوری در شرکتهای بزرگ و پرهیز از تمرکز صرف بر روی شرکتهای دانشبنیان نوپا با اثرگذاری محدود گفت: سیاست این کارگروه نفوذ فناورانه در شرکتهای بزرگ و صنایع بالغ و تخصیص منابع مالی به فناوریهای نوظهور و تحولآفرین است.
آقای حسین حیرانی افزایش سهم کالا و خدمات دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی و افزایش اشتغال شرکتهای دانشبنیان را از مهمترین شاخصهای تحول در دانشبنیان شدن صنعت نفت کشور عنوان کرد و افزود: راهبرد دولت تمرکز بر تقاضامحور و اثر بخش کردن شرکتهای دانش بنیان به منظور حل مسائل اساسی کشور و دوری از عرضهمحوری و توسعه کمی صرف این شرکتهاست.
وی با بیان اینکه سهم اندک محصولات دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی از مهمترین چالشهای کنونی توسعه فناوری در کشور است، افزود: نداشتن التزام به گسترش فناوری و نوآوری در دستگاههای اجرایی مهمترین عاملهای ایجاد چنین چالشهایی است.
رئیس کارگروه تحول اقتصادی دانشبنیان دولت سیزدهم تاکید کرد: شناسایی گلوگاهها و نقاط آسیبپذیر در زنجیره ارزش صنعت، رفع نیازمندیهای آنها، افزایش تنوع در تولیدات داخلی و فعالیت بیشتر شرکتهای دانشبنیان بهمنظور افزایش صادرات محصولات فناورانه از جمله اقداماتی است که این دولت برای اجرای آن اهتمام ویژه دارد.
آغاز ساخت ۱۰۰ شناور دریایی در داخل
مدیر سرمایهگذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت نیز در این نشست گفت: به منظور حمایت از شرکتهای دانشبنیان تفاهمنامهای به ارزش ۳۰ هزار میلیارد ریال بین این شرکت، صندوق نوآوری و شکوفایی وزارت نفت و بانک تجارت به امضا رسید که بر اساس آن تسهیلاتی با کارمزد ۴ تا ۱۱ درصد به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میشود.
آقای فریدون کرد زنگنه ساخت شناورهای بومی همسو با اهداف اقتصاد مقاومتی را از جمله طرحهای مهم شرکت ملی نفت عنوان کرد و گفت: ساخت ۱۰۰ شناور مورد نیاز این شرکت با همکاری شرکتهای دانش بنیان و به روش BOO آغاز شده است.
وی افزود: با اختصاص ۲۰ هکتار زمین، پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت در کنار دانشگاه صنعت نفت احداث میشود که فضایی مناسب برای استقرار شرکتهای دانشبنیان است.
مدیر سرمایهگذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت با بیان اینکه ایجاد بخشهای دانشبنیان در زیرمجموعههای شرکتهای بزرگ کار را برای شرکتهای دانشبنیان خصوصی دشوار کرده، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید برای حل این چالش مهم فناوری و پژوهش در کشور چارهاندیشی کند.
مدیر امور مالی شرکت ملی نفت نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس آییننامه ماده ۲ بند «د» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ شرکتهای تابعه وزارت نفت مجاز به تخصیص ۸۰۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای حمایت از طرحهای فناورانه هستند.
گفت: به منظور اجرای این بند شرکت ملی نفت تاکنون ۳۰ میلیارد تومان به صندوق
پژوهش و فناوری صنعت نفت واریز کرده است.
آقای محمد روستا افزود: شرکتهای دانش بنیان میتوانند در حوزههای بهینهسازی، تکمیل زنجیره ارزش در پتروشیمیها و پالایشگاهها، احیای چاههای کم بازده و ساخت تجهیزات نیازهای فناورانه صنعت نفت را برطرف کنند.