پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن راگبی ایران گفت: راگبی رشتهای المپیکی است و ایران پتانسیلهای زیادی برای حضور حرفهای و رسیدن به سهمیه المپیک دارد.
میرمهدی حسینی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشت: ایران در رشته راگبی هم در بخش بانوان و مردان دارای پتانسیلهای زیادی است که در صورت عدم توجه به آنها، انگیزهشان را از دست میدهند و این رشته در مسیر نابودی قرار میگیرد.
وی گفت: راگبی جزو آن دسته از رشتههایی در دنیاست که مخاطبان زیادی دارد و جزو ۳ الی ۴ رشته پرمخاطب جهان محسوب میشود، نمیخواهم به رشتههای اول کشور جسارت کنم، اما ورزش اول ایران در دنیا ۷۹ فدراسیون دارد در صورتی که راگبی ۱۵۰ فدراسیون فعال در کشورهای مختلف دارد که متاسفانه به علت نبود فضای تبلیغاتی در ایران آنطور که باید به دیگران شناسانده نشده است.
رئیس انجمن راگبی ایران افزود: خوشبختانه محمد علیپور رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی برای رشد این رشته با اجرای برنامههایی که ما ارائه میدهیم موافقت میکند، اما چون در این فدراسیون بیش از ۲۰ رشته فعال هستند به معنای واقعی شرایط برای راگبی آن طور که باید فراهم نمیشود.
حسینی گفت: رشته راگبی از یک فدراسیون فراتر است بطوری که راگبی ساحلی، راگبی ۱۵ نفره، ۷ نفره، جوانان، بزرگسالان و بانوان در ردههای سنی مختلف در این رشته فعالیت میکنند. با وجود این که برخی رشتههای درجه یک در دنیا به برخی قارهها و یا کشورهای محدود اختصاص دارند، اما راگبی ورزش درجه یک در دنیاست.
ظرفیت فدراسیون شدن را داریم
وی افزود: مطالبه فعالان و پیشکسوتان این رشته این است که همانند ۱۲ سال پیش این رشته به یک فدراسیون مستقل تبدیل شود تا بتوانیم از این طریق شرایط را برای ورود بخش خصوصی به راگبی بهتر از گذشته فراهم کنیم، خوشبختانه در بازدیدی که آقای حمید سجادی وزیر ورزش از فدراسیون انجمنهای ورزشی داشت موافقت خود را بطور ضمنی و شفاهی با این اتفاق اعلام کرد، اما نمیدانم چرا باوجود پیگیریهای زیاد این مساله هنوز به طور رسمی و مکتوب اعلام نشده است؟
با افغانستان هم قابل مقایسه نیستیم!
رئیس انجمن راگبی در ادامه یادآورشد: این راگبی بازان سالهاست بطور حرفهای در این رشته فعالیت کرده اند حیف است که آنها بدون فدراسیون باشند، از آن جا که این رشته المپیکی است هم اکنون کشورهای آسیایی برنامه ریزی و سرمایه گذاری ویژهای برای آن در نظر گرفته اند، مثلا بودجه سالیانه فدراسیون راگبی امارات حدود ۱۲۰ میلیارد تومان است، حتی راگبی بازان افغانستان حدود ۶ ماه است که در نیوزلند اردونشین شدهاند، در چنین شرایطی ما نمیتوانیم با آنها رقابت داشته باشیم.
حسینی گفت:تا زمانی که فدراسیون مستقل نشویم نباید مسئولان ورزش ایران توقع رشد چشمگیر از این رشته المپیکی داشته باشند، از آن جا که در راگبی بخش زیادی از فنون کشتی اجرا میشود در حال حاضر شیراز، مشهد و تهران مهد راگبی کشور هستند باید به این استانها بها داده شود تا استعدادها بیش از گذشته شکوفا شوند.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون رشتههایی مثل جوجیتسو، ورزشهای آبی و بادی از انجمن به فدراسیون تبدیل شده اند، راگبی هم دست کمی از آنها ندارد و میتواند یک رشته به دیگر رشتههای المپیکی ایران اضافه کند.
در هر شرایطی پای راگبی میایستم
رئیس انحمن راگبی گفت: حتی اگر این رشته کارش را به عنوان انجمن ادامه دهد من تا ۴ سال آینده به فعالیتم ادامه میدهم، اما مسئولان نباید توقع داشته باشند که مقابل امارات، قطر، کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور نتیجه بگیریم.
حسینی افزود: در سالهای گذشته راگبی ایران جایگاه ۶۰ فدراسیون جهانی را در اختیار داشت، اما از آن جا که بعلت نبود بودجه کافی در مسابقات جهانی حاضر نشدیم هم اکنون رده ۹۳ جهان به ایران اختصاص داده شده که این شایسته ورزش پرمخاطب راگبی نیست.
وی گفت: در صورتی که این رشته به فدراسیون تبدیل شود قول میدهم بانوان و مردان راگبی باز ایران بتوانند یکی از مدال آوران رقابتهای بینالمللی شوند و در المپیک نتایج قابل قبولی را به دست آورند، هم اکنون پسران نایب قهرمان و بانوان دارنده مدال برنز غرب آسیا هستند این در حالی است که ایران دارای استعدادهای زیادی در این رشته است که در سطوح مختلف حرفهای زیادی برای گفتن دارند، اگر به این رشته رسیدگی نشود این ورزش میمیرد.
رئیس انجمن راگبی افزود: ۲۹ رشته ورزشی شرایط کسب سهمیه المپیک را دارند و متاسفانه در ایران فقط به چهار الی پنج رشته توجه میشود در صورتی که اگر برای دیگر رشتهها هم برنامه ریزی و سرمایهگذاری شود آنها میتوانند پرچم ایران را در میادین بزرگ همچون المپیک به اهتزاز در بیاورند.