افزایش ۵۰۰ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز تا سال ۱۴۰۸
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از برنامه این شرکت برای افزایش ظرفیت ۵۰۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز تا سال ۱۴۰۸ خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شانا، آقای محسن خجستهمهر امروز سهشنبه، ۲۲ آذر ۱۴۰۱ در حاشیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانشبنیان در صنعت نفت ایران درباره طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی اظهار کرد: طراحی، مهندسی و اجرای فشارافزایی برای گاز ترش یک موضوع جدید در دنیاست و حتی کشور همسایه ما نیز همانند ما در مرحله نخست، یعنی طراحی است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران برنامههای مهمی برای فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی دارد، افزود: مطالعات مفهومی و مهندسی پایه برای اجرای طرح فشارافزایی بهصورت پایلوت است که هماکنون مطالعات مفهومی و پایه پایان یافته و طراحی توربو کمپرسور برای فشرده کردن گاز دارای پیشرفت ۷۰ درصدی است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه به موازات اجرای این پایلوت، کار مهندسی پایه همه فازهای پارس جنوبی برای قطبهای مختلف در حال انجام است که انشاءالله تا اوایل سال آینده این مطالعات پایان مییابد و پس از آن آمادگی داریم برای اجرای پروژه ئیپیسی EPC اقدام کنیم، افزود: در این زمینه تفاهمنامههایی با سرمایهگذاران خارجی هم امضا شده است که البته این بدان معنا نیست که ما منتظر آنها میمانیم.
عملیاتی شدن فاز ۱۱؛ بزودی
آقای خجستهمهر درباره وضع فاز ۱۱ پارس جنوبی هم با تأکید بر اینکه این فاز هم اکنون نخستین اولویت شرکت ملی نفت ایران است، اظهار کرد: انشاءالله این فاز بهزودی عملیاتی میشود.
وی درباره اینکه تولیدی شدن این فاز در شرایط کنونی چه کمکی به کشور میکند با بیان اینکه هر مقدار افزایش تولید گاز در کشور میتواند ظرفیت تولید گاز کشور را بالا ببرد و بر همان مقدار بر ناترازی غلبه کند، تأکید کرد: مردم عزیز ما بدانند کارکنان صنعت نفت به معنای واقعی در حال کار جهادی هستند تا رفاه، آسایش و گرما را به مردم در روزهای سرد هدیه دهند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره چشمانداز تولید گاز در سالهای آینده با توجه به عقبماندگی در برنامه ششم توسعه گفت: خوشبختانه شرکت ملی نفت ایران در بیش از یکسال عمر دولت سیزدهم موفق شده است برنامه ظرفیت تولید گاز را به اندازه همان یکسال محقق کند، اما از نظر برنامهای میدانید که اجرای طرحهای بالادستی صنعت نفت، بلندمدت (۵ تا ۶ ساله) است. برنامه این است که بتوانیم ظرفیت تولید گاز کشور را تا سال ۱۴۰۸ روزانه ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش دهیم.
به شرطی از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان استقبال میکنیم که ...
آقای خجستهمهر درباره هدف برگزاری این کنفرانس هم گفت: مهمترین هدف ما از برگزاری این کنفرانس توسعه ظرفیت شرکتهای دانشبنیان با هدف افزایش و بالابردن بهرهوری تولید است. ما از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و از ایدههای فناورانه و مسئلهمحور به شرطی استقبال میکنیم که منجر به افزایش تولید و بالابردن بازده تولید شود.
وی تصریح کرد: این کنفرانس در واقع مرور ایدهها و استقبال تقاضا از سوی شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت است برای اینکه بتوانیم شرکتهای دانش بنیان و فناور را به شکل اثربخش و مفید توسعه دهیم.
معاون وزیر نفت بیان کرد: معتقدم به همان مقداری که ما بتوانیم سهم پژوهشهای فناور و مسئلهمحور را در بخش تولید نفت و گاز محقق کنیم میتوانیم ادعا کنیم گامی نو برای تحقق پیشران شدن نفت و گاز در اقتصاد کشور برداشتیم.
آماده حفاری در «آرش» هستیم
آقای خجستهمهر در واکنش به امضای تفاهمنامه کویت و عربستان برای توسعه میدان آرش (الدوره) اظهار کرد: از نظر برنامهریزی برای تولید نفت و گاز از میدان یادشده، ما از این کشورها بسیار جلوتریم، مصوبههای هیئت مدیره و تخصیص منابع لازم را داریم و آمادگی داریم حفاری در این میدان را آغاز کنیم.