پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اراک: مصرف روزانه سیب میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مصرف روزانه سیب میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد.
نسرین یارگاری افزود: در آلودگی هوا یک رژیم غذایی مناسب از جمله مصرف روزانه سیب برای جلوگیری از توسعه بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، عروقی و ریوی ضروری است.
یادگاری با تاکید بر داشتن تغذیه مناسب در شرایط آلودگی هوا، عنوان کرد: اثرات ذرات معلق میتواند از طریق دریافت مواد مغذی ضروری (مانند ویتامینهای B، C و E) و اسیدهای چرب اشباع نشده (مانند امگا۳) کاهش یابد. به عنوان نمونه، آسم معمولا توسط آلودگی هوا تشدید میشود و دریافت آنتی اکسیدانها باعث کاهش التهاب، کاهش علائم آسم و عملکرد ریه میشوند.
او افزود: افزایش دریافت آنتی اکسیدانها میتواند استرس ناشی از ذرات معلق و التهاب در بیماریهای التهابی مزمن را کاهش دهد. بنابراین کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی و پرتقال سرشار از ویتامین C و جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات نیز دارای منابع ویتامین E هستند و مصرف آنها میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را به شدت کاهش دهد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک توضیح داد: اگر افراد به سبب شغلشان بیشتر در مواجهه با آلودگی هوا هستند، منابع مناسب ویتامین D مانند شیر، کره و زرده تخم مرغ باید در برنامه غذایی روزانه قرار گیرد و البته مصرف غذاهای چرب در زمان آلودگی هوا میتواند باعث تشدید کاهش توان جسمی و ذهنی افراد در طول روز شود.
یادگاری افزود: در این شرایط باید از تنقلات کم ارزش مثل چیپس، پفک و نوشابههای گازدار که باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن میشود، پرهیز کرد و مصرف موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان زا هستند، برای ساکنان شهرهایی که هوای ناسالم دارد، به هیچ وجه توصیه نمیشود.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای سال تاکنون ۹۷ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.