پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه، با تأکید بر رسالت دانشگاه در عرصه بینالمللی گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه باید نگاه بینالمللی داشته باشند بنابراین دانشجویان هم باید در سطحی بالاتر از سطوح ملی فعالیت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، سیدعلی قاسمزاده، رئیس دانشگاه امام خمینی (ره)، در مراسم تجلیل از برگزیدگان پژوهشی دانشگاه که صبح دوشنبه ۲۱ آذر در سالن بوستان برگزار شد، گفت: بنا بر سخنان حضرت علی (ع) علم، ما را رشد میدهد و عمل ما را به برتری و غایت میرساند. پژوهش ثمره علم اساتید است و قطعاً در حوزههای پژوهشی ثمرات علمی شما را استفاده میکنیم، تفاوت دانشگاه با دیگر نهادهای آموزشی در این است که اساتید دانشگاه دستاوردهای علمی خود را به دانشجویان عرضه میکنند.
وی افزود: استادی که با پژوهش بیگانه باشد نمیتواند در محیط دانشگاه موفق عمل کند. در دانشگاه خواهان استادانی هستیم که در بُعد آموزشی و پژوهشی برجسته باشند و این ویژگی میتواند باعث جذابیت استاد در کلاس درس و محبوبیت او در بین دانشجویان شود.
رئیس دانشگاه بیان کرد: امسال به مقوله پژوهش کیفی نگاه کردیم و ۹۰ درصد افرادی که در میان پژوهشگران دانشگاه هستند، مجدداً انتخاب شدند و این نشان میدهد پژوهشگران سالهای گذشته به صورت کیفی عمل کردند. روند انتخاب پژوهشگران و حمایت از آنان در دانشگاهها اتفاق میافتد برای همین آینده بسیار خوبی برای دانشگاهها متصور هستیم.
وی خاطرنشان کرد: یک سوم اعضای هیئت علمی فعالیت پژوهشی چندان ندارند و تنها یک معلم هستند که این با محیط دانشگاه و شأن استاد و دانشجویان مستعد دانشگاه منافات دارد. استادان پژوهشی میتوانند انگیزه دیگر استادان را به عرصه پژوهش بیشتر کنند.
قاسم زاده عنوان کرد: به زودی مقوله سرآمدان پژوهشی برای اولین بار ابلاغ خواهد شد و استادان میتوانند در آئیننامه ارتقا آن را مطالعه کنند و مدارک خود را برای پایههای تشویقی ارائه دهند. ۶۰ پایه پژوهشی برای اساتید تعریف شده است و برای کارکنان نیز ۶۰ پایه ارتقا نیز تنظیم خواهد شد. در پایههای پژوهشی، سرآمدان پژوهشی درکنار سرآمدان آموزشی و فرهنگی اعتبار خاصی به دانشگاه خواهد بخشید.
وی اشاره کرد: اساتید علاوه بر آموزش و پژوهش از بُعد فرهنگی هم باید برجسته باشند تا دانشجویان درس اخلاق و فضیلت را از اساتید خود بیاموزند، استادی که در حوزه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برجسته باشد میتواند نمونه باشد.
رئیس دانشگاه تشریح کرد: دانشگاه در بُعد بینالمللی هم رسالت دارد، در هیئت ممیزی دانشگاه قانون نانوشتهای داریم که باید به اطلاع اعضای هیئت علمی برسد و آن این است که در این دانشگاه باید فعالیتهای پژوهشی در حوزه بینالمللی با نگاه ویژه دیده شود. استادان دانشگاه بینالمللی باید نگاه بینالمللی داشته باشند لذا دانشجویان هم بایستی در سطحی بالاتر از سطوح ملی فعالیت کنند.
قاسم زاده تأکید کرد: علم واقعی علمی است که بتواند باعث رشد همهجانبه انسان شود و معتقدیم کسانی که میخواهند در حوزه پژوهشی فعالیت کنند قطعا کسانی هستند که از همه ابعاد باعث رشد و ترقی شاگردان خود شوند، بهترین زکات در حوزه دانشگاهی زکات علمی است و پژوهشگران علم خود را به دانشجویان ارائه میکنند بنابراین اکنون شاهد درخشش برخی از دانشجویان در سطوح مختلف هستیم.
مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) دوشنبه ۲۱ آذر در سالن بوستان دانشگاه برگزار شد و ۴۸ پژوهشگر و فناور برگزیده دانشگاه، یک دانشکده برتر و ۳ گروه آموزشی برتر معرفی و تجلیل شدند.