بازیافت پلاستیک با ابداع روشی بدون آلایندگی
پژوهشگران روشی را برای ساختن مواد مفید از برخی از پلاستیکهایی که محلهای دفن زباله را پر کردهاند، ابداع کردهاند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، در این فرآیند جدید از اتانول برای تجزیه پلاستیکها به کوچکترین مولکولهای خود استفاده میشود. سپس از آن مولکولها به عنوان بلوکهای آغازین برای ساختن یک محصول پلاستیکی جدید به همان اندازه مفید و بادوام استفاده میشود.
نتیجه نهایی، مجموعهای از شبکههای پلیسیانورات است که برای دههها در دستگاههای الکترونیکی، خودروها، بردهای مدار، صنعت فضایی و موارد دیگر استفاده شده است. اما برخی از کارشناسان محیط زیست استدلال میکنند که این روش ممکن است بهترین گزینه نباشد.
بنا بر اعلام وبگاه آیای، کارشناسان محیط زیست معتقدند؛ این روند در وهله اول منجر به استفاده بیشتر از پلاستیک میشود، در حالی که استفاده از آن باید کاهش یابد.
یکی از این کارشناسان در این باره گفت: این نوآوری ممکن است حتی تولید پلاستیکهای بیشتر را که از فرآوردههای نفتی ساخته میشوند، تشویق کند.
مدیر اجرایی گروه پژوهشی بیان کرد؛ کاهش استفاده از پلاستیک، موضوعی کلیدی است و نسبت به پاک بودن این فرآیند جدید ابراز تردید کرد.
آذرکافت یا پیرولیز یک فرآیند انرژیبر و با انتشار آلایندگی بالا است که باعث آلودگی زیاد میشود. آذرکافت فرآیندی گرماشیمیایی است که طی آن مواد آلی در اثر گرما تجزیه میشوند. این فرآیند مشتمل بر تغییر همزمان ترکیب شیمیایی و فاز فیزیکی و فرآیندی برگشتناپذیر است.
رئیس دپارتمان شیمی دانشگاه کلرادو و پژوهشگر اصلی این پروژه گفت: در این روش از دمای بالا استفاده نمیکند یا هیچ گونه انتشار آلاینده مضری ایجاد نمیکند. این روش به دلیل شرایط ملایم و قابل تکرار، این پتانسیل را دارد که به راحتی به تاسیسات صنعتی منتقل شود.
وی در ادامه افزود: شما واقعا میتوانید این حلقه بسته را ایجاد کنید و از همه چیز بدون استفاده مکرر از نفت استفاده کنید، زیرا نفت محدود است و کمتر استفاده کردن از آن برای محیط زیست بهتر است. این آیندهای است که من رویای آن را دارم و محتمل است.
این فرآیند هنوز برای تولید در مقیاس کلان آماده نیست، اما این بدان معنا نیست که جایگزین مناسبی برای روشهای فعلی بازیافت پلاستیک ارائه نمیکند و اگر به درستی اعمال شود، میتواند صنعت بازیافت را متحول کند.