پخش زنده
امروز: -
چای سفید از موهای سفید نقرهای بر روی جوانههای باز نشده گیاه چای بدست میآید
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، اکثر طرفداران چای می دانند که انواع چای از یک منبع بدست می آید و آن بوته گیاه کاملیا سینسیس است. در واقع انواع مختلف چای موجود (چای سبز، چای سیاه و چای سفید) به روش فراوری بعد از برداشت چای بستگی دارد.
برای مثال در چای سیاه، برگ های چای کاملا اکسید، خشک و قهوه ای می شوند. به همین دلیل است که چای سیاه در مقایسه با چای سبز غنی تر، قوی تر و تلخ تر است. چای سبز، اکسید نشده است و برگهای چای را پس از برداشت به دو شیوه حرارت یا بخار آب فرآوری میکنند که در اثر این کار آنزیمهای برگ غیرفعال می شود.
چای سفید نوعی چای است که از جوانهها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست میآید. برخی خواص چای سفید را میتوان کاهش خطر ابتلا به سرطان، رفع اختلالات قلب و عروق و بهبود سلامت دهان دانست. چای سفید دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد پیری است و مصرف آن به حفظ سلامت پوست کمک میکند.
نام گذاری چای سفید ناشی از پرزهای سفید نقرهای جوانههای نشکفته گیاه چای است که به آن ظاهری سفید میدهد، هر چند دم کرده آن به رنگ زرد کم رنگ است.
در هر صورت چای سفید برگ گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) میباشد که یکی از محبوبترین انواع چای در جهان است.
چای سفید دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد پیری است و مصرف آن به حفظ سلامت پوست کمک میکند. مصرف چای سفید میتواند از پوست بدن در مقابل اشعه UV محافظت کند و با خواص ضد باکتریایی، بدن را از عفونتهای مختلفی که باعث ایجاد باکتری می شود، محافظت می کند.
چای سفید از موهای سفید نقره ای بر روی جوانه های باز نشده گیاه چای بدست می آید (برخی برگ های کوچک و نابالغ چای را “مو” می نامند)
چای سفید معمولا به حداقل عملیات خشک کردن نیاز دارد: برگ های نابالغ از بوته چای تازه چیده می شوند و برگ ها به روش خشک کردن خورشیدی، یا خشک شدن مکانیکی خشک می شود. سپس چای سفید باقی می ماند.
رنگ چای سفید، سفید یا رنگی نیست، بلکه به رنگ زرد روشن یا زرد بسیار کم رنگ است. عطر و طعم آن نسبت به چای سیاه و چای سبز بسیار ملایم است و بعضی اوقات شیرین و ابریشمی است. چای سفید فاقد طعم علفی است که در چای سبز حس می شود.
چای سفید حاوی مواد مغذی و خواص ضد میکروبی است که بدن را در برابر بیماریهای مختلف محافظت می کند. حاوی تاننها، فلوراید و فلاونوئیدها مانند کاتچینها و پلی فنلها است. اینها مسئولیت مزایای بهداشتی مختلفی را که چای سفید ارائه می دهد، مسئول میداند.
برخی از خواص و مزایای چای سفید عبارتند از:
وجود رادیکالهای آزاد در بدن باعث آسیب به اندامهای مختلف بدن می شود. چای سفید حاوی پلی فنل است که در خنثی سازی این رادیکالهای آزاد کمک میکند. نتایج یک مطالعه نشان میدهد که چای سفید ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی ارگانها و همچنین پلاسما را افزایش دهد.
مطالعه دیگری به منظور بررسی اثرات عصبی حفاظت از عصاره چای سفید بر روی سمیت پراکسید هیدروژن انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی عصاره چای سفید از عصب سلولی محافظت میکند.
چای سفید خواص ضد پیری دارد! حضور رادیکالهای آزاد به شدت به روند پیری زودرس منجر میشود. چای سفید با داشتن املاح آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به پیری زودرس را کاهش میدهد.
مصرف چای سفید میتواند به حفظ سلامت پوست و جوان ماندن پوست کمک کند. برای بهبود پوست آسیب دیده، استفاده استفاده از این چای به دلیل خواص آنتی اکسیدانی توصیه شده است. همچنین چای سفید در محافظت از پوست در برابر اثرات نور ماوراء بنفش مفید است.
چای سفید به بهبود سلامتی دهان کمک میکند. وجود پلی فنلها، فلاونوئیدها و تاننها در مهار رشد باکتریهای مختلف کمک میکند. فلوراید موجود در چای سفید، در کاهش خطر پوسیدگی دندان یا پوسیدگی حفره دندان نیز مؤثر باشد.
درست مانند چای سبز، چای سفید ممکن است در جلوگیری از سرطان مانند سرطان ریه مفید باشد. تحقیقات نشان میدهد که این چای یک ماده ضد سرطانی و عامل شیمی درمانی است و عصاره آن ممکن است باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی شود. مصرف چای سفید می تواند از رشد سلولهای جدید در سرطان ریه جلوگیری کند. این چای خواص ضد عفونی نیز دارد. تحقیقات بیشتری برای شناسایی و تایید خواص ضد سرطانی چای سفید برای انواع دیگر سرطان در حال انجام است.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد که مصرف چای سفید میتواند به مبتلایان بیماری دیابت کمک کند. چای سفید میتواند به کاهش تشنگی بیش از حد (polydipsia)، کاهش سطح گلوکز و افزایش ترشح انسولین بیماران دیابتی کمک کند.
فلاونوئیدها موجود در محصولات غذایی مختلف مانند چای سفید، میوهها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به اختلال قلب و عروق همراه است. فلاونوئیدها باعث کاهش فشار خون میشوند. همچنین در بهبود دیسلیپیدمی یا چربیپریشی(Dyslipidemia)، عملکرد اندوتلیال و مهار اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم کمک میکند. مصرف این چای غنی از فلاونوئیدها ممکن است خطر ابتلا به اختلالات قلب و عروق را کاهش دهد.
بیماریها و شرایط پزشکی به طور عمده توسط پاتوژنها ایجاد میشود که به سیستم ایمنی بدن حمله میکنند و بدن را تحت عملکردهای طبیعی قرار میدهد. این چای دارای خواص ضد باکتری است که میتواند پوست ما را از باکتریها و دیگر میکروبها محافظت کند. محصولاتی مانند صابون دستی با استفاده از این چای به عنوان یک عنصر کلیدی ساخته میشوند. مصرف چای سفید بدن ما را از عفونت ناشی از باکتریها و سایر میکروارگانیسمها محافظت میکند.
چای سفید یک درمان خوب برای بیماریهای شایع است. مصرف چای سفید برای کسانی که از آنفولانزا و سرماخوردگی رنج میبرند، بسیار مفید است.
برنامه غذایی نامناسب و انتخاب غلط غذا به راحتی میتواند منجر به افزایش وزن شود. کاهش وزن همیشه آسان نیست، به خصوص اگر زمان برای ورزش بدنی وجود نداشته باشید. زندگی با یک برنامه رژیم غذایی سالم یکی از راههای خروج از این نوع وضعیت است.
بعضی از این رژیمهای غذایی ممکن است سرگرم کننده نباشند تا بر خلاف مصرف چای سفید که مشابه مصرف هر نوع نوشیدنی دیگری است انتخاب شود. مطالعات نشان میدهد که مصرف چای سفید ممکن است از آدیپوژنز(Adipogenesis) جلوگیری کند، که روند تشکیل سلول های چربی است و میتواند چرخه زندگی این سلولهای چربی را به عنوان آدیپوسیتها کنترل کند. این ویژگی همچنین در انواع دیگر چایها نیز تأیید شده است.
برای مصرف چای سفید، بهتر است بجای خرید چای کیسهای، برگهای چای را خریداری کنید زیرا این برگها حاوی مواد مغذی هستند. برای دم کردن چای سفید، باید آب باید به اندازه کافی گرم کنید و در قوری بریزید، آب نباید به نقطه جوش نرسد زیرا ممکن است اجزای حساس را از بین ببرد.
مواد لازم:
۱- آب را به اندازهای حرارت دهید که به دمای ۷۵ تا ۸۵ درجهی سانتیگراد (یا ۱۷۰ تا ۱۸۶ درجهی فارنهایت) برسد.
۲- پیش از افزودن برگهای چای، آب را از روی حرارت بردارید و چند دقیقهای صبر کنید.
۳- برگهای چایسفید در مقایسه با دیگر انواع چای آنچنان فشرده و متراکم نیستند. از این رو، برای درست کردن یک فنجان چای باید دو قاشق چایخوری از برگهای چای سفید را در آب بریزید.
۴- اجازه دهید چای حدود ۵ تا ۸ دقیق (و حتی بیشتر، بسته به غلظت دلخواهتان) به همان حالت بماند و دم بکشد.
۵- چای را صاف کنید و در فنجان بریزید.
۶- در صورت تمایل میتوانید انواع شیرینکنندههای دلخواهتان را به چای بیفزایید. چای سفیدتان حاضر است!
مصرف حدود ۲ تا ۴ فنجان چای سفید مزایای زیادی برای سلامتی دارد. خستگی و استفاده از عطر و طعم خاص چای سفید، ممکن است دلسرد کننده باشد. اما با افزایش مصرف چای سفید، به سلامت خود کمک خواهید کرد.
بله، مصرف چای سفید برای شما بسیار مفید است، چای سفید شامل ترکیبات ارگانیک و مواد ضد پیری است که میتواند به کاهش استرس و جلوگیری از برخی بیماری های مزمن کمک کند. همچنین میتواند از پوست شما در مقابل اشعه ماوراء بنفش محافظت کند و حتی به افزایش قدرت سیستم ایمنی کمک کند.
در ۲۲۰ گرم چای سفید تنها ۲۸ میلیگرم کافئین وجود دارد. یک فنجان چای سفید، که نسبت به سایر نوشیدنیهای کافئیندار مانند قهوه یا چای سبز نسبتاً کافئین کمتری دارد. به عنوان مثال، یک فنجان قهوه در حدود ۹۵ میلی گرم کافئین دارد که بیش از ۳ برابر میزان چای سفید است.