پخش زنده
امروز: -
۶ هزار بال پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی مهمان تالاب و سد حسنلو نقده شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: با فرود پرندگان مهاجر در تالاب و سد حسنلو این شهرستان، ۶ هزار بال پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی مهمان این تالاب شدند.
اکبر محمدیان اظهار کرد: این پرندگان مهاجر شامل انواع غازها، آنقوت، انواع اردکسانان، پرستوی دریایی و عقاب تالابی هستند که پس از جوجهآوری در مناطق شمالی تر به این منطقه مهاجرت کردهاند.
وی افزود: برخی از این گونهها زمستان را در تالاب و سد حسنلو و سایر تالابهای منطقه ماندگار می شوند و بعضی دیگر با سرد شدن هوا به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده اضافه کرد: امسال به دلیل خشک شدن تعدادی از تالابهای منطقه، ورود پرندگان مهاجر بسیار کمتر است ولی با احیای دوباره تالابها در فصل زمستان، احتمال دارد تالابهای این شهرستان میزبان شمار بیشتری از پرندگان مهاجر باشند.
وی از مسوولان خواست برای جلوگیری از خشک شدن تالاب حسنلو و تداوم داشتن حیات پرندگان آبزی و کنارآبزی در آن، حقابهای برای این تالاب بینالمللی تعیین شود تا در تامین آب مورد نیاز آن تسهیل گردد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده ادامه داد: تالاب سولدوز این شهرستان نیز در این فصل میزبان پنجهزار بال پرنده آبزی و کنار آبزی مهاجر پاییزی است که به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شدهاند.
محمدیان با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرندهآبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان یادآور شد: هماکنون هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، و گونه بسیار نادر اردک سرسفید در این نالاب سکنی دارند.
وی تاکید کرد: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود
تالاب بینالمللی حسنلو با مساحت ۳۰۵ هکتار در هشت کیلومتری شمال شهر "محمدیار" و ۲۰ کیلومتری "نقده" واقع شده است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت و سد حسنلو نیز با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب آب، در حاشیه این تالاب و بر روی رودخانه «گادر» قرار دارد.