نشانههای بروز مشکل کیسه صفرا
کیسه صفرا عضوی از بدن میباشد که در سطح زیرین لوب چهارم کبد قرار گرفته است. عمل اصلی این اندام غلیظ کردن و ترشح و ذخیره سازی مایع صفراوی تولید شده توسط کبد میباشد.
به گزارش
سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، هنگامی که فرد از غذاهای پرچرب استفاده کرده باشد از طریق مجاری صفراوی مقداری از صفرای تولید شده را به داخل روده کوچک یا همان دوازدهه میفرستد. نقش مهم کیسه صفرا در هضم و جذب چربیهای غذایی میباشد.
کیسه صفرا یکی از اعضای مهم بدن میباشد که تا هنگامی که کار این عضو به درستی صورت گیرد کسی متوجه حضور آن نمیگردد. هنگامی که کیسه صفرا آسیب ببیند، این کیسه با دردهای شدید، ناراحتیهای خود را نشان خواهد داد. در این هنگام زندگی فرد به سختی طی میشود، مختل شده و از آن پس باید توجه ویژهای به این کیسه شود.
سنگهای صفراوی را میتوان تجمع مجموعهای از مواد صفراوی در کیسه صفرا نامید؛ اما آیا میدانید که اندازه آنها میتواند به اندازه یک ذره شن یا حتی به اندازه یک توپ بزرگ باشد؟
گاهی اوقات این سنگها میتوانند عوارضی مانند عفونت، یرقان، سپتیسمی، پانکراتیت و ... ایجاد کنند.
کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشح شده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته میشود.
سنگ کیسه صفرا به معنای سنگهای کوچک تشکیل شده از کلسترول است که در کیسه صفرا تشکیل میشوند.
دکتر "نئتا مودی"، یکی از متخصصان هندی در این باره گفت: سنگ کیسه صفرا فقط علائم رایجی مانند اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع و درد شکم را منجر میشود با این حال، این سنگها بعداً میتوانند عوارض زیادی را ایجاد کنند. بهتر است به این علائم توجه داشته باشید و فوراً با پزشک مشورت کنید.
علل ایجاد سنگ کیسه صفرا:
دکتر نئتا مودی توضیح داد: سنگهای صفراوی به دلیل عدم تعادل در ترکیب شیمیایی صفرا در داخل کیسه صفرا ایجاد میشوند. بنابراین، کلسترول صفرا بیش از حد بالا میرود و کلسترول اضافی به سنگ تبدیل میشود. اگر فردی اضافه وزن و دیابت داشته باشد و زیاد چربی مصرف کند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد. در صورت مشاهده علائمی مانند درد مکرر در ناحیه شکم، اسیدیته شدن بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ و ... به پزشک مراجعه کنید، زیرا تاخیر در تشخیص میتواند منجر به عوارض دیگری شود.
تشخیص:
به گفته دکتر نئتا مودی، برای تایید تشخیص سنگ کیسه صفرا، جراح شما را به طور کامل معاینه میکند. وی همچنین افزود: پزشک در مورد سابقه بیماری شما نیز سوال خواهد کرد. سپس از شما خواسته میشود که آزمایش خون و سونوگرافی انجام دهید. گاهی اوقات سی تی اسکن نیز میتواند برای بیمار مفید باشد. پزشک پس از تاییدِ تشخیص این عارضه، یک روند درمانی مناسب را به بیمار پیشنهاد خواهد کرد.
درمان:
این متخصص توصیه کرد: فرد باید فقط دستورالعملهای داده شده توسط پزشک را دنبال کند. اگر علائمی مانند درد شکم، یرقان و حتی پانکراتیت دارید، جراحی "کوله سیستکتومی" برای برداشتن کیسه صفرا برای شما توصیه میشود. با این حال جراحی "لاپاراسکوپی" ترجیح داده میشود، زیرا خطر کمتر و بهبودی سریعتر دارد و ایمن است. پس از برداشتن کیسه صفرا، بیماران میتوانند با یک رژیم غذایی عادی، زندگی عادی خود را ادامه دهند.