با حضور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت؛
نخستین نشست علمی و تخصصی معادن و صنایع معدنی استان همدان
نخستین نشست علمی و تخصصی معادن و صنایع معدنی استان همدان با حضور معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت در دانشگاه ملایر برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان؛ معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت در این نشست با اشاره به تنوع مواد معدنی در استان همدان گفت: دولومیت نهاوند، آندالوزیت و سیلیس ملایر و گرانیت مشکی تویسرکان از ویژندهای مواد معدنی کشور هستند.
رضا محتشمیپور با بیان این که سال گذشته ۶۱۷ میلیون تُن مواد معدنی در کشور برداشت کرده ایم، افزود: از این میزان ۴.۵ میلیون تُن آن صادر شد که عمده آن سنگ ساختمانی بوده است.
او تأکید کرد: کل صادرات مواد معدنی تولیدی در کشور کمتر از یک درصد است.
- محتشمی پور با بیان اینکه حجم عمده تولید مواد معدنی در داخل کشور فرآوری میشود، تأکید کرد: این حجم از برداشت و تولید مواد معدنی در کشور از ۱.۴ میلیارد تُن عملیات معدنی حاصل شده است.
او گفت: وضع فرآوری مواد معدنی در کشور مناسب است و نمره قابل قبولی به فرآوری میدهیم و باید سطح فرآوری پایه و اولیه را با استفاده از فناوریهای روز و دانشبنیانها ارتقا دهیم.
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بهره برداری از نخستین واحد تیتانیوم کشور در آیندهای نزدیک گفت: تاکنون از این ظرفیت مهم معدنی در کشور خوب استفاده نمیکردیم.
محتشمی پور با بیان اینکه در زمینه توسعه فرآوری در بخش معدن همچون آلومینیوم، واحدهای فلزات نادر و محصولات آلیاژی نیز کارهای روزی زمین مانده فراوانی وجود دارد، افزود: شمار زیادی واحدهای جدید فرآوری آلیاژی در کشور مجوز گرفتهاند و چند واحد نیز به بهرهبرداری میرسد.
- او تأکید کرد: هم اکنون پنج هزار معدن غیرفعال در کشور وجود دارد که حدود چهار هزار مورد از این معادن مربوط به شن و ماسه و ۴۰۰ معدن در بخش معادن فلزی است که باید احیا شود.