پخش زنده
امروز: -
در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان در خصوص تبیین رویکردها و دستورالعمل تدوین برنامه هفتم توسعه کشور بحث و تبادل نظر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در این نشست بابیان اینکه چالشها و مؤلفههای بسترساز استان در برنامه هفتم توسعه دیده شود و مورد توجه جدی قرار گیرد گفت: مطالب مهمی در چارچوب تنظیم قانون برنامه هفتم وجود دارد که احتیاج است با ادبیات آن آشنا شویم تا سازوکار آن دنبال و اجرا شود و جزئی از نظام برنامهریزی کشور قرار گیرد.
مخلص الائمه افزود: مدیران راجعبه برنامه هفتم تأمل داشته باشند و از مفاهیم و پایههای گفتمانساز عبور نکنند و این مهم به بدنه دستگاهها واگذار نشود.
استاندار مرکزی در ادامه گفت: نکته کلیدی برنامه هفتم توسعه، مسئله محوری است و این مهم از ابتدای خدمتگزاری در استان تأکید شده و همواره مورد توجه است.
مخلصالائمه افزود: نگاه برنامه هفتم مسئله محوری نتیجهگرا است و دنبال نتیجه از نظام برنامهریزی است و در شاخصهای ارائه شده دلالت بر این موضوع دارد که موفقیتی در اجرای برنامههای پیشین حاصل نشده است.
او با بیان اینکه مسائل استانها باید از طریق استان منعکس شود و چالشهای مختص استان نیز به صورت مخصوص دیده شود گفت: باید در دل سازمانهای مربوطه رفت و کار را با جدیت دنبال کرد و مدیران هم باید وقت بگذارند و در مسیر رفع احتیاجات استان سعی کنند.
استاندار مرکزی گفت: ظرفیتهای زیادی در سیاستها دیده شده که باید نهایت استفاده صورت گیرد.
عسگری دبیر شورا و ئییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در حاشیه این نشست با توجه به اینکه تدوین برنامه هفتم توسعه کشور در دستور کاردولت قرار دارد و مسئله محوری رویکرد اصلی این برنامه است، گفت: ۱۲ موضوع کلیدی که عمده مسائل و مشکلات کشور در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد، مسکن، ثبات اقتصادی، اصلاح ساختاری بودجه، اصلاح نظام بانکی، بحث اقتصاد دیجیتال و موضوعاتی در حوزه ترانزیتی، آب و... است که به این نتیجه رسیدیم که بر اساس سیاستهای کلی برنامه هفتم و هم تأکیدات مقام معظم رهبری کلی گویی در برنامه نداشته باشیم و تأکید بر این باشد که بر روی مسائل اساسی و کلیدی که ۱۲ موضوع میباشد در طول برنامه تمرکز شود و این مسائل حل شود.
عسگری در ادامه افزود: بعد از تصویب برنامه هفتم توسعه در کشور برنامه عملیاتی در همین حوزه در استان خواهیم داشت که ضمن اینکه تاکید شده که هم تفویض اختیار را هم به استانها هم تمرکززدایی شود و هم اینکه استانها موضوعات و اولویتها را در قالب این سیاستهای کلی برنامه هفتم برنامه عملیاتی تدوین شود که در این جلسه مقرر شد دستگاهها این موضوعات را پیگیری کنند.
موافقت واگذاری حق استفاده از چهار خانه سازمانی مجاور بیمارستان امیرکبیر به مدت ۲ سال به دانشگاه علوم پزشکی اراک برای ارائه هرچه بیشتر خدامات به مردم و ارائه برنامه راهبری مسئولیت اجتماعی شرکتها در استان از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح و مقرر شد شرکتها و بنگاههایی که در سطح استان فعالیت کرده و در قالب مسئولیت اجتماعی کمک خوبی میکنند و در حل معضلات اجتماعی و جوامع محلی مشارکت دارند، چارچوبی برای آن تعیین کنند تا بتوانند هم در وضع موجود مسئولیت اجتماعی اجتماعی شرکت و هم برای وضع مطلوبی که مدنظر هست راهکارهایی برای آن تدوین کنند.
در این نشست هر یک از معاونان استاندار و دستگاههای اجرایی به بیان پیشنهادات، انتقادات و نقطه نظرات خود در خصوص رویکردهای برنامه هفتم توسعه پرداختند.