پخش زنده
امروز: -
رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار گفت: زمان برگزاری این همایش اول تا بیستم اسفند است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما محمدصالح طیبنیا گفت: پیشرفت به عنوان یکی از خواستهای مهم مردم و حکومت، به طور جدی با آبادانی زیستبوم و دنیای مشهود سر و کار دارد و کوشش در چنین زمینهای سبب تحقق شائبه دنیادوستی میشود.
وی افزود: دیگردوستی را میتوان یکی از طرقی معرفی کرد که در خدمت چنین هدفی قرار میگیرد. جلوههای دیگردوستی که با عناوین «نیکوکاری» و «وقف» در حیات ایرانیان دارای سابقه طولانی وعملکرد مؤثر است، برخی از طریق آشنا در خدمت به آبادانی دنیا است که با باور ترک دنیا همنشین است. در کوششهای نیکوکارانه، هم تلاش به نهایت میرسد و هم دستاورد آن (فارغ از دنیاطلبی) حاصل میشود.
رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار اضافه کرد: پیشرفت لزوما دستاوردهای حاصل از اقدامات فردی و جمعی، عمومی و خصوصی، حکومتی و مردمی است که برای افزایش رفاه عمومی و فردی به انجام میرسد و بر بنیاد اقتصاد، صنعت، مدیریت، سیاست و تربیت عمل میکند. بنیادهای پیشرفت یک کشور بر منابع اساسی آن قرار دارد و این منابع در بخشهای دولتی، خصوصی وغیر دولتی (خیریه) فعالیت میکنند و وقتی میتوان شاهد فعالیت مؤثر آنها بود که بین منافع متفاوت و متضاد آنها تفاهم ایجاد شود.
طیب نیا ادامه داد: پیشرفت در دنیای امروز دارای رویکردی مردمگراست و بر این اصل تأکید دارد که اداره خوب جامعه، محصول تعهد همه نیروهای اساسی آن به مشارکت، قانون، شفافیت، پاسخگویی، وفاق، عدالت و کارآیی است. به همین علت، در شرایط امروز جامعه ایران، موضوع ظرفیتها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران دارای اولویت تشخیص داده شد تا فرصتی برای متفکران و پژوهشگران پدید آید .
طیبنیا ایجاد فرصت برای تولید الگوهای مؤثر پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری، تهییج پژوهشگران به پژوهش در حوزه پیشرفت و نیکوکاری، فرصتسازی برای گفتوگوی عالمانه و پژوهشگرانه در حوزههای مختلف پیشرفت و نیکوکاری، زمینهسازی برای نزدکتر شدن بازیگران حوزههای دولتی، خصوصی، و مردمی حوزه پیشرفت و نیکوکاری، انتشار ایدههای نو در عرصه عمومی و جلب توجه اجتماعی و توسعه آشناییهای علاقهمندان به مباحث پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری را از مهمترین دستاوردهای مورد انتظار این همایش اعلام کرد.
رئیس چهارمین همایش ملی خیر ماندگار با اشاره به محورهای همایش نیز تصریح کرد: محورهای چهارمین همایش ملی خیر ماندگار به هفت بخش مباحث نظری حوزه پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری، تجربههای جهانی مربوط به پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری و وقف، مطالعه و ارزیابی تجربههای ملی مربوط به پیشرفت مبتنی بر وقف و نیکوکاری، مطالعه و ارزیابی نقش نهادهای اجتماعی در پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری و وقف، آسیبهای و چالشهای پیشرفت مبتنی بر وقف و نیکوکاری، بازخوانی تجربههای خرد و بسترهای پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری و وقف در ایران، ایدههای نو برای پیشرفت مبتنی بر نیکوکاری در ایران تقسیم میشود.