پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: جلوگیری از تخلیه روان آبها به دریا و کاهش اتکا به منابع آب زیرزمینی دو دستاورد مهم سدهای استان بوشهر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون، آقای علی محمدی اظهار کرد: استان بوشهر در انتهای حوضههای آبریز درجه ۲ قرار دارد؛ این حوضهها شامل ۵۳ درصد از مساحت حوضه حله، ۱۷ درصد از مساحت حوضهمند و ۵ درصد از مساحت حوضه کل و مهران است.
وی خاطرنشان کرد: میانگین بارش متوسط استان بوشهر ۲۵۴ میلیمتر است و متاسفانه در ۱۲ سال از دوره ۱۵ ساله اخیر، این میانگین نیز محقق نشده و امیدواریم با بارشهای پیش رو، این میزان در سال آبی جاری تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر اظهار کرد: میانگین کل آورد رودخانههای استان حدود ۲.۵ میلیارد مترمکعب است که ۶۳ درصد از آن از بالادست حوضه تامین میشود و مابقی ماحصل روانابهای داخل استان است.
محمدی تصریح کرد: با کاهش بارشها، آورد رودخانهها نیز کاهش یافته و به تبع آن بهره بردارن آب سطحی اعم از کشاورزان حاشیه رودخانهها و شبکههای آبیاری و همچنین در برخی از مناطق بخش شرب، این کمبود آب را به طور ملموس حس میکنند.
وی با اشاره به ظرفیت ذخیره سازی آب در استان بوشهر گفت: در حال حاضر تنها ظرفیت مهار ۳۰ درصد از روانابهای ورودی به استان بوشهر وجود دارد و بر اساس برنامهریزی انجام شده، این ظرفیت میبایست از طریق طرحهای سدسازی، احداث بندهای کنترل سیلاب و طرحهای تغذیه مصنوعی به ۶۰ درصد افزیش یابد.
محمدی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، بخشی از طرحهای توسعه منابع آب استان بوشهر باید تا افق ۱۴۰۳ به مرحله آبگیری برسد و از تمامی ظرفیتهای قانونی به منظور تامین اعتبار این طرحها بهره میگیریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با تشریح شرایط منابع آب زیرزمینی استان بوشهر عنوان کرد: میانگین افت سطح آبهای زیرزمینی در استان بوشهر سالانه یک متر است و این رقم در برخی دیگر از دشتها، بیش از یک متر نیز برآورد میشود؛ این بدان معنی است که دسترسی به آب سالانه یک متر دشوارتر خواهد بود.
وی با اشاره به تعاریف موجود در خصوص چاههای غیرمجاز تصریح کرد: بر اساس قانون تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه، چاههای حفر شده بعد از سال ۱۳۸۵ چاه غیرمجاز اطلاق میشود که بر اساس این تعریف حدود هزار حلقه چاه ممنوعه در استان وجود دارد و بر اساس قانون باید همه این چاهها پر و مسدود شود.
وی با اشاره به وضعیت تامین آب شرب در استان بوشهر عنوان کرد: تامین آب شرب استان بوشهر از طریق سد کوثر، منابع کازرون، آب شیرین کنها و منابع داخلی انجام شده و بر اساس آمار اعلامی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، سالانه حدود ۱۸۰ الی ۱۹۰ میلیون مترمکعب آب در استان بوشهر توزیع میشود.
محمدی افزود: علاوه بر مصرف غیربهینه، مواردی، چون تلفات شبکه، برداشتهای غیرمجاز و استفادههای غیرمجاز از آب نیز عمده موارد آسیب رسان به تامین آب شرب در استان بوشهر محسوب میشود.