پخش زنده
امروز: -
شبکه پرس تی وی گزارش داد، رئیس جمهور چین انجام معاملات نفتی با یوآن واحد پول این کشور را خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه پرس تی وی در گزارشی اعلام کرد، «شی جین پینگ»رئیس جمهور چین و حاکمان سعودی توافقنامه شراکت اقتصادی را به ارزش ۳۰ میلیارد دلار اعلام کردند و مهمترین موضوعی که در سفر اخیر رئیس جمهور چین به عربستان اعلام شد این بود که وی تقاضا کرد معاملات نفتی با یوآن انجام بشود. این تقاضا تهدیدی مستقیم ضد سیستم نفتی مبنی بر دلار و همچنین تهدیدی ضد خود دلار خواهد بود.
وزیر انرژِی عربستان سعودی گفته است روابط کشورش با چین شاهد نقطه عطفی تاریخی است. وی قول داد کشورش در بخش تولید نفت مهمترین و قابل اعتمادترین شریک چین باقی خواهد ماند.
عربستان سعودی تنها کشوری نیست که برای توسعه روابطش با چین تلاش میکند. روسیه هم برای گسترش روابط با چین تلاش میکند. این تلاشها در حالی انجام میشوند که همزمان با افزایش تقاضای نفت از سوی غرب و بخصوص آمریکا، سازمان اوپک پلاس به تبعیت از تصمیم مشترک عربستان سعودی و روسیه به عنوان روسای اصلی سازمان کشورهای صادرکننده نفت تولید نفت خود را کاهش داده است.
در حالی که عربستان سعودی به آمریکا بعنوان مهمترین شریک امنیتی اش نگاه میکند تحولات اخیر در روابط دو طرف بخصوص در پی تصمیم اخیر سازمان اوپک پلاس، عربستان سعودی را بعنوان یک کشور نفت خیز تشویق کرده است که روابط خود را با شرکای مختلف توسعه بدهد. عربستان نشان داده است در حالی که تلاش میکند به روابطش با روسیه آسیبی وراد نشود، چون روابط بعنوان سران سازمان صادرکننده نفت خام مشترک زیادی با روسیه دارد و اکنون هم آنها بصراحت برای گسترش روابط با چین بعنوان رقیب تجاری آمریکا تلاش میکنند.
در حالی که احتمال استفاده از یوآن در معاملات نفتی میان چین و عربستان بیشتر و بیشتر میشود و این موضوع بطور مشخص در جریان سفر شی جینگ پینگ به عربستان بیش از پیش مطرح شد همچنین این امکان هم وجود دارد که عربستان سعودی به سازمان بریکس بپیوندد و پادشاهی عربستان هم پیش از این تمایل خود را به پیوستن به این سازمان تجاری نشان داده است که روسیه هم یکی از اعضای آن است. اگر عربستان سعودی بپذیرد که در برابر نفت صادراتی خود یوآن چین را دریافت بکند این موضوع ضربهای مهیب به هژمونی دلار آمریکا در تجارت جهانی و بخصوص معاملات نفتی خواهد بود.
تلاشها برای حذف دلار از معاملات تجاری افزایش یافته است و اولین مورد مهم در این زمینه هم زمانی به وقوع پیوست که تحریمهای غربی با هدف ایجاد محدودیتهای تجاری بر روسیه اعمال شدند. آن چه که از این تحریمها ناشی شد این بود که واردات نفت چین از روسیه افزایش یافت و اکثر سازمانهای نفتی روسیه هم به شکلی روزافزون از یوآن چین برای معاملات نفتی استفاده میکنند.
این در حالی است که همه اعضای اتحادیه اروپا راهی بجز همکاری با آمریکا در تحریم روسیه حتی با هزینههای بسیار بالا ندارند. باقی کشورهای جهان هر روز بیشتر به این نتیجه میرسند که الزام کم تری به تسلیم شدن در برابر برتری طلبی یک ابرقدرت دارند. چون آنها هر روز بیشتر به این نتیجه میرسند که امکان جهانی چند قطبی روز به روز بیشتر میشود و حمایت از آن هم افزایش مییابد.