پخش زنده
امروز: -
دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی کووید ۱۹ شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،تورج خسروی از طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی COVID-۱۹ RT-real time PCR خبر داد و هدف اصلی این طرح را تشخیص سریع و دقیق ویروس کووید ۱۹ دانست.
وی افزود: ازآنجاییکه هر موجود زنده یا میکروارگانیسم ژنوم منحصربهفرد خود را دارد؛ بنابراین بهترین راه شناسایی شامل روشهایی است که مبتنی بر مولکولهای تشکیل دهنده ژن باشد.
دانشجوی مقطع کارشناسی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: امروزه با پیشرفت تکنیکهای مولکولی میتوان اغلب عوامل عفونتزا شامل باکتریها و ویروسها را با استفاده از روشهای PCR کیفی یا کمی تشخیص داد.
خسروی افزود: با توجه به اینکه توالی کامل ژنوم ویروس کووید ۱۹ در بانک ژن جهانی انتشار یافته میتوان با طراحی شناساگرهای مناسب برای بخشهای ویژهای از ژنوم این ویروس یا انتخاب پرایمرها و پروبهای مناسب مورد تأیید مراجع علمی معتبر جهان که تأییدیه مراجع CDC یا FDA را دارند به تشخیص مولکولی کووید ۱۹ اقدام کرد.
وی گفت: کیت تشخیص مولکولی حاضر بر پایه روش مولکولی RT-real time PCR با کاربرد پرایمرهای اختصاصی و نشانگرهای دقیق TaqMan برای تشخیص ویروس ۱۹ Covid ساخته شده است، پرایمرها و پروبهای به کار رفته در این کیت از روی ژنهای E و RdRp ویروس کووید ۱۹ انتخاب شده و از ژن RNase به عنوان کنترل داخلی استفاده شده است.
خسروی گفت: «دستگاه real time PCR» (این کیت در تمام مدلهای دستگاه real time PCR که دارای کانالهای زرد (HEX) سبز (FAM) و نارنجی (ROX) باشند، قابل کاربرد است)، «سمپلر متغیر» (در اندازههای مختلف)، «میکروسانتریفیوژ» و «میکسر» (Vortex/Spin) ازجمله تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز (غیر مصرفی) در این تحقیق بودهاند.
وی نمونه مورد نیاز را شامل یکی از موارد لاواژ، برونکوآلوئلار خلط سواب گلو و بینی، ترشحات تنفسی و... دانست و درباره تجهیزات و مواد مصرفی ادامه داد: تمام ملزومات و مواد تخصصی لازم در کیت موجود بوده و برای انجام آزمایشها، نیاز به مواد مصرفی دیگر مانند کیت استخراج RNA میکروتیوب و سر سمپلر است که در این کیت موجود نیست و لازم است جداگانه تهیه شوند.