پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان: حضرت زهرا (س) مختص به زمان خود نیست و الگویی نمونه برای زنان عالم در همه دورانها است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسن زاده به وجود ۲ روایت درخصوص شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) گفت: یکی از روایتها حاکی از زندگی ۷۵ روزه این بانوی بزرگ اسلام پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) است و در روایت دیگری نیز گفته ایشان ۹۵ روز پس از پدر بزرگوارشان به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه هردو نقل بااهمیت هستند و نمیتوان از آنها گذشت، افزود: بنابراین ایام فاطمیه اول و دوم برگزار میشود و این موضوع اختیاری نیست که بخواهیم در ۲ زمان متفاوت به حضرت فاطمه (س) عرض ارادت و توسل و سوگواری داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده ادامه داد: در تاریخ مشخص نشده که ۱۳ جمادی الاولی یا سوم جمادی الثانی شهادت مادر ام البیها، حضرت زهرا (س) اتفاق افتاده است، بلکه آنچه وجود دارد روایت ۷۵ روز و ۹۵ روز پس از رحلت رسوم اکرم (ص) است.
کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه در تاریخ شیعه ایام صادقیه، علویه، کاظمیه و... وجود ندارد، اضافه کرد: براساس روایت ۹۵ روز، ۱۳، ۱۴ یا ۱۵ جمادی الاولی و به روایت ۹۵ روز نیز یکم، دوم یا سوم جمادی الثانی روز شهادت است و به همین دلیل به صورت ۲ ایام فاطمیه ۳ روزه سوگواری میکنیم.
وی گفت: آنچه مهم است ما به عنوان مسلمان و شیعه وظیفه داریم نسبت به حضرت فاطمه زهرا (س) معرفت و شناخت پیدا کرده و در زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی ما باید براساس آنچه باشد که خداوند تبارک و تعالی تاکید کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده میگوید: اگرچه انسانها و زندگی آنها درطول دورههای مختلف تغییر کرده و میکنند، اما ماهیت و واقعیت بشر تغییرپذیر نیست و همیشه ثابت میماند، بنابراین نیازمند به الگوهایی هستند که مختص به یک دوره خاص نیستند، پس باید امامان معصوم (ع) را بشناسیم و آنها را الگو قرار دهیم.
وی مهمترین ویژگی شخصیتی حضرت فاطمه (س) را جامعیت عنوان کرد و ادامه داد: این بانوی بزرگ نمونه بارز و کامل عفاف و حجاب، پاکدامنی، مادر بودن، همسر بودن، عبادت و راز و نیاز با خدا، علم و دانش و... است، همچنین دارای بعدی سیاسی بود، زیرا اگر چنین نبود، عبادت، زهد، تقوا، ایثار و فداکاری اش برای دیگران ضرری نداشت.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده وجود بعد سیاسی در ویژگی حضرت فاطمه (س) را عامل سختی، مصیبت و آسیبها به ایشان دانست و اضافه کرد: مادر حسنین در مقابل مسائل سیاسی جامعه احساس مسئولیت داشت و همین امر سبب شد ب مسائل ورود کرده، خطبه بخواند و سخنرانی کند.
وی این ویژگیها را عامل کامل بودن شخصیت حضرت زهرای مرضیه (س) برای همه دوران عنوان کرد و گفت: همین ویژگیهای شخصیتی را هم دختر بزرگوار ایشان، حضرت زینب کبری (س) و مادر گرامیشان حضرت خدیجه کبری (س) دارد و همه ثروت افسانهای و بی شمار خود را به حضرت محمد (ص) تقدیم کرد و با ایشان در همه سختیها همراه بود.
کارشناس مسائل مذهبی افزود: زن میتواند حضوری مسئولانه در جامعه داشته باشد، سبب پیشرفت و تعالی جامعه شود و جامعه را از انحراف نجات دهد، اما اگر این حضور زن اینگونه نباشد، قطعا آن نمیتواند جزو جوامع سرآمد و سعادتمند باشد.
وی میگوید: وظیفه همه ما است که در ایامی که منصوب به حضرت صدیقه طاهره، حضرت فاطمه زهرا (س) است، این بانو را بیشتر بشناسیم و زندگی خود را مطابق با سیره و زندگی ایشان قرار دهیم.