مستند؛
احیای واحدهای راکد در دستور کار دولت سیزدهم
براساس برنامه دولت سیزدهم بیش از ۵ هزار واحد صنعتی راکد و نیمه راکد تا پایان سال ۱۴۰۱ به چرخه کامل تولید بازمی گردند.
به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت و معدن
خبرگزاری صداوسیما؛ احیای واحدهای راکد و نیمه راکد صنعتی و تولیدی کشور یکی از اولویتهای دولت سیزدهم به شمار میرود موضوعی که از زمان آغاز به کار دولت در دستور کار بوده و وزارتخانههای مربوط پیگیر آن هستند.
آقای مدنی نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی در اسفند ماه ۱۴۰۰ با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: ما حدودا ۷۳ هزار واحد ثبت شده داریم که از این تعداد، ۱۲ هزار و ۶۷ واحد تعطیل هستند. در حوزه واحدهای معدنی مجموعا ۱۲ هزار و ۸۷۵ واحد داریم که ۶ هزار و ۹۳۳ واحد تعطیل شده است در زمینه واحدهای کشاورزی ۹۱ هزار و ۵۳۸ واحد داریم که ۱۶ هزار و ۳۷۷ واحد آن تعطیل است.
وی اضافه کرد: ما واحدهای نیمه تعطیل هم داریم که با ظرفیت زیر ۵۰ درصد فعالیت میکنند.
دولت سیزدهم شناسایی و شناخت واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد را هم در تهران و هم در استانهای مختلف در سفرهای استانی در دستور کار قرار داد.
براساس این گزارش؛ موانع مختلفی پیش پای تولید کنندگان وجود دارد و آنها برای سرپانگه داشتن تولید و حرکت چرخ اقتصاد چشم به حمایت مسئولان دوخته اند.
به گفته رسولیان معاون وزیر صمت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک؛ بیش از ۴۴ درصد تولیدکنندگان مشکل تامین مالی را سد راه تولید عنوان کرده اند، ۱۱ درصد کمبود و تامین مواد اولیه و ۹ درصد مشکلات حقوقی با سازمانها و دستگاهها و مالیات و تامین اجتماعی را مانع تولید خود میدانند.
اما دولتمردان، عزم خود را درباره احیای واحدهای راکد و نیمه فعال، جدی میدانند. طوری که برای پیگیری این موارد مسئولان و در راس آنها رئیس جمهور دولت سیزدهم پا به میدان میگذارد مانند کارخانهای که ۳ سال در انتظار بازگشایی مانده بود تا بازدید آیت الله رئیسی در اردیبهشت ۱۴۰۱. آقای رئیسی در بازدید از کارخانه لبنی در صفادشت که مدتی بنا به دلایل مالی تعطیل شده بود و پس از ۳ سال به بهره برداری رسید، میگوید: کار به این عظمت انجام شده و نباید معطل ۱۲۰ میلیارد تومان باشد.
مدیر عامل کارخانه لبنی احیا شده پس از سه سال تعطیلی میگوید: ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به عنوان سرمایه ثابت گرفته بودیم و مصوب هم شد که مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش جهت راه اندازی و دستیابی به برنامه ریزی جهت بهره برداری به ما برسد.
براساس آخرین گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت از مجموع واحدهای تولیدی فعال در کشور تعداد ۷۳ هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی و خدماتی صنعتی و معدنی در ۳۱ استان کشور مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۲۷۷ واحد فعال صنعتی و معدنی متعلق به ۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی است.
براساس این آمار؛ استان تهران با ۹ هزار و ۱۴۸ واحد، اصفهان با ۸ هزار و ۸۸۶ واحد و خراسان رضوی با ۵ هزار و ۵۱۰ واحد بیشترین واحدهای تولیدی فعال را دارند و استانهای خراسان جنوبی ۳۵۸ واحد، ایلام ۴۷۸ و کهگیلویه و بویراحمد با ۵۲۸ واحد کمترین واحدهای صنعتی و معدنی را دارند.
این در حالی است که با پیگیریهای دولت و سایر قوا نهضت احیای واحدهای اقتصادی تولیدی راکد رنگ و بوی تازهای به خود گرفت و واردات کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند نیز با محدودیتهایی مواجه شد.
به گفته عمرانی عمرانی معاون قضایی سابق دادستان کل کشور آنچه برای ما دارای اهمیت است و در اولویت قرار دارد این است که در جایی که ما تولیدات با کیفیت داخلی داریم واردات جایز نیست.
براساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان اشتغال واحدهای صنعتی و معدنی فعال در کشور ۲ میلیون و ۶۹۲ هزار و ۴۲۲ نفر اعلام شده است که از این میزان ۲ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۴۰۱ نفر در واحدهای صنعتی و معدنی ۳۱ استان کشور فعالیت دارند و اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز ۱۴۱ هزار و ۲۱ نفر
برآورد شده است.
آقای رئیسی در بیست و ششمین سالروز ملی صادرات نیز گفت: از کارخانهای نیمه تعطیل یا تعطیلی بازدید کردیم که وضع نامطلوبی داشت و با خاک یکسان شده بود که با حضور مدیریت با انگیزه کار و دانش این مجموعه فعال شده است.
فرخی مدیر امور تضمین کیفیت واحد تولیدی آب آشامیدنی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما در کرمانشاه درباره این کارخانه که پس از ۱۰ سال تعطیل به چرخه تولید بازگشته، میگوید: خوشبختانه ما توانستیم این کارخانه را با ۱۰ میلیارد تومان هزینه دوباره راه اندازی کنیم.
همچنین واحد تولید سسهای سرد و گرم در کرمانشاه از دیگر واحدهای تولیدی صنایع غذایی است که پس از ۱۰ سال رکود رونقی دوباره گرفت.
براساس گزارش وزارت صمت؛ واحدهای تولیدی ساخت مواد و محصولات شیمیایی با ۱۵ هزار و ۷۷۴ واحد، صنایع غذایی و آشامیدنی ۸ هزار و ۳۵۲ واحد و محصولات پلاستیکی ۷ هزار و ۶۱۳ واحد بیشترین واحدهای صنعتی و معدنی را تشکیل میدهند همچنین حوزههای جمع آوری، تصفیه و توزیع آب با واحد و تولید انرژی با ۱۲ واحد کمترین واحدهای صنعتی فعال را دارند.
به گفته رئیس جمهور در روز ملی صادرات؛ امروز بیش از ۲ هزار کارخانه و کارگاه در همین دوره احیا شده است.
یکی از تولیدکنندگان پوشاک میگوید؛ خوشبختانه با حمایت و تسهیلات دولت توانستیم شرکت مان را دوباره راه اندازی کنیم.
به گفته مخبر معاون اول رئیس جمهور ما میتوانیم بخش عزیمی از این سرمایه معطل مانده را به چرخه بازگردانیم که ملزوماتی دارد و دستگاههای دولتی و خصوصی باید در این امر کمک کنند و بانکها نمیتوانند به این امر بی اعتنا باشند و موظف هستند با جدیت در این امور ورود کنند.
با اعلام نهاد ریاست جمهوری با برنامه ریزیها و اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم بیش از هزار و ۱۰۰ واحد اقتصادی خرد، کوچک و متوسط از ابتدای امسال در کشور احیا شدند و براساس برنامه دولت بیش از ۵ هزار واحد صنعتی راکد و نیمه راکد تا پایان سال ۱۴۰۱ به چرخه تولید کامل بازمی گردند.
براین اساس تولیدکنندگان میتوانند موانع تولید خود را در سامانه نهضت احیای واحدهای اقتصادی به آدرس اینترنتی NEHZATEHYA.IR ثبت کنند تا از حمایتهای لازم برخوردار شوند.