پخش زنده
امروز: -
به گفتهی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت محلات خیاطان و تریکوبافان این شهرستان از وام تبصره ۱۸ استقبال نکردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ عباسی با بیان اینکه دولت در سال جاری وام تبصره ۱۸ برای واحدهای تولیدی و صنعتی در نظر گرفت گفت: خیاطان و تریکوبافان میتوانستند از این وام استفاده کنند، اما تنها ۴ الی ۵ نفر از تریکوبافان مراجعه کردند.
او با اشاره به اینکه محلات قطب تریکوبافی کشور است افزود: این وام در ابتدا با سود ۱۸ درصد و برای خرید ماشینآلات پرداخت میشودکه بعد از بارگزاری مدارک در سامانه بهینیاب وزارت صمت و در صورت تائید خرید تجهیزات، سود وام به ۱۲ الی ۱۴ درصد تغییر پیدا میکند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت محلات ادامه داد: مبلغ وام پرداختی از این محل به متقاضیان مختلف، از ۲۰۰ الی ۶۰۰ میلیون تومان بوده است، اما شاید یکی از دلایل عدم مراجعه تریکوبافان، عدم توانایی بازپرداخت بوده است.
عباسی در ارتباط با مواد اولیه مورد نیاز تریکوبافان خاطرنشان کرد: در این مورد دست آنها باز است و به دلیل رقابتی بودن بازار، میتوانند با مراجعه به واحدی که کیفیت، جنس و قیمت مورد نظر آنها را دارد، مواد خود را تهیه کنند.
او تصریح کرد: البته پیش از این به دلیل وجود اتحادیه، خرید مواد اولیه توسط اتحادیه صورت میگرفت و به دلیل خرید انبوه، امکان تهیه مواد با قیمت پایینتر وجود داشت، اما اکنون به دلیل خرید انفرادی، قطعا هزینه خرید بالاتر میرود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت محلات عنوان کرد: قبل از این به دلیل وجود اتحادیه قوی، واردات دستگاه، سوزن گردباف و مواد اولیه توسط اتحادیه انجام میشد. در گذشته قیمتها مناسبتر بود و مواد اولیه به صورت سهمیهای توزیع میشد. رفته رفته به دلیل نبود بازار صادراتی و از دست دادن بازار موجود، تریکو نیز فراموش شد.
صنعت تریکو در محلات بیش از ۶۰ سال سابقه دارد و در گذشته نه چندان دور، ۴۰۰ واحد در این صنف مشغول به کار بودهاند، اما در سالهای اخیر، وضعیت این صنعت رو به وخامت گذاشته و هر از چندگاهی شاهد تعطیلی یکی از این واحدها هستیم.
اکنون حدود ۳۰ واحد فعال این رشته وجود دارد.