پخش زنده
امروز: -
براساس قطعنامه جدیدی که در سازمان ملل تصویب شد، از کشورها خواسته شده است از انجام آزمایشهای ضد ماهواره صعود مستقیم که زباله فضایی تولید میکند، جلوگیری کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را تصویب کرد که در آن از کشورها خواسته شده تا آزمایشهای ضد ماهواره صعود مستقیم (ASAT) که زبالههای فضایی ایجاد میکند را انجام ندهند. آمریکا این تصمیم را در حالی گرفته که ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) در سال گذشته، در معرض خطر برخورد با بیش از هزار و ۵۰۰ زباله فضایی یک ASAT روسی بود.
هرچند در این قطعنامه توسعه یا آزمایش سامانه های ASAT ممنوع نشده است اما از انجام آنها به نحوی که باعث ایجاد زباله فضایی شود، جلوگیری میکند. از آنجاکه این قانون را مجمع عمومی سازمان ملل متحد و نه شورای امنیت مطرح کرده است، از نظر قانونی پیروی از آن الزامی نیست.
زباله های فضایی علاوه بر خطراتی که برای فضانوردان به همراه دارد، نور خورشید را هم به سطح زمین منعکس میکنند که این امر فعالیت تلسکوپهای زمینی را مختل میکند. علاوه بر این، محققان انتظار دارند که زبالههای مداری در دهه آینده با افزایش محبوبیت ماهوارههای کوچک پخشکننده اینترنت، مانند استارلینک و اسپیس ایکس به شدت افزایش پیدا کنند.
«کامالا هریس»، معاون رئیس جمهور آمریکا که ریاست شورای ملی فضایی کاخ سفید را نیز بر عهده دارد، در توییتی از این قطعنامه تمجید کرد. او در توییت خود نوشت: «در ماه آوریل، من اعلام کردم که آمریکا آزمایشهای موشکی ضد ماهوارهای مستقیم صعودی را انجام نخواهد داد و از کشورهای دیگر نیز خواستم که به ما بپیوندند. امروز، ۱۵۵ کشور به قطعنامه سازمان ملل رأی مثبت دادند که این امر به ایجاد آن به عنوان یک هنجار بینالمللی برای فضا کمک میکند.»
چهار کشور آمریکا، چین، هند و روسیه آزمایشهای ASAT انجام میدهند