پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان چای کشور گفت: سالانه بین ۸ تا ۱۰ هزار تن چای کشور به عبارتی یک سوم چای تولیدی به ۲۷ کشور جهان صادر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ رئیس سازمان چای کشور در خصوص جایگاه چای ایران در بازارهای جهانی نیز اظهار داشت: چون یک کشور مصرف کننده چای هستیم و کمتر صادر کننده ایم و از سوی دیگر تنها در گیلان و مازندران بنابراین در بین کشورهای تولید کننده چای جایگاهی بالاتر از دوازدهم از نظر تولید و توناژ داریم. با این وجود از نظر ویژگی ها جای ما منحصربفرد است چون آلوده نیست، سالیانه سمپاشی نمی کنیم، بیماری ها و آفاتی که زیان اقتصادی ما را بالا ببرد در کشور ما موجود نیست بنابرای چای ما عاری از هرگونه باقی مانده سموم و فلزات سنگین است.
آقاي حبیب جهانساز در ادامه افزود : می توان گفت چای ما تقریبا ارگانیک است و تا به حال نشده آزمایشگاهی مواردی که بیانگر سموم باقی مانده یا فلزات سنگین است را گزارش بدهند.
وي در خصوص میزان صادرات چای ایران نیز اظهار داشت: سالانه بین۸ تا ۱۰ هزار تن چای صادر می کنیم به عبارتی یک سوم چای تولیدی کشور صادر می شود.
رئیس سازمان چای کشور افزود : اگرچه حجم صادرات زیاد نیست اما همین میزان به ۲۷کشور صادر می شود از جمله کشورهای آمریکا، اروپایی عراق، تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان، روسیه و بعضا به هند و کنیا نیز با توناژ های مختلف صادر می کنیم.
رئیس سازمان چای درباره توسعه بازار چای اظهار داشت: در ابتدا باید بدانید که اولویت ما صادرات نیست، بلکه الویت ما این است که تولیدات ما در دسترسی مصرف کننده داخلی قرار بگیرد. لذا در حالی که در گذشته سالی ۲۰ تا ۳۰هزار تن صادرات داشتیم الان چون بازار داخلی رونق پیدا کرده بنابراین تمایل به صادرات کمتری داریم.
وی خاطر نشان کرد: با این وجود اقداماتی صورت گرفته تا شرایط تسهیل شود و صادر کننده ها بتوانند به راحتی چای صادر کنند و همچنین ماشین آلاتی آورده ایم که کارخانجات بتوانند چای سازی کنند.