پخش زنده
امروز: -
زراعت چوب، گامی برای افزایش حفاظت از جنگل و راه حلی مناسب برای پاسخ به تقاضای روز افزون صنعت چوب است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛ مساحت جنگلهای چهارمحال و بختیاری به حدود ۳۳۰ هزار هکتار رسیده است، جنگلهایی با درختانی بلند بالا و کهنسال که سهم بسزایی در حفظ خاک و تصویه هوا داشته اند.
اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: جنگلها منجر به حفظ ذخیره نزولات آبی در خاک میشود و همچنین در پاکیزگی هوا بسیار تاثیرگزار است.
وی افزود: ۳۳۰ هزار هکتار از عرصههای ملی دارای پوشش جنگلی از نوع غالب بلوط میباشد.
احمدی اضافه کرد: بلوط سازگار، اما در طی سالهای گذشته آسیبهای فراوانی دیده است.
آقای کریمزاده معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: خشکسالیهای پی در پی و شرایط آب و هوایی خسارات زیادی به جنگلهای زاگرس وارده کرده است.
وی افزود: عوامل انسانی هم در کنار عوامل طبیعی در تخریب جنگلها تاثیر داشته است، به گونهای که ۲۵ تن چوب و ذغال در سال ۱۴۰۱ کشف و ضبط شد.
آقای قاسمی معاون اداره منابع طبیعی فارسان هم گفت: مردمان شهرستان فارسان که هیچ سهمی از جنگلهای زاگرس ندارند برای حفظ و احیای جنگل و درختان آن صنوبر و کبوده میکارند.
وی افزود: شهرستان فارسان با توجه به ویژگیهای اقلیمی یکی از مناطق مستعد زراعت چوب در استان است و لازم است مردم، جوامع محلی و سرمایهگذاران برای توسعه این زراعت، ترغیب و تشویق شوند تا هم صنعت چوب و هم صنایع وابسته به آن تقویت شده و زمینه اشتغالزایی بیشتر نیز فراهم شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زراعت چوب با دوره بهره برداری کوتاه مدت میتواند در افزایش حفاظت از جنگلهای استان نقش آفرین باشد.
اصغر احمدی گفت: زراعت چوب، گامی برای افزایش حفاظت از جنگلهاست و میتواند راه حل مناسب پیش روی تقاضای روزافزون صنعت چوب به این ماده اولیه و همچنین عامل بازدارنده قاچاق بیرویه آن باشد.