پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه مشارکت های مردمی کمیته امداد گفت: در شرایط فعلی نیاز است به موضوع تبیین فلسفه و اهمیت زکات، ترویج و توسعه آن و جریانسازی در این رابطه توجه بیشتری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حبیبالله آسوده درهمایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات در خراسان جنوبی گفت: در سال ۹۶ رهبری پیامی برای همایش زکات داشتند و گلایه کردند در مورد زکات کم کاری شده و فرمودند برگزاری همایش زکات بعنوان یک کار ضروری و مهم در دستور کار متولیان قرار گیرد که برگزاری این همایش در حوزه معرفتی و ترویجی پایه گذاری شد و چون زکات قانون هم دارد تلاش کردیم از ایده های تخصصی استفاده کرده و با جریانسازی در شهرستانها از زکات دهندگان تجلیل و تکریم کنیم.
معاون توسعه مشارکت های کمیته امداد کشور با اشاره به این که در شرایط فعلی موضوعی که نیاز است به آن توجه بیشتری شود تبیین فلسفه و اهمیت زکات، ترویج و توسعه آن و جریان سازی در این رابطه است که امیدواریم با همکاری ائمه جمعه در این رابطه بتوانیم گام موثری برداریم افزود: در سال آینده جریان سازی در شهرستانها نیز انجام خواهد شد و باور داریم اگر به ارزش های دینی توجه نکنیم دشمنان آنها را به زمین می زنند و در حوزه اقتصادی و اخلاقی آسیب خواهیم دید.
به گفته آسوده دومین درخواست در رابطه با زکات انسجام دستگاه های اجرایی مورد انتظار است و نکته بعدی توجه بیشتر در اعتبارات شورای برنامه ریزی شهرستان ها به مردمی که در این حوزه بیشتر فعال هستند و استفاده از ظرفیت های اقتصادی منطقه از دیگر درخواست ها در این رابطه است.
وی خواستار تشکیل منظم جلسات شورای زکات در مرکز استان و شهرستانها، تبلیغ و اطلاع رسانی مناسب در ترویج فرهنگ زکات و تشویق زکات دهندگان برای برخورداری از برکات زکات در عمران و آبادانی مناطق محروم و کاهش فقر در جامعه شد.
به گفته معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد کشور نگاه کمیته امداد رفع مشکلات است. گاهی برخی ایجاد شبهه می کنند که پول زکات و فطریه و صدقه کجا می رود ، که با قاطعیت می گوییم در زکات هیچ پولی از شهر و روستایی که مردم پرداخت کرده اند در جای دیگر مصرف نمی شود طوری که در سال گذشته عملکرد کمیته امداد ۱۱ هزار میلیارد تومان بود و کمک های مردمی در چهار حوزه جمع آوری شد.
آسوده با اشاره به وجود ۹ هزار مرکز نیکوکاری در سرار کشور افزود: همچنین ۵۵۰۰ میلیارد تومان کمک های مردمی محلات، مساجد، از طریق این مراکز به صورت مستقیم و فقط با نظارت کمیته امداد میان مردم توزیع شد.
وی با اشاره به این که یک میلیون و ۲۰۰ هزار خیر حمایت از ۴۱۲ هزاریتیم و کودک را در طرح محسنین بر عهده دارند افزود: همچنین بیش از ۲۷۰۰ میلیارد تومان کمک های مردمی به ایتام و محسنین پرداخت شد و در سال گذشته عملکرد شورای زکات یک هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان بود که در همان شهرها و روستاهای زکات دهنده توزیع و استفاده شد.
به گفته وی در حوزه چهارم ، از مجموع پنج میلیون و ۳۰۰ هزار صندوق صدقات کشور مبلغ ۴۸۸ میلیارد تومان جمع آوری و توسط کمیته امداد میان نیازمندان توزیع شد.
جمعیت ۵.۴ میلیونی تحت حمایت
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد گفت: در حال حاضر بیش از دو میلیون و ۲۵۰ هزار خانوار، ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفرمددجو تحت پوشش نهاد کمیته امداد هستند که از این تعداد ۷۳۰ هزار دانش آموز، ۵۳ هزار دانشجو، ۶ هزار نخبه، ۸۰ هزار بیمار صعب العلاج، یک میلیون و ۳۰۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش خدمات معیشتی کمیته امداد هستند و توزیع ۱۴۰ هزار دستگاه لوازم خانگی و ۷۰ هزار سری جهیزیه میان
زوجهای جوان نیازمند و ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی و اجرای طرح های عمرانی از مهمترین کارهای انجام شده است.
آسوده تصریح کرد: رویکرد ما شفاف سازی در فعالیتهای کمیته امداد است که در این راستا به مردم اطمینان می دهیم از کمک های مردمی حتی یک ریال در امور اجرایی هزینه نشده و نخواهد شد.
وی به این نکته هم اشاره کرد که راه برونرفت کشور از وضعیت فعلی توجه به اقتصاد و اشتغال است که کمیته امداد در این زمینه نیز تمام منابع خود را پای کار آوردند و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی با ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در سال 1401 گواه این موضوع است.
در پایان همایش علمی،ترویجی و تکریمی زکات در خرسان جنوبی ۲۲ نفر از مودیان زکات در استان خراسان جنوبی تجلیل و اثر برتر ارسالی به این جشنواره هم مورد تقدیر قرار گرفت.