پخش زنده
امروز: -
شی جینپینگ برای دیدار رسمی با مقامات عربستان سعودی و شرکت در اجلاس مقامات چین و کشورهای عربی به ریاض سفر کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از ریاض، شی جینپینگ رئیس جمهور چین، روز چهارشنبه برای دیدار رسمی با مقامات عربستان سعودی و شرکت در اجلاس مقامات چین و کشورهای عربی وارد ریاض شد.
روزنامههای عربستان نیز با چاپ عکسهای شی به روابط اقتصادی دو کشور پرداختند.
به نظر میرسد دو طرف میخواهند روابط خود را در شرایطی متاثر از عدم قطعیتهای اقتصادی و اصلاحات ژئوپلیتیکی تقویت کنند.
این سومین سفر شی جینپینگ به خارج از کشور از زمان شروع همه گیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ و اولین سفر او به عربستان از سال ۲۰۱۶ است.
رسانههای دولتی عربستان سعودی اعلام کردند قرار است در این سفر سه روزه با ملک سلمان و ولیعهد محمد بن سلمان دیدارهای دوجانبه و همچنین نشستی در روز جمعه با شش کشور شورای همکاری خلیج فارس و یک نشست دیگر با رهبران عرب برگزار شود.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه گفت: این بزرگترین فعالیت دیپلماتیک بین چین و جهان عرب از زمان تاسیس جمهوری خلق چین است.
انتظار میرود انرژی محور بحثهای بین بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان و چین، بزرگترین واردکننده طلای سیاه در جهان باشد.
گروه ۷ و اتحادیه اروپا جمعه گذشته سقفی را برای قیمت نفت روسیه برای صادرات ۶۰ دلار در هر بشکه با هدف محروم کردن مسکو از ابزار تامین مالی جنگ در اوکراین و ایجاد ابهامات جدید در بازار جهانی تعیین کردند.
روز یکشنبه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت به رهبری عربستان سعودی و متحدان آنها به رهبری روسیه (اوپک پلاس) موافقت کردند که به راهبرد اتخاذ شده در اکتبر مبنی بر کاهش دو میلیون بشکهای در روز تا پایان سال ۲۰۲۳ متعهد باقی بمانند.
دستور کار این سفر فاش نشده است، اما علی شهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دولت، گفت که انتظار دارد تعدادی توافقنامه امضا شود.
فراتر از انرژی، بحثها میتواند بر مشارکت شرکتهای چینی در پروژههای بزرگ در عربستان متمرکز شود.
این پروژهها شامل یک شهر آینده نگر به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار است که از فناوریهای تشخیص چهره و سایر فناوریهای نظارتی استفاده میکند.
به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی، ریاض بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ بیش از ۲۰ درصد از سرمایه گذاری چینیها را در جهان عرب جذب کرد که در واقع بزرگترین دریافت کننده در منطقه است.
نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز به نوبه خود بر اهمیت نشست روز جمعه با شش کشور خلیج فارس تاکید کرد و گفت: چین بزرگترین شریک تجاری آنهاست.
وی افزود که بلوک منطقهای خواهان تقویت همکاری در زمینههای اقتصاد، توسعه و تجارت است.
سفر شی جینپینگ بدون شک توسط آمریکا متحد کلیدی برخی کشورهای خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی، از نزدیک دنبال خواهد شد.
شراکت بین دو کشور که اغلب به عنوان توافقنامه نفت در برابر امنیت توصیف میشود، پس از جنگ جهانی دوم امضا شد.
با این حال، کاهش تولید که در ماه اکتبر توسط اوپک پلاس تصمیم گرفته شد، خشم واشنگتن را برانگیخت و واشنگتن همسویی با روسیه را محکوم کرد.