پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره محیط زیست دریایی مازندران: در آبهای ساحلی شمال ایران تلفاتی از فوکهای خزری مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به کشف تعداد زیادی لاشه فوک خزری در روسیه گفت: این تلفات در محدوده سواحل داغستان اتفاق افتاده و در آبهای ساحلی ایران تلفاتی از فوکهای خزری مشاهده نشده است.
دکتر کامران نصیر احمدی با بیان اینکه فوکها در فصل سرد سال به سواحل روسیه برای زادآوری میروند، افزود: اگرچه به دلیل شرایط آب و هوایی گزارشهای کمی از زادآوری فوکها در آبهای ساحلی ایران هم دریافت شده است، اما عموما در این فصل سال فوکها در سواحل مازندران کمتر دیده میشوند.
او گفت: فوکهای خزری در فصل زمستان برای جفتگیری و زایمان به نواحی یخ و برفی دریای خزر در شمال میروند و در بهار و تابستان در مناطق محدودی از نیمه جنوبی خزر مشاهده میشوند.
نصیر احمدی ادامه داد: احتمال اینکه لاشه فوکهایی که در سواحل داغستان تلف شده اند با جریانهای آب به سواحل ایران برسد بسیار کم است.
رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: برودت هوا و سرمای آب دریای خزر اگرچه فساد در لاشه فوکها را به تاخیر میاندازند، اما با توجه به مسافت داغستان با سواحل ایران بعید به نظر میرسد لاشه این فوکهای تلف شده به سواحل دریای خزر برسد.
فوک خزری تنها پستاندار دریای خزر از سال ۲۰۰۸ به عنوان گونه در خطر در فهرست قرمز اتحادیه حفاظت از طبیعت قرار گرفته است.
برخی آمارها حکایت از آن دارد که در حال حاضر ۹۰ درصد جمعیت آن از بین رفته و تعداد آن طی یکصد سال از یک میلیون راس به ۷۰ هزار رسیده است.
وزارت منابع طبیعی و بوم شناسی داغستان دو روز قبل در بیانیهای اعلام کرد لاشه ۲۵۰۰ فوک خزری در سواحل دریای خزر در منطقه یوزباش، بین مصب رودخانههای سولاک و شورنیکا جمهوری داغستان فدراسیون روسیه کشف شده است.