پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بر اساس احکام صادره ۵ نفر از متهمان به اتهام افساد فی الارض به اعدام و ۱۱ متهم دیگر از جمله سه جوان کمتر از ۱۸ سال به حبسهای طویل المدت محکوم شدند. احکام صادره غیرقطعی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از میزان، مسعود ستایشی در نشست خبری امروز ۱۵ آذر گفت: حضرت فاطمه (س) الگوی تمامی مسلمانان بلکه تمام بشریت اعم از مسلمان و غیر مسلمان، شیعه و سنی، مردان و زنان با تمام رنگها و سلایق و طیفها است.
وی با اشاره به دریافت درسهایی از زندگی کوتاه، اما پر برکت این بانوی اسلام، گفت: در حوزههای مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی، میتوان درسهای بزرگی از حضرت فاطمه (س) دریافت کرد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: زندگی مومنانه، پرهیزگارانه، تربیت نسل نو با آموزههای الهی و اسلامی و بذل جان عزیزشان و شهادت در راه آرمان عدالت، ولایت و تبعیت از امام جامعه اسلامی از جمله نگاه تابناک به این بانوی بزرگ اسلام است.
احکام اولیه پرونده شهید عجمیان صادر شد
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در پرونده شهید عجمیان در مجموع برای ۱۶ نفر قرار جلب به دادرسی صادر شد گفت: احکام اولیه پرونده روز گذشته صادر شد. بر اساس احکام صادره ۵ نفر از متهمان به اتهام افساد فی الارض به اعدام محکوم شدند و ۱۱ متهم دیگر از جمله سه جوان کمتر از ۱۸ سال به حبسهای طویل المدت محکوم شدند. احکام صادره غیرقطعی است.
وی با اشاره به تبیین اقدام اخیر رئیس قوه قضاییه و دستور برای آزادی زندانیان، گفت: با پیروزی تیم ورزشی ما در یک مسابقه جهانی و شادی و سرور ملت ایران از این پیروزی و مطابق آن برای استمرار بخشیدن به این سرور دستوراتی ابلاغ کرد که این اقدام در راستای استمرار سیاست رافت اسلامی بود.
ستایشی گفت: نگاه قوه قضاییه ایجاد آرامش، آسایش، وفاق دوستی و صمیمت بین آحاد جامعه است؛ تاکید بر این بود که با این اقدام و رافت اسلامی آنهایی که متنبه شدند و توبه کردند و از عملکرد خود پیشمان و نادم بودند، به دامان خانواده و اجتماع برگردند.
وی افزود: دستور آزادی زندانیان از جمله زندانیان اغتشاشات اخیر که نقش لیدری و هدایت کنندگی در اغتشاشات را نداشتند و همچنین صدمهای به جان، مال و مردم نزدند؛ با تمسک به قائده رافت اسلامی و تمهیدات قانونی توسط رئیس قوه قضاییه صادر شد.
آزادی هزار و ۲۰۰ نفر از افراد بازداشتی در ناآرامیهای اخیر
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: براساس آخرین گزارشها پس از صدور دستور رئیس قوه قضاییه و انجام اقدامات قضایی پس از این دستور، قریب به یک هزار و ۲۰۰ نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند.
وی افزود: این اقدام رئیس قوه قضاییه مورد استقبال عمومی و نخبگان در جامعه واقع و موجب شد آرامش، صفا، صمیمت و همدلی به نحو مناسب استقرار و استمرار پیدا کند. این اقدام نشانه دیگری از اتحاد ملی در برابر افراد اندک بدخواه ملت ایران و نماد هبستگی عمومی در برابر دشمنان که نمیتوانند در درون صفوف ملت رخنه کنند، بود. ملت در برابر دشمن در تمام میادین ورزشی، سیاسی و علمی متحد و یکپارچه هستند.
ستایشی با بیان اینکه بار تلاش دشمن نشان داد که در تحریم ورزش خاصه فوتبال کشور و تصاحب فرزندان عزیز ملت ناکام و شکست خورده است، اظهار کرد: تمام قلبها برای ایران متحد و یکپارچه میتپد، این آزادیها به معنای چشم پوشی کامل از اقدامات برخی از آشوب طلبان که در این صفوف بودند نبوده و به معنی این هم نیست که رسیدگی به این پروندهها صورت نگرقفته و ما از آن عبور کردیم، بلکه به تمامی این پروندهها با تمسک به موازین شرعی و قانونی رسیدگی خواهد شد.
دروغ پردازی و شایعه سازی در فضای افکار عمومی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست
وی افزود: در قبال دروغ پردازیها و شایعه سازیهایی که در افکار عمومی صورت میگیرد، اقدام قانونی انجام شده است و افراد نسبت به نکات و ادعاهای خود باید سند ارائه کنند، ادعای بدون پشتوانه، دروغ پردازی و شایعه سازی در فضای افکار عمومی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هر فردی که ادعایی در فضای مجازی مطرح میکند باید برای آن مدارک مثبته، مستدل و مستند ارائه کند، دستگاه قضایی از افرادی که با روان مردم بازی و نظم جامعه را مختل میکنند، نخواهد گذشت.
وی افزود: قوه قضاییه نسبت به از دست رفتن ۲۰۰ شهروند کشور که به دلیل ادعاهای دروغ، بی پایه و تحرکات بیگانگان، عوامل رسانههای آنها به شدت حساس بوده و مطمئن باشید خونهای ریخته شده را مورد به مورد مطالبه خواهد کرد و گریبان مسببان این آشوبها را هرگز رها نخواهد کرد.
ستایشی تاکید کرد: دادگاههای اتفاقات اخیر در حال برگزاری است و مسببان و متهمان ان با سرعت و با جدیت لازم مورد محاکمه قرار گرفته و به سزای اعمالشان خواهند رسید، تمامی دادگاهها در حال پیگیری است و به مرور اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت.
آزادی بازداشت شدگان حوادث اخیر با قرار وثیقه
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تعهدات خاصی از آزادشدگان پیرو بازی فوتبال ایران گرفته شده و بررسی جرم آنها به چه زمانی موکول خواهد شد، بیان کرد: برخی از این افراد حتی شب قبل و یا روز بازی سوم ایران با تدابیر و نظارتی که صورت گرفت، آزاد شدند و اتهاماتشان نیز اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برعلیه امنیت داخلی و فعالیت تبلیغی علیه نظام بود.
وی تاکید کرد: این افراد مطالبی را ابراز داشتند که در ادامه تحقیقاتی در این زمینه صورت گرفت، لذا نهایتا مسئله منجر به صدور قرار وثیقه شد و در نهایت با نگرشی رافت آمیز و ایجاد همدلی و صمیمیت، مقرر شد تا افراد با اخذ وثیقه آزاد شوند.
بین معترض و اغتشاشگر تفاوت وجود دارد
وی در پاسخ به این سوال که افرادی که هم اکنون در زندان هستند، معترض هستند یا اغتشاشگر و جرمشان چیست؟، گفت: معترض با آشوبگر فرق دارد، در چندین مرحله این موارد را تفکیک و بر طبقه بندیها تاکید کردیم، اما آنچه مشخص است اینکه نظام جمهوری اسلامی برای معترضان به موجب قانون اساسی کشور، احترام قائل است و شرایطی را در سقف این قانون برای آنها مشخص کرده است.
ستایشی گفت: کسانی که معترض هستند و صرفا برای حرفی که داشتند بازداشت شدند و موجبات آزادیشان فراهم شده است، برخیها از اینها نیز بنا بر تحقیقات و بررسیهایی که صورت گرفته، تحت قرارهای تامینی آزاد شده اند، فقط اغتشاشگرانی که به جان، مال و ناموس مردم و اموال عمومی و دولتی و خصوصی متعرض شده و اقدام علیه امنیت کشور کردند، کار داشتیم و اینها در شمول افرادی هستند که قرارهای قانونی شدید در موردشان صادر شده است و هم اکنون برخی از اینها مشمول رحمت نبودند، در بازداشت هستند و نگاه ما در دستگاه قضایی این است که با سرعت و دقت اینها را در مرحله رسیدگی تعیین تکلیف کنیم.
سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: آنچه در حوزه رسانه مشخص است اینکه رسانههای بیگانه همواره دنبال آشوب میدانی و انحراف افکار عمومی در کشور هستند. آنها دنبال ایجاد اختلال و برهم زدن اوضاع هستند. آنهایی که این کارها را انجام میدهند، صلاحیت اظهار نظر و طرح ادعا ندارند. حق ندارند نسبت به فرآیند و روندهای قانونی ما اظهارنظر کنند. اینکه یک رسانه تروریستی و تروریست پرور و تجزیه طلب بیگانه که میدان دار قتل و تعدی به جان و مال و ناموس مردم ما هستند برای حمایت از برخی افراد گول خورده و گروهکهای تروریستی، آنها را معترض معرفی کنند، جای تعجبی ندارد و بیش از این از آنها انتظار نداریم.
وی گفت: در همان کشوری که رسانههای بیگانه استقرار دارند و اقدامهای تروریستی خود را با سلاح، تصویر و قلم و شبهه افکنی دیکته و تئوریزه میکنند، اقدام مسلحانه علیه شهروندان و حافظان امنیت و زنان، جوانان و کودکان را بنام اعتراض به رسمیت نمیشناسند.
سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: کسانیکه امنیت مردم و شهروندان را به مخاطره میاندازند و به جان و مال مردم تعدی میکنند و دست به اقدامات خشونت بار غیر انسانی و تروریستی با تمسک به سلاح گرم و سرد میزنند، و برای برهم زدن امنیت، شهروندان دیگر را تشویق میکنند و اقدام به شرارت علیه مردم میکنند از سوی نیروهای امنیت شناسایی و بازداشت میشوند.
ستایشی عنوان کرد: دشمن از پیاده نظام خود که ما آنها را اغتشاشگر مینامیم حمایت میکند، ما باید دشمن شناسی داشته باشیم و بدانیم اینها در کجا ایستاده اند. سوال این است که کسانی که دست به جنایت زده و مردم و نیروهای حافظ امنیت را در خیایان سنگ باران و شکنجه کرده و با سلاح گرم کودکان را در حرم حضرت شاهچراغ و یا آن کودک عزیز ایذهای را به شهادت میرسانند، آیا معترض نام دارند؟
وی خاطرنشان کرد: کسیکه اموال خصوصی، دولتی را تخریب و آتش میزند و هزاران میلیارد صدمه به اموال عمومی وارد میکند، ایا معترض است؟ اگر آنها معترض هستند پس تروریست چه کسانی هستند؟ برخی از بازداشت شدگان خود نسبت به اقداماتی که کرده اند، لب به اعتراف گشوده اند. وقتی حوادثی مانند مشهد و کرج رخ میدهد، باید دید حرف چیست و نباید چنین افرادی را معترض بدانیم و اقداماتشان را اعتراض تلقی کنیم.
توضیحاتی پیرامون دادگاه شهادت سردار سلیمانی
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سال گذشته نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به خسارت ناشی از شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران برگزار شد، اما تاکنون رایی در این رابطه صادر نشده است و اینکه چه زمانی رای این دادگاه صادر خواهد شد، گفت: ضمن احترام و ادب به روح پرفتوح شهید والامقام سپهبد حاج قاسم سلیمانی عزیز، شهادت این شهید عزیز دو محور حقوقی و کیفری مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در رابطه با جنبه کیفری، با توجه به اینکه شرایط آن حوزه ارتباطات بین الملی نیز دارد در دادسرای ناحیه عمومی انقلاب تهران ویژه امور بین الملل رسیدگی میشود، پرونده مورد رسیدگی واقع شده است و قرار نهایی برای این پرونده در شرف صدور است.
ستایشی ادامه داد: نسبت به اینکه وزارت خارجه در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است باید از ظرفیتهای کنوانسیون ۱۹۷۳ برابر مصوبه شورای عالی امنیت ملی برخودار شویم و وزارت امور خارجه نیز نهایت تلاششان را برای بهره مندی از این ظرفیت داشتند و با حافظ منافع ایران در سوئیس مکاتباتی را انجام دادند که این اقدامات در جهت نهایی شدن موضوع و رسیدن به هدف موثر است.
وی افزود: در رابطه با شعبه ۵۵ اقدامات درحال رسیدگی است و با توجه به حساسیتهای موجود این اقدام با دقت و سرعت و نظارت رئیس کل دادگستری استان تهران در حال انجام است و به محض وصول نتیجه، موارد به سمع و نظر مردم خواهد رسید.
صدور حکم پرونده اکبر طبری
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده اکبر طبری، گفت: بر اساس پیگیریهای صورت گرفته حکم پرونده اکبر طبری در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک صادر شده است و کلیه اموالی که موضوع بذل پولشویی بوده ضبط شده است همچنین یک چهارم از اموال نیز با نظر کارشناس به قیمت روز برابر قانون حاکم در زمان وقوع جرم به عنوان جزای نقدی در نظر گرفته شده است.
حکم پرونده گروهک تروریستی تندر به زودی صادر میشود
ستایشی در مورد آخرین وضعیت پرونده تروریستی جمشید شارمهد گفت: اتهام وی افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی از جمله بمب گذاریها در حسینه شیراز در ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ که منجر به شهادت ۱۴ شهید و ۳۰۰نفر زخمی شد و از وقایع فراموش نشدنی است وهمچنین بمب گذاری در سدی در شیراز و آتش زدن برخی از اماکن در آن مناطق است که بزودی کیفر وی اعلام خواهد شد، پرونده نیز در شرف اتمام و به زودی تعیین تکلیف خواهد شد.
تا کنون ۷ جلسه پرونده سرکرده گروهک تروریستی تندر گذشته این است و جلسات دیگر نیز به زودی تشکیل و تعیین تکلیف خواهد شد.
آخرین وضعیت پرونده شهید فخری زاده
ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده شهید فخری زاده گفت: پرونده شهید فخری زاده، این دانشمند هستهای بزرگ کشورمان ۱۵ نفر متهم دارد که ۹ نفر آنها به اتهام مشارکت در فساد فی الارض از طریق ترور و مشارکت در همکاری اطلاعاتی و جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی در دادگاه انقلاب اسلامی در دست رسیدگی است و به محض حصول نتیجه، مطالب اعلام خواهد شد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده حبیب الله چعب نیز بیان کرد: اتهام این فرد افساد فی الارض از طریق سرکردگی و هدایت گروهک تروریستی حرکت النضال است و اقدامات مذبوحانهای صورت داده و اقدامات تروریستی شان در خوزستان فراموش نشدنی است و برای این اقدامات شان من جمله ترورشان در رژه ۳۱ شهریورماه سال ۹۷ در اهواز که منجر به شهادت ۲۵ شهید بزرگوار و ۶۲ زخمی شد و اقدام به انفجار بانک سامان در سال ۸۴ منجر به شهادت ۸ شهید و ۲۶ زخمی شده است، این پرونده سریعا تعیین تکلیف خواهد شد و اعلام نتیجه میشود.
ایستادگی دانشجویان در مقابل سلطه گری آمریکا
وی با اشاره به گرامیداشت سالروز ۱۶ آذر که مصادف با روز دانشجو است، گفت: روز دانشجو روز مبارکی است، روزی است برای یادآوری استکبار ستیزی و همچنین روزی برای یادآوری ایستادگی دانشجویان در برابر آمریکای جهان خوار و مقاومت آنان در برابر سلطه جویی و خوی تجاوز گری این رژیم است.
ستایشی ادامه داد: آمریکا امروز؛ مظهر سلطه طلبی، دسیسه چینی، خدعه و نیرنگ علیه ملتهای آزاده طلب خاصه ملت بزرگ ایران است، راه اندازی مکرر کودتا، دسیسه چینی برای حذف مردم سالاری و وابسته کردن حکومتهای وابسته به این دولت، جاسوسی و کشتن آدمهای بی گناه در لوای دروغین حقوق بشر از جمله اقداماتی است که آمریکا در قالب آزادی و دموکراسی ابراز و به آنها عمل میکند.
وی افزود: آمریکا و ایادی آن برای ادامه سلطه گری و بازگشت به ایران با سد آهنی و مقاومی همچون دانشجویان این سرزمین برخورد کردند، دانشجویانی که برخواسته از متن ملت و مقابله کننده با توطئه چینیهای دشمنان است.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: دانشجویان ما به عنوان رزمندگان صف اول و خط مقدم علمی و عملی جبهه مقابله با طمع ورزیهای آمریکا بارها نشان دادند که تلاش دشمن برای تبدیل دانشگاه به پاتوق سیاسی محکوم به شکست بوده است.
رسیدگی به پرونده اغتشاشات در کوتاهترین زمان
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اینکه برای تسریع در رسیدگی و مختومه شدن پروندههای متهمان اغتشاشات اخیر بازه زمانی مشخصی را مدنظر دارید؟، گفت: پرونده محمد قبادلو در تهران، تاریخ جنایت ۳۰ شهریور ماه و تاریخ دستگیری نیز ۳۰ شهریورماه بود یعنی وقفهای میان ارتکاب جنایت و شناسایی و دستگیری متهم وجود نداشت همچنین برگزاری دادگاه پس از مراحل تحقق، بررسی، جلب دادرسی و صدور کیفرخواست در ۲۰ آبان ماه سال جاری و صدور حکم اولیه ۲۵ آبان ماه با رعایت جامع موازین شرعی و قانونی صورت گرفت.
وی افزود: رئیس قوه قضاییه، دادستان کل کشور، روسای دادگستریهای تمامی استانها و…تمامی پروندههای متهمان اغتشاشاگران اخیر را رصد و بررسی میکند.
ستایشی بیان کرد: رسیدگی به پرونده مجید رضا رهنور که عامل شهادت دو بسیجی به نامهای دانیال رضازاده و حسین زینال زاده بود تاریخ حادثه ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱و زمان دستگیری ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱ است و کیفرخواست نیز ۳ آذر ماه صادره شده زمان برگزاری دادگاه نیز ۸ آذر است بنابراین با سرعت و دقت به این پروندهها رسیدگی میشود در حالی که تمام قواعد و ضوابط را نیز رعایت میکنند.
وی در ادامه گفت: اهتمام بر این است تمام اقداماتی که صورت میگیرد براساس موازین شرعی، مقررات قانونی و رعایت اصول و قواعد باشد.
ستایشی بیان کرد: تمام تلاش ضابطین و دستگاه قضایی این است که با قدرت، قوت، قاطعیت و توجه به ابعاد، زوایا و ظرافتهای پرونده ها، حکم قضایا را صادر کند.
صدور حکم اعدام برای ۵ نفر
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه این احکام با رعایت موازین شرعی و قانونی و بازدارندگی صادر شد، اظهار کرد: براساس احکام صادره برای ۵ نفر از متهمان که اقدامات موثر و اصلی آنها از قبیل جرح با چاقو و ضرب و جرح با سنگ و مشت و لگد به شهید و کشیدن بدند برهنه در اسفالت خیابان، منتهی به شهادت روح الله عجمیان شد به اعدام و یازده متهم دیگر از جمله آن سه جوان کمتر از ۱۸ سال، به حبسهای طویل المدت محکوم شدند. احکام صادره غیر قطعی است و مربوط به دادگاه بدوی است و درصورتی که اعتراضی انجام شود برابر مقررات قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
ورود بیش از ۲ میلیون پرونده به شوراهای حل اختلاف
وی درپاسخ به سوالی درباره مقایسه آمار پروندههای وارده به دستگاه قضایی از شورا حل اختلاف و تشخیص ادارات کار به قوه قضاییه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت:تصمیمات متخذه در این نهادهای شبه قضایی میتواند در دیوان عدالت اداری میتواند مورد اعتراض واقع شود.
ستایشی بیان کرد: میزان پروندههای وارده شوراهای حل اختلاف در ۶ ماهه نخست امسال ۲ میلیون ۴۳۶ هزارو ۴۸۷ فقره است که از این میزان، آنچه برآمد گزارشی که ارائه کردند، حدود ۲ میلیون ۳۷۱ هزار فقره وارده شهری بوده است و میزان وارده روستاها ۶۵ هزار و ۴۰۰ فقره بوده است. از این میزان وارده حقوقی ۱ میلیون و ۷۰۱ هزار و ۲۰ فقره بوده است و از این میزان ۷۳۵ هزار و ۴۶۷ فقره به پروندههای کیفری تعلق پیدا میکند.
وی عنوان کرد: ۹۸.۸ درصد حجم پروندههای واردههای ۱۴۰۱ مختومه شده است، در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۰ از میزان ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار و ۳۶ فقره پرونده وارده حدود ۹۹.۹ درصد مختومه شده اند، این نشانه فعالیت موثر و خاضعانه و خاشعانه نهاد خوب و موثر در تشکیلات قضایی است.
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: اگر نگاهی به سرانه وارده به شعب اجرای احکام و میزان پروندههای مختومه در این شعب داشته باشیم، در بازههای زمانی مورد بحث جملگی دلالت بر فعالیت موثر این مجموعه است، اما یک نکته جالب میزان پروندههایی است که منجر به صلح و سازش میشود، در ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ از میزان ۱ میلیون و ۶۲۹ هزارو ۷۵۲ فقره پرونده قابل سازش، ۴۲.۳۱درصد منتهی به صلح و سازش شده است.
وی گفت: در ۶ ماهه ۱۴۰۰ این رقم ۳۸.۲۵ درصد در پروندههای قابل سازش بوده است و با ملاحظه دقیق متوجه میشوید میزان سازش، علیرغم افزایش پروندهها افزایش یافته است. میزان پروندههای قابل سازش ۱میلیون و ۴۷۷ هزارو ۷۲۶ فقره بوده است. پروندههای حقوقی و کیفری آمارهای دیگری دارند و آمار شعب رسیدگی کننده کمتر شده و چابک سازی شده است و موجودی اول دوره نسبت به مدت مشابه گذشته کمتر شده است و مصالحهها ۲۲ درصد افزایش یافته است و واردهها ۹ درصد صعودی بوده و افزایش داشته و مختومهها ۸ درصد افزایش داشته است. اینها نشان دهنده موفقیت مجموعههای شورای حل اختلاف است.
ستایشی عنوان کرد: اعتراض به رای هیئتهای طرح اختلاف اداره کار و امور اجتماعی که در دیوان عدالت اداری که فراوانی وارده آن در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۱ هزار و ۶۶۳ فقره بوده است و ۳۵ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته و اعتراض به آرای قطعی هیئت تشخیص، ۴ هزار و ۷۴۶ فقره بوده است و نسبت به سال قبل ۷ درصد کاهش داشته است و اعتراض به رای قطعی هیئت تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی نیز ۳ هزار ۷۷۰ فقره بوده که ۳۱ درصد رشد داشته و در مجموع با ۳۱ درصد رشد مواجه بوده ایم.
اقدامات قوه قضاییه برای جذب نیروی انسانی
ستایشی در مورد گسترش مراکز قضایی، جذب نیرو و افزایش حقوق کارکنان گفت: نگاه ما به جذب حداکثری قضات است، جذب حداکثری بر اساس برنامه ریزی جذبهای متفاوتی است از جمله جذب عمومی، اختصاصی، اداری و قضایی و جذب ویژه مناطق محروم است که در حال پیگیری و توجه ویژه به آن است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: تلاش این است که کمبود منابع انسانی مسئولیت پذیر، آگاه، متدین، متعبد و آشنا به موازین و امور حقوقی را جبران کنیم که در قالب برنامه ششم این کار صورت گرفته اهتمام ویژه این است که در اسثنای بحث جذب مشکلات رفاهی و مالی همکاران نیز برطرف شود.
وی گفت: در مورد رفع تنگناها و مشکلات معیشتی، نقل و انتقالات قضات و فرایند جذب آنها جلسات متعدی در شورای معاونان قوه قضاییه با مدیریت معاون اول قوه قضاییه مطرح شده است و از جمله اولویتهای اصلی و تمام مسئولین قوه قضاییه است که این مهم صورت پذیرد.
ستایشی افزود: رئیس قوه قضاییه به صورت مستمر و حتی روزانه موضوعاتی همچون معیشت کارکنان را پیگیری و شخصا در جهت تسریع در فرایند جذب منابع انسانی به ویزه قضات پیگیر هستند، در جلسه شورای معاونین نیز دغدغههای همکاران مطرح است و تصمیمات خوبی هم مطرح شد.
ستایشی گفت: در قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی که امسال تمدید شده است پیش بینی شده است که ۸۰۰ قاضی جذب کنیم و قوه قضاییه از این ظرفیت قانونی استفاده کامل را داشته و برنامه این است که تا پایان سال بخش عمدهای از این ظرفیت قانونی محقق شود در پرسشی که از معاونت منابع انسانی درمورد استفاده از این ظرفیت قانونی داشتم اعلام کردند که فرآیند جذب تا پایان سال به نتیجه رسیده و عملیاتی میشود و تمام تلاش را برای استفاده از کل ظرفیت قانونی داشته باشندخواهند داشت.
سخنگوی قوه قضاییه گفت:قوه قضاییه در تلاش است توجه بیشتر به کارکنان و قضات مناطق محروم داشته باشد و به مرور تسهیلات خدمتی بیشتری را از جمله برای این مناطق همچون کردستان سیستان کرمان و… را داشته باشد چرا که به شدت عزم جزم است که از آنها پشتیبانی کرده و مشکلاتشان را منتقل کنیم.
وی افزود: این اقدام رئیس قوه قضاییه مورد استقبال عمومی و نخبگان در جامعه واقع و موجب شد آرامش، صفا، صمیمت و همدلی به نحو مناسب استقرار و استمرار پیدا کند. این اقدام نشانه دیگری از اتحاد ملی در برابر افراد اندک بدخواه ملت ایران و نماد هبستگی عمومی در برابر دشمنان که نمیتوانند در درون صفوف ملت رخنه کنند، بود. ملت در برابر دشمن در تمام میادین ورزشی، سیاسی و علمی متحد و یکپارچه هستند.