سازش ۴۱ حکم قطعی قصاص نفس در شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی
با تلاش شعب "سفیران ضامن آهو" که زیر نظر شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی فعالیت دارند، از ابتدای امسال تاکنون ۴۱ فقره پرونده حکم قطعی قصاص نفس به صلح و سازش ختم شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون قضایی رییسکل دادگستری و رییس شوراهای حل اختلاف خراسان رضوی گفت: سفیران ضامن آهو یکی از انجمنهای فعال در حوزه اخذ رضایت از اولیای دم است که اعضای آن را خادمان حرم امام رضا (ع) تشکیل میدهند و هم اکنون با هشت شعبه در سراسر خراسان رضوی فعالیت میکند.
محمود رفسنجانی افزود: پارسال نیز به همت این شعب، ۶۹ درصد پروندههای حکم قصاص که در مرحله اجرا بود با کسب رضایت از اولیای دم به صلح ختم شد.
وی گفت: فعالیت شعب سفیران ضامن آهو رایگان است و با درخواست خانواده و یا فرد قاتل آغاز به کار میکند و اخذ رضایت خانواده مقتول ممکن است بدون دریافت و یا با دریافت وجه از خانواده قاتل باشد.
رفسنجانی افزود: ایجاد صلح و سازش میان خانواده قاتل و مقتول یکی از معیارهای مهم سنجش عملکرد شورای حل اختلاف است که این استان سال گذشته با عملکرد مناسب در این حوزه موفق به کسب رتبه دوم کشوری شد.
معاون قضایی رییس کل دادگستری خراسان رضوی گفت: یکی از اقدامات خوب دیگری که در کنار مجموعه شورای حل اختلاف انجام شده، تاسیس شعب همیاران صلح است که اعضای آن را نیرویهای مردمی، ریشسفیدان و معتمدان در اتحادیه ها، مجتمعها و مساجد استان تشکیل میدهند.
رفسنجانی افزود: با ایجاد ۲۰۰ شعبه جدید همیاران صلح در سال جدید، تعداد این شعب به ۶۲۳ مورد رسیده است و تلاش بر آن است که تعداد آنها تا پایان امسال به ۸۰۰ مورد برسد.
وی اضافه کرد: در هفت ماه نخست امسال ۳۱ هزار ۸۹ فقره پرونده به این شعب ارجاع داده شد که ۵۲ درصد آنها به صلح و سازش ختم شده و به همین میزان نیز ورودی پروندهها به مراجع قضایی کاهش یافته است.
رییس شورای حل اختلاف خراسان رضوی گفت: ۵۰ شعبه از همیاران صلح در روستاها مستقر هستند و شعب همیاران صلح در خراسان رضوی در زمینه جرایم قابل گذشت و با حضور افراد موثق و با اعتبار محلی با هدف ترویج صلح و سازش فعالیت میکنند.
رفسنجانی افزود: هم اکنون شعب همیاران در ۶۰ اتحادیه صنفی مستقر شده اند و در ۳۰ اتحادیه دیگر نیز به زودی راه اندازی فعال خواهند شد که تلاش میکنند با اتکا بر ظرفیت مردم و فعالان همان عرصه، مشکلات جزیی را حل و فصل کنند.
شورای حل اختلاف خراسان رضوی از آذر ماه ۱۳۸۱ با هدف مشارکت مردمی در حل و فصل دعاوی و ایجاد فرهنگ صلح و سازش آغاز به کار کرد و اکنون با ۲۸۶ شعبه شهری و روستایی و فعالیت هزار و ۸۰۰ نفر مشغول خدمت رسانی به مردم است.