پخش زنده
امروز: -
خردل را معمولا به عنوان چاشنی غذاها میشناسیم که باید از خواص بی شمار آن نیز آگاه باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مزایای دانههای خردل بسیار زیاد است و به طور معمول برای طعم و مزه مورد استفاده قرار میگیرد، البته دارای کاربردهای دارویی و درمانی است و در انواع سفید، قهوهای و سیاه در سراسر جهان یافت میشود.
خردل، منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین C و بسیاری از ویتامینهای B کمپلکس و همچنین غنی از مواد معدنی از جمله؛ پتاسیم، فسفر، کلسیم و منیزیم است که برای سلامتی اهمیت زیادی دارند.
وجود ترکیباتی مانند گلوکوزینولات و میروسیناز در دانههای خردل به عنوان ماده فیتوشیمیایی عمل کرده و رشد سلولهای سرطانی را مهار میکنند، بنابراین یکی از مهمترین مزایای سلامتی آن درمان سرطان است.
دانههای خردل به دلیل محتوای منیزیم، علائم میگرن را کاهش میدهند، همچنین برای از بین بردن هرگونه مشکل احتقان و تنفسی مفید است.
این دانهها منبع خوبی از الیاف و فیبر رژیمی هستند که هضم را بهبود میبخشند، آنها حرکت روده را بهتر میکنند، بنابراین سوخت و ساز در بدن را نیز بهبود میبخشند.
وجود مس، آهن، منیزیم و سلنیوم در خردل از دیگر ویژگیها و خواص آن به شمار میرود و در درمان فشار خون و علائم یائسگی بسیار مؤثر و کمک کننده است.
وجود مواد معدنی مانند: منیزیم، آهن و سلنیوم مسئول جلوگیری از حمله آسم هستند، بنابراین برای کسانیکه از بیماری آسم رنج میبرند، مفید است.
رفع بوی بد دهان، رفع گرفتگی و درد عضلات، کاهش احتقان ناشی از سرفه و سرماخوردگی، کاهش دمای بدن و رفع آنفولانزا و سلامت پوست و مو از دیگر خواص شگفت انگیز دانههای خردل به شمار میروند.