پخش زنده
امروز: -
عباسی گفت: هفته گذشته در معاونت آب و خاک، اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۱۵ میلیون هکتار عرصه خاک کشاورزی مصوب و ابلاغ شد و این رقم قابل افزایش و تغییر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ به مناسبت پنجم دسامبر، روز جهانی خاک، فریبرز عباسی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر، درخصوص تهدیدات فراروی خاک در کشور و راهکارهای رفع آن، توضیحاتی ارائه کرد.
معاون وزارت جهاد کشاورزی درباره اهمیت خاک گفت: خاک بستر تولید است و بیش از ۹۵ درصد غذای انسان از خاک تولید میشود؛ از سوی دیگر رخدادهایی مانند سیل، خشکسالی، کاهش کمّی و کیفی محصولات تولیدی و مهاجرتهای ناشی از آن، ریشه در تخریب خاک دارند.
عباسی، چاره رفع آسیبهای زیست محیطی را احیای خاک دانست و تأکید کرد: با فهم ارزش و اهمیت خاک، محافظت از آن، مدیریت بهینه و پایدار و برنامه ریزی صحیح برای استفاده از خاک، بسیاری از این بحرانها هم خود به خود حل میشوند.
وی آبخیزداری و آبخوان داری را از جمله راهکارهای کاهش تخریب و فرسایش خاک عنوان و اضافه کرد: غرس حدود یک میلیارد نهال در دولت سیزدهم، اجرای سالانه ۱۰ میلیون هکتار طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری و تقدیم لایحه آبخیزداری به دولت، از جمله فعالیتهای وزارت جهاد کشاورزی درجهت اجرای عملیات مذکور بوده است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی درباره قانون حفاظت از خاک و چرایی طولانی شدن تدوین آئین نامه اجرای آن – علیرغم اینکه سه سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی میگذرد – گفت: قانون حفاظت از خاک شاید اولین قانون در نوع خود بوده و تدوین آیین نامه اجرای آن، بالطبع زمانبر است.
عباسی افزود: آئین نامه اجرای قانون حفاظت از خاک در ۲۶ ماده و حدود ۴۰ تبصره تدوین شده و در هیئت دولت، مراحل نهایی را میگذراند.
وی درباره میزان اعتبار ویژه خاک در برنامه ششم توسعه گفت: قانون حفاظت از خاک در اواسط برنامه ششم تصویب شده و چندان اعتبارات خاص و مشخصی برای موضوع خاک در آن پیش بینی نشده؛ البته لا به لای موافقتنامهها و طرحهای دیگر اعتباراتی پیش بینی شده و قطعاً در قانون برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه سال ۱۴۰۲، اعتباراتی برای خاک در نظر گرفته خواهد شد و در سالهای آتی نیز، مبحث خاک پررنگتر از سالهای قبل مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت.
به گفته معاون وزارت جهاد کشاورزی، هفته گذشته در معاونت آب و خاک، اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۱۵ میلیون هکتار عرصه خاک کشاورزی مصوب و ابلاغ شد و این رقم قابل افزایش و تغییر است.