در نشست خاک سرآغاز غذا مطرح شد؛
۴ درصد زمینهای استان برای کشاورزی مناسب است
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: چهار درصد زمینهای استان خاک حاصلخیز برای کشاورزی دارد و ۶۶ درصد از زمینها زیر یک درصد مواد آلی دارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ امیر لاهوتیان به مناسبت روز جهانی خاک در نشست «خاک سرآغاز غذا» افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده بیش از ۷۰ درصد زمینهای استان همدان جزو خاکهای جوان و کمتر توسعه یافته محسوب میشود.
او با بیان اینکه ۴۵ هزار هکتار از زمین های استان در دشت همدان، قهاوند، فامنین و رزن دچار شوری شده است، تاکید کرد: ۶۵ درصد زمینهای استان همدان دچار کمبود فسفر، ۳۰ درصد اراضی کمبود پتاسیم، ۳۰ درصد کمبود مس، ۸۴ درصد دچار کمبود روی و ۹۰ درصد دچار کمبود آهن است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: ۶۶ درصد از زمین استان زیر یک درصد مواد آلی دارند، در حالیکه خاک باید بالای ۲ درصد ماده آلی داشته باشد تا خاک حاصلخیز برای کشاورزی محسوب شود.
لاهوتیان با بیان اینکه فقط چهار درصد زمینهای استان خاک حاصلخیز برای کشاورزی دارد، گفت: به دنبال افزایش مواد آلی خاک از طریق کشت مستقیم و تناوب کشت هستیم.
او افزود: گلخانهها را ملزم کرده ایم در کنار فضای کشت، استخر پرورش ماهی داشته باشند تا از فضولات آبزیان به عنوان مواد آلی و کود برای تغذیه گیاهان خود استفاده کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم گفت: اجرای طرحهای کشاورزی یک تا سه سال زمان میبرد تا نتایج تغذیهای محصولات کشاورزی مورد ارزیابی دقیق فنی قرار گیرد.
بهراملو با بیان اینکه عمق خاک زراعی قابل کشت ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر است، تاکید کرد: با ساخت و ساز در خاکهای زراعی درجه یک و ۲ مخالفت میکنیم چرا که از خاک حاصلخیز باید به شدت مراقبت کرد.
همدان دارای ۱.۹ میلیون اراضی کشاورزی است که ۲۵۰ هزار هکتار زراعی، ۸۰ هزار هکتار باغی ، ۲۵۰ هزار هکتار آییش، ۵۰۰ هزار هکتار اراضی دیم و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی آبی است.