پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران: دولت تسهیلاتی برای احیای بافتهای فرسوده در شهرهای شمالی در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،استاندار مازندران گفت: احیای بافتهای فرسوده یکی از برنامههای دولت است که تسهیلاتی برای تحقق آن در شهرهای شمالی در نظر گرفته شده است و تصمیاتی در این راستا اتخاذ شده که بزودی ابلاغ میشود.
سیدمحمود حسینی پور افزود: با همراهی شهرداران میبایست این مهم به یک نهضت بزرگ تبدیل شود و شهرداران با بسیج پیمانکاران خاص باید بتوانند نسبت به احیای بافتهای فرسوده اقدام کنند.
او گفت: بدلیل کمبود زمین متاسفانه با یک تهاجم مهندسی غربی در مازندران روبرو هستیم و بافت سنتی ما بسرعت مورد تهدید قرار میگیرد که باید مورد توجه شهرداران قرار گیرد.
حسینی پور افزود: جلوگیری از حاشیه نشینی در شهرها یکی از مهمترین مسائلی است که باید در دستور کار شهرداران قرار گیرد.
بیش از ۹ هزار و ۲۷۹ هکتار بافت ناکارآمد شهری فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی (مناطق حاشیهای شهرها) و بافت تاریخی در مازندران شناسایی شده که از این میزان چهار هزار و ۹۹۰ هکتار، بافت فرسوده ناکارآمد شهری است.
بیشترین حجم بافت ناکارآمد شهری فرسوده؛ به ترتیب در شهرهای ساری با ۶۳۹ هکتار، آمل با ۴۰۱، بابل با ۳۲۰ و قائمشهر با ۳۱۷ هکتار و کمترین آن نیز در شهر کلارآباد با ۱۸ هکتار وجود دارد.
سکونتگاههای غیررسمی مناطق حاشیهای شهرهای استان نیز دارای سه هزار و ۲۸۹ هکتار است که پیش بینی میشود ۲۰۰ هزار نفر در این مناطق سکونت داشته باشند.
شهر بابل با هزار و ۵۷ هکتار، قائمشهر با هزار و ۵۱ هکتار بیشترین وسعت سکونتگاههای غیررسمی مازندران را دارند.
بیشترین بافت تاریخی مازندران در دو شهر ساری و بابل وجود دارد. برای تکمیل این طرحها که شامل بهسازی، احداث بنا و مرمت بافت ناکارآمد شهری (فرسوده)، سکونتگاههای غیررسمی (مناطق حاشیهای شهرها) و تاریخی ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که پارسال از این مبلغ ۲۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافت.