پخش زنده
امروز: -
رییس دانشگاه مازندران: ۱۳ هزار دانشجو در دانشگاه مازندران مشغول تحصیلند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، در آستانه روز دانشجو و هفته پژوهش و فناوری، نشست خبری مسئولان دانشگاه مازندران با اصحاب رسانه در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه مازندران دربابلسر برگزارشد.
رییس دانشگاه مازندران در این نشست خبری ۱۶ آذر را از مهمترین مناسبات دانشگاهی برشمرد و با گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری، به وجود نهاد پژوهش و فناوری در دانشگاهها اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید مسالهمحور باشند و مشکلات جامعه را هم در نظر بگیرند، تولید علم را یکی از اساسیترین محورهای حل مشکلات جامعه دانست.
دکتر حشمتاله علینژاد، کارآفرینی و توجه به جامعه و همچنین مهارتمحور بودن را از تکالیف اصلی دانشگاه برشمرد و هفته پژوهش را بهانهای برای تقدیر از پژوهشگران و فناورانی دانست که در این حوزه فعالیت میکنند.
رییس دانشگاه جامع استان، با اشاره به حضور ۴۱۵ عضو هیات علمی، ۶۰۰ کارمند،۱۳ هزار دانشجو و ۱۳ دانشکده در دانشگاه مازندران، یکی از وظایف دانشگاه مازندران بهعنوان دانشگاه معین استان را نظارت بر دانشگاههای استان شامل ۱۱۹ واحد دانشگاهی، ۱۴۰ هزار دانشجو، ۳هزار عضو هیات علمی و ۲۴۴۶ رشته گرایش در کل استان دانست.
علینژاد خاطرنشان کرد: از ۱۳ هزار دانشجو مشغول تحصیل در دانشگاه مازندران؛ ۸۲۵۰ دانشجو در مقطع کارشناسی، سه هزار دانشجو در کارشناسی ارشد، هزارو ۲۰۰ دانشجو در مقطع دکترا و تعداد ۷۰۰ نفر دانشجو خارج از کشور در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
وی همچنین با اشاره به عضویت دانشگاه مازندران در اتحادیه دانشگاههای دولتی حاشیه دریای خزر با حضور ۵۵ عضو، هدف دیپلماسی علمی را رشد علمی دانست و این نوع دیپلماسی را، قدرت نرم دانشگاهها و جامعه اسلامی معرفی کرد و توسعه پایدار را از دستآوردهای مهم آن برشمرد.
رییس دانشگاه مازندران، سند طرح تحول آموزش عالی در امتداد سند تحول دولت سیزدهم و همچنین توسعه علوم و فنون و فناوریهای مربوط به دریا را از اولویتهای این دانشگاه خواند و با اشاره به چاپ ۵۰۰ عنوان کتاب، ۱۲ نشریه علمی پژوهشی، ۱۳ نشریه علمی ترویجی و ۸۸۶ مقاله در سال ۱۴۰۱ در حوزه پژوهش و انتشارات، از حضور دانشگاه مازندران در حوزه فنی و مهندسی در رتبه ۶۰۰ نا ۸۰۰ و در حوزه علوم پایه از رتبه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ در جهان در رتبهبندی تایمز خبر داد.
علینژاد با گریز به حوزه دانشمندان این دانشگاه، با بیان این نکته که ۵ دانشمند برتر ۱% جهان، ۱۵ دانشمند ۲% جهان و یک دانشمند ۱ صدم درصد در این دانشگاه حضور دارند، وجود ۳۵ قرارداد جاری در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت از جمله طراحی و ساخت سیستم کاهنده آلودگی صوتی، مطالعه پسماند استان و ارائه روش موثر برای تصفیه شیرابهها و سامانه نجات غریق را از گامهای مهم و اساسی در توسعه این موضع عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به ارجاع ۳۵ عضو هیات علمی به جامعه و صنعت در حوزه فرصت مطالعاتی جهت انتقال تجربیات علمی و تسهیل ایجاد ارتباط بین دانشجویان و صنعت، اجرای طرح کواپ در حوزه دانشجویی را حرکتی خلاقانه و موثر در ایجاد ارتباط دانشجو با جامعه و صنعت و اشتغالزایی پس از دوران تحصیل عنوان کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به اجرای ۱۰ برنامه قرآنی در هفته قرآن و عترت، از پیگیری انتشار قرآن با ترجمه مازندرانی، توسط حجتالاسلام خطیبی امام جمعه کلارآباد خبر داد.
مرتضی علویان همچنین با توجه به برگزاری ۱۳ برنامه فرهنگی در سطح دانشگاه در هفته مازندران، از حضور و نقش موثر دانشجویان عضو کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی و سایر تشکلها بهعنوان رکن اساسی در پیشبرد برنامههای متنوع فرهنگی اشاره و بر لزوم هدایت و حمایت صحیح از آنان تاکید کرد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز دراین نشست با اشاره به موضوع دیپلماسی علمی در دانشگاه مازندران، به وجود مرکز آزفا (آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان) در راستای آموزش دانشجویان بینالملل اشاره کرد و با تاکید به لزوم توسعه این مرکز معتبر علمی، از آن بهعنوان فرصتی برای توسعه مرجعیت زبان فارسی با استفاده از زیرساختهای فضای مجازی در دانشگاه عنوان کرد.
رحمت عباسنژاد با اشاره به فعالیتهای مدیریت روابط بینالملل دانشگاه از طریق امضای تفاهمنامه همکاری با دانشگاههای معتبر دنیا و همچنین حضور در اتحادیه دانشگاههای حاشیه خزر، توسعه این ارتباطات را در ایام پساکرونا از مهمترین برنامههای دانشگاه در حوزه دیپلماسی علمی دانست.