پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در دوره نهم، اعضای کمیسیون درباره دو پیش نویس «فضای مجازی» و «نخبگان» تبادل نظر خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در چهارمین جلسه کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع در دوره نهم، در خصوص برنامه پیشنهادی فعالیت این کمیسیون در این دوره بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
دکتر حسین مظفر نایب رئیس کمیسیون با اشاره به تهیه پیشنویس سیاستهای کلی «فضای مجازی»، «نخبگان» توسط کارگروههای این کمیسیون در دبیرخانه مجمع گفت: اعضای کمیسیون در دوره نهم به بحث و تبادل نظر درباره این دو پیش نویس خواهند پرداخت.
وی گفت: تعیین اولویتهای نظارتی در مورد نظارت بر سیاستهای کلی ابلاغی مرتبط با کمیسیون و نیز بحث و تبادل نظر درباره موضوعات جدید و ضروری که لازم است در طول دوره نهم در دستور کار قرار گیرد و ارائه پیشنهاد به رئیس محترم مجمع از دیگر ماموریتهای کمیسیون در دوره جدید خواهد بود.
در ادامه جلسه، اعضای کمیسیون به اظهار نظر درباره برنامه فعالیتهای آتی کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی پرداختند.
آیت الله محسن اراکی، رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع گفت: ضرورت دارد در کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی به بازشناسی وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور بپردازیم تا در تدوین سیاستهای کلی، با شناخت وضع موجود، چاره اندیشی کنیم. کمیتههای دبیرخانه نیز باید بر روی مفاهیم سرمایه اجتماعی، حکمرانی مطلوب و فرهنگ اجتماعی کار مطالعاتی صورت دهند.
وی با اشاره به اینکه اصول الهی اسلام برای اداره جامعه عقلانی است، گفت: باید مبانی و اصول حکمرانی خود را به جامعه علمی و مردم عرضه کنیم تا بر مبنای آن به سیاست گذاری فرهنگی بپردازیم.
دکتر محمد حسین صفارهرندی نیز با اشاره به برخی از عوامل آسیب به سرمایه اجتماعی گفت: در حوزه فرهنگ عمومی، پرداختن به برخی از مسائل کلان فرهنگی و بررسیهای عالمانه و جامع میتواند در ماموریتهای این کمیسیون قرار گیرد.
دکتر محمدرضا عارف گفت: اگر محدود و منتظر به ارجاعات سازمانی باشیم، کمیسیون ممکن است به جایگاه واقعی و وظایف خود نرسد. نباید گرفتار مسائل جاری شویم و از موضوعات مهم علمی، فرهنگی و اجتماعی غلفت کنیم.
دکتر صادق واعظ زاده تصریح کرد: مساله سرمایه اجتماعی و مفاهیم درونی آن نظیر اعتماد و مشارکت که به مردم مربوط است، بسیار گسترده و مهم است و نباید از حکمتهای ایرانی- اسلامی به سادگی عبور کنیم و به عنوان یک ملت تمدن ساز، باید به سیاستهای حمکرانی یا حکمروایی از نظر فرهنگی و اجتماعی بپردازیم.
در ابتدای این جلسه، گزارشی از بررسیهای کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه و کمیتههای آن درباره علل و عوامل وقایع اخیر و راهکارهای مواجهه با آن توسط دکتر حسین مظفر به اعضا ارائه شد.
در این جلسه آقایان دکتر محمد رضا عارف، دکتر محمد حسین صفارهرندی، دکتر صادق واعظ زاده، دکتر سید محمد صدر و دکتر سید کمال خرازی حضور داشتند.