پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهرگفت:با توجه به ابلاغ قانون جمعیت تغییری در رویه بهداشت ایجاد شده است به نحوی که آزمون غربالگری که یکی از الزامات در مراجعات بانوان باردار به بهداشت بود و ریسک بیماریها را مشخص میکرد اکنون اجباری نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، قاسم برجویی فرد افزود: در این غربالگری قانونگذار در چند مورد از بیماریها به پزشک و مادر بیمار اجازه تصمیم گیری برای سقط جنین را میدهد که این موضوع در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است، اما کاری که اکنون در قرارگاه جمعیت درحال انجام است اینکه الزام غربالگری وجود ندارد و بانوان باردار و خانوادهها با تمایل خود میتوانند اقدام به غربالگری، و حتی آزمایش ژنتیک کنند و در صورت مشکل قانونگذار اجازه سقط میدهد.
وی اضافه کرد: تالاسمی ماژور، بعضی بیماریها که تعداد کرومزوم کمتر یا زیادتر ازحد معمول است که در اصطلاح به آن مُنوزومی یا تری زومیها گفته میشود، بعضی بیماریها که بخشی از مغز شکل نگرفته و مخل حیات است یعنی نوزاد بلافاصله پس از تولد، فوت میکند از مواردی است که براساس قانون اجازه سقط داده میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهربیان کرد: کبد چرب از دیگر مواردی است که برحسب سبک زندگی، نوع تغذیه و کالری بالا، کم تحرکی، مصرف بالای غذاهای چرب بدن را برای پذیرش این بیماری و نارسایی آماده میکند.
برجویی فرد عنوان کرد: کبد چرب ۵ سطح دارد که در مادران بارداری که کبد چرب را دارند توصیه شده پیش از بارداری فعالیت بدنی داشته و شرایط سلامت خود را با ثبات کنند تا قابلیت بارداری داشته باشند و اگر به درجه بالای کبد چرب دچار شوند امکان دارد به دنبال بارداری نارسایی کبد رخ داده و نیاز به پیوند کبد و مراقبتهای ویژه پیدا کنند.