وزیر بهداشت تاکید کرد: اولویت اصلی ما در وزارت بهداشت و همچنین این سامانه، حفظ سلامت مادر و جنین است و امیدواریم که در گامهای بعدی، این سامانه کامل و جامع شود.
دکتر بهرام عیناللهی در مراسم رونمایی از سامانه باروری سالم، گفت: طرح قانون جوانی جمعیت از اقدامات انقلابی مجلس بوده است. از همه همکارانم در تمام سطوح تشکر میکنم که در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت تلاش کردند. کمیتههایی که در قرارگاه جوانی جمعیت تشکیل شده، باید به صورت مرتب جلسه داشته و با اطلاع کامل در جلسات حضور یابند.
وی افزود: کار جوانی جمعیت فقط به وزارت بهداشت ختم نمیشود و اقدامی بین سازمانی است. امیدواریم این هماهنگی برای انجام کارها ایجاد شود.
عیناللهی با بیان اینکه یکی از تهدیدهای اصلی در کشور، پیر شدن جمعیت است، گفت: متاسفانه به دلیل سیاستهای غلطی که در سالهای گذشته وجود داشته، آن هم در شرایطی که رشد جمعیت خوبی بالای ۴ را داشتیم، امروزه به یک رشد جمعیت بحرانی رسیدیم.
وی با بیان اینکه کار جوانی جمعیت اقدامی فرهنگی است، گفت: اگر ما همه امکانات بهداشتی و درمانی و بیمه را درست کنیم، اما اگر اقدام فرهنگی انجام نشود، شاید به موفقیت لازم نرسیم. باید اقدامی جمعی در حوزه جوانی جمعیت انجام شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هدف اصلی ما از ایجاد سامانه باروری سالم، ارائه خدمات مفید، موثر و به موقع است، افزود: امروزه با راهکارها و خدمات پیشرفته میتوانیم خدمات را به موقع و بهروز ارائه دهیم و با اجرای این سامانه در کل کشور، میتوانیم زنان باردار را در سامانه ثبت کنیم و اطلاعاتشان را داشته باشیم و ارائه خدمات هم در سامانه ثبت شود.
وی با بیان اینکه بحث پرونده سلامت را داریم تکمیل میکنیم، گفت: سامانه باروری سالم هم مرحلهای از پرونده سلامت است که سلامت زنان باردار را از ابتدا تا انتها رصد میکنیم. در بحث ناهنجاریهای جنینی و غربالگری هم این سامانه میتواند کمک کند. ما میخواهیم جنینی سالم و مادری سالم داشته باشیم.
عیناللهی با اشاره به پروژههای عمرانی حوزه ناباروری، گفت: در حال حاضر ۲۸ پروژه مراکز تخصصی درمان ناباروری IVF را با ۱۵۹ هزار مترمربع و ۱۵۹۹ تخت در دست اجرا داریم. ۱۳ پروژه بلوک زایمانی با ۱۵۰ تخت و ۲۹ هزار متر و ۱۶ پروژه تسهیلات زایمانی با ۱۸۰۰۰ متر مربع در دست ساخت است. اولویت اول وزارت بهداشت این است که پروژههای این حوزه را به اتمام برسانیم. در عین حال در این دوره بیمهها هم فعال شده و بسیاری از خدمات ناباروری را بیمه تقبل کرده است.
وی افزود: امیدواریم قرارگاه جوانی جمعیت با کمک همه بخشها بتواند به رسالت خودش عمل کند. پنجره جمعیتی شش تا هفت ساله داریم که اگر نتوانیم در این مدت اقدامی انجام دهیم، جمعیتمان به سمت سالمندی میرود. امیدوارم با کمک همه بتوانیم این پیچ تاریخی را رد کنیم.
از مزایای این سامانه میتوان به پنل یکپارچه نسخه نویسی الکترونیک، قابلیت امضای دیجیتال، مشاهده پرونده الکترونیک سلامت برای پزشکان، اتصال آزمایشگاهها به پرونده الکترونیک سلامت، امکان رصد وضعیت بارداری از ابتدا تا انتها، ایجاد بانک ناباروان و زیرساختی برای پزشک خانواده و نظام ارجاع یاد کرد.
گفتنی است بر اساس ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است ضمن استقرار سامانه جامع، نسبت به ثبت اطلاعات کلیه مراجعین باروری، بارداری، سقط و دلایل آن و زایمان و نحوه آن در کلیه مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاهها، مراکز درمان ناباروری و مراکز تصویربرداری پزشکی اعم از دولتی و غیردولتی با رعایت اصول محرمانگی اقدام کند.
باید هم فکر همین روزا رو میکردین مشکلات اقتصادیش بماند
وقتی چن ده سال فکر ملت رو بمباران فرزند نیاوری میکردین باید فکر همین روزا رو میکردین، روزی دهنده ی خلق فقط خداست
چجور ب خودشون اجازه دادن ک در امر فرزند آوری دخالت کنن