پخش زنده
امروز: -
آمریکا از بمب افکن راهبردی رادارگریز جدید خود، ب-۲۱ «ریدر» که قادر است بدون خدمه به عملیات و هدایت حملات هستهای دوربرد و استفاده از تسلیحات کلاسیک بپردازد، رونمایی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمریکا در نظر دارد روز جمعه از بمب افکن راهبردی رادارگریز جدید خود، ب-۲۱ «ریدر» که قادر است بدون خدمه به عملیات و هدایت حملات هستهای دوربرد و استفاده از تسلیحات کلاسیک بپردازد، رونمایی کند.
به گفته آن استفانک (Ann Stefanek)، سخنگوی نیروی هوایی ارتش آمریکا، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون پیش بینی میکند دست کم به یکصد نمونه از این هواپیمای جدید با فناوری پیشرفته که شرکت صنعتی نورتروپ گرومن آن را میسازد، مجهز شود. این هواپیما که قرار است روز جمعه در پالمدیل در ایالت کالیفرنیا رونمایی شود، نخستین پرواز خود را در سال ۲۰۲۳ انجام خواهد داد.
استفانک اطمینان داد «ب-۲۱ ستون فقرات هواپیماهای بمب افکن آینده ما را تشکیل خواهد داد. به لطف برد، توانمندی دسترسی و قدرت آن، این هواپیما قادر خواهد بود در محیطهای بسیار دشوار نفوذ کند و به هر هدفی در جهان دست یابد».
این هواپیما که هر نمونه از آن تقریبا ۷۰۰ میلیون دلار هزینه برخواهد داشت، نخستین بمب افکنی است که از چند دهه پیش تاکنون ارتش آمریکا سفارش داده است. این هواپیما قرار است به تدریج جایگزین مدلهای بمب افکن ب-۱ و ب-۲ شود که نخستین پروازهای آنها به دوران جنگ سرد برمی گردد.
ارتش آمریکا نمیخواهد درباره توانمندیهای ب-۲۱ که بسیاری از ویژگیهای فنی آن محفی میماند، اطلاعات زیادی فاش کند. اما این مدل جدید قرار است در مقایسه با ناوگان موجود بمب افکنهای آمریکا پیشرفتهای قابل توجهی داشته باشد.
استفانک تصریح کرد این بمب افکن به ویژه امکان هدایت بدون خدمه را ارائه خواهد کرد. با وجود این، ارتش آمریکا هنوز «هیچ تصمیمی برای پرواز بدون خدمه اتخاذ نکرده است».
این هواپیما همچنین «معماری بازی» را ارائه میکند که قرار است به آن امکان بدهد به سهولت پیشرفتهای فناوری آینده را بپذیرد.
ایمی نلسون، کارشناس موسسه بروکینگز، اندیشکدهای آمریکایی مستقر در واشنگتن، پایتخت آمریکا توضیحات درباره این هواپیما را این طور خلاصه کرد: بمب افکن «برای تحول پیدا کردن طراحی شده» است. «معماری باز» آن به ویژه امکان میدهد «نرم افزارهای آینده» با توانمندی بهبود عملکرد به ویژه بهبود خودگردانی آن را بپذیرد «تا هواپیما به سرعت غیر قابل استفاده نشود».
وی افزود «روی ب-۲۱ بسیار بیشتر از نسخههای قبلی کار شده، حقیقتا پیشرفته است». بر خلاف بمب افکن ب-۲، این هواپیما «توانمندی دوگانه» دارد: میتواند هم به حملات با موشکهای هستهای و هم با تسلیحات متعارف اقدام کند. این هواپیما همچنین میتواند «موشکهای دوربرد و کوتاه برد پرتاب کند».
مانند اکثر مدلهای اخیر هواپیماهای ارتش آمریکا به ویژه هواپیماهای شکاری اف-۲۲ و اف-۳۵، ب-۲۱ نیز رادارگریز خواهد بود.
این فناوری که به کمک شکل هواپیما و تجهیزات آن امکان میدهد شناسایی هواپیما با رادارها کاهش یابد، چندین دهه است که وجود دارد. اما به گفته نورتروپ گرومن، سازنده هواپیما، بمب افکن ب-۲۱ هواپیمای «رادارگریز نسل جدید» خواهد بود که «از فناوریها و تجهیزات جدیدی» استفاده میکند که هنوز فاش نشده است.