پخش زنده
امروز: -
اقدامات متعددی برای تشخیص و ارزیابی روند شیوع و کنترل بیماری گوارشی تعدادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص بروز بیماری گوارشی در دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرد: با بررسیهای صورت گرفته، علت شیوع این بیماری احتمالاً آلودگی غذای توزیع شده در سلف مرکزی در روز سه شنبه اول آذر ۱۴۰۱ به باکتری شیگلاسونئی که سبب بیماری تعدادی از دانشجویان مصرف کننده این وعده غذایی شده و در روزهای بعد و به دنبال تماس این دانشجویان با سایرین، افراد دیگری نیز دچار علائم بیماری شده اند.
ثبت و شرح حال دانشجویان بیمار مقیم خوابگاه، تهیه نمونههای میکروبی و شیمیایی آب و نمونههای انسانی کرونا و التور، آموزش افراد، استقرار پزشک اپیدمیولوژیست در مرکز بهداشت دانشگاه و تکمیل پرسشنامه آنالیز ریسک مواد غذایی، بازرسیهای مکرر از شرایط بهداشتی اماکن، بازرسی سامانه فاضلاب و پساب دانشگاه، گندزدایی اماکن و اعلام ممنوعیت موقت طبخ غذا در دانشگاه، از جمله اقدامات انجام شده برای کنترل بیماری به شمار میرود.
پس از انجام این اقدامات و به دنبال آزمایشات بعدی، نتایج آزمایشات میکروبی و شیمیایی آب مطلوب بوده و نتایج نمونههای مواد غذایی بررسی شده نیز تا کنون بر اساس اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مطابق استانداردهای لازم است.
بر این اساس مقرر شده کادر نظارتی دانشگاه و مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان و کارشناسان بهداشت محیط با تشدید نظارتها بر مراکز حساس دانشگاه، نظارت بر کلیه فرایندهای تهیه و طبخ غذا و بهداشت اماکن و فضاهای دانشگاه حضور داشته و باانجام آزمایشهای مستمر و معاینات کامل سلامتی از کارکنان شاغل در رستوران ها، از بکارگیری نیروی متفرقه به غیر از نیروی کار رسمی آشپزخانه در محل پخت و توزیع غذا جلوگیری شود.
همچنین مقرر شده تا اطلاع ثانوی، عرضه غذاهای با ریسک آلودگی از جمله کباب کوبیده و جوجه کباب و محصولات فلهای (دسر، دورچین، سبزی خوردن، لبنیات و ماست خیار) ممنوع است.
ضدعفونی مستمر کلیه اماکن و فضاهای دانشگاه بویژه رستوران، خوابگاه، سرویسهای بهداشتی و همچنین رعایت بهداشت فردی و عمومی توصیه اکید به منظور پیشگیری از این بیماری است.