پخش زنده
امروز: -
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: حقوق بازنشستگان باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان باشد و ترمیم حقوق بازنشستگان سال آینده هم مجدد پیگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای دکتر حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، میهمان برنامه امروز روزی نو رادیو اقتصاد بود و به مناسبت روز مجلس، درباره اصلاحات مورد نیاز در برنامهها و قوانین کشور توجه به معیشت مردم در مصوبات مجلس، گفتگو کرد.
مشروح این گفتگو را در ذیل بخوانید:
مجری: تبریک میگویم روز مجلس را و میخواهیم از عالیترین دستگاه نظارتی کشور و یکی از نمایندگان محترم شان که شما باشید بپرسیم برای بازنشستگان آیا تصمیمی جز تصمیماتی که تاکنون گرفته شده برای وضع معیشتشان باید گرفته شود یا نه الان تصمیم برای بازنشستگان چه کشوری، چه لشگری و چه مستمری بگیران تامین اجتماعی روی ریل و روال هست؟
آقای دکتر حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: هم روز پرستار و هم ایام هفته بسیج و هم روز مجلس را تبریک میگویم و یاد میکنم از شهید مدرس که نماد یک نماینده آزاده و غیروابسته است به تمنیات درونی و بیرونی و نماد استقلال و ملت خواهی بود.
راجع به بازنشستگان که فرمودید بازنشستگان نیازمندیهای مختلفی دارند از حیث این که به سمت سالمندی میروند نیازمند قانون حمایت از سالمندان هستند، از حیث حقوقی نیازمند آن بحث متناسب سازی هستند که ۹۰ درصد حقوق شاغلان را باید حقوق بگیرند و همین طور پا به پای شاغلان حقوقشان رشد پیدا کند که مجلس یازدهم در این جهت اقدامات خوبی را در این دو و نیم سال انجام دادو در بودجه ۱۴۰۲ هم ما همین رویه را ادامه میدهیم و تاکید میکنیم بر متناسب سازی و انشاالله نزدیک کردن کمترین و بالاترین دهک حقوقی که از ۲۱ برابر ما این را تا ۷ برابر آوردیم و عمده کسانی که منتفع شدند بازنشستگان و دهکهای پایین حقوقی بودند.
مجری: همه جای دنیا این فاصله سه برابر است چرا در کشور ما هفت برابر است؟
حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: نمیدانم از قبل، زمانی که ما شروع کردیم ۲۱ برابر بود، ما پارسال کردیم ۱۵ برابر و امسال در بودجه ۱۴۰۱ به ۷ برابر رساندیم، این هم به عدالت و نوع نظام ما که یک نظام مبتنی بر عدالت علوی است نزدیک هست و هم این که بازنشستگان و کسانی که زودتر بازنشست شدند این نظام هماهنگ را هم سالها شامل نشده این برایشان تا حد زیادی جبران شود.
مجری: الان دولت به تامین اجتماعی بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است من کف مبلغ را عرض میکنم خیلی بیشتر از این هست در برنامه توسعه ششم تکلیف شده بود که سالی ده درصد از این بدهی پرداخت شود که ظرف مثلا حدود یک دهه تمام شود بدهی دولت به تامین اجتماعی به دلیل تصمیماتی که در تقویم هم در پانزده شانزده سال گذشته در این باره گرفته شده و این بار تامین اجتماعی را سنگین کرده است، با واگذاری پالایشگاه شازند حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی داده شد و این چالش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را تا پایان سال برطرف کرد؛ اگر قرار بر این است که هر سال دولت یک دارایی بدهد به یکی از نهادهای اینچنینی مثل تامین اجتماعی و یا مثلا صندوق فلان بازنشستگی، اگر این طوری بخواهد جلو برود دولت باید دائم دارایی هایش را واگذار کند برای رد دیون؟
حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: بله همین طور است در واقع این دیون انباشته شده در گذشتهها و مشکلاتی را پدید آورده و الان هم با متناسب سازی و رشدی که دارد صورت میگیرد دولت بخشی از بدهی هایش را به صورت ماهانه دارد میپردازد به صندوق تامین اجتماعی و باید هم حمایت شود که این هم به جرگه صندوقهایی مانند لشگری و کشوری که واقعا ورشکسته اند و دولت به نوعی دارد تامین میکند نرسد.
اما در عین حال من فکر میکنم که اصلاح در این امور نیازمند هم برنامه هست و هم نگاه مدیریتی، هم این که ما قانون ترک فعل را هم، همین نکتهای که شما گفتید که چرا برخورد نمیشود که این انباشت صورت نگیرد؟ یا برنامه ۵ ساله ششم وقتی این تحقق پیدا نمیکند ترک فعلی صورت گرفته و طبیعتا باید با مسئولین مربوطه برخورد شود، و صرفا بعنوان یک حفظ حرمان و ... نگوییم چرا نشد من فکر میکنم اینها هم قانونگذاری میخواهد هم نظارت مجلس را میخواهد و باید همه برویم به این سمت و کشور را به صورت شفاف اداره کنیم، من فکر میکنم که سامانهای شدن، الکترونیکی شدن، هوشمند سازی ارتباطات و مناسبات حاکم میتواند تا حد زیادی به اصلاح مدیریت، اصلاح فرآیندها و حذف آن پستوهایی که میتوان تصمیماتی گرفت و یا کم کاریهایی داشت و درعین حال اصلاح مدیریتی را در پی داشته باشد.
مجری: متشکرم، شنونده عزیزی پیام داده که همان قدر که تلاش میکنید قانون تصویب کنید همانقدر هم نظارت کنید اگر تیغ نظارت مجلس برندهتر باشد شاید این اتفاقات کمتر بیفتد مشخصا برای سال ۱۴۰۲ برای بازنشستهها چه تصمیم عاجلی گرفته خواهد شد که از ذخیره نکنیم به صندوقهای بازنشستگی بدهیم، ۱۸ صندوق بازنشستگی داریم و ۱۶ تای آن ورشکسته هستند، و همه اینها بار مالی دولت هستند، چه کار میخواهید بکنید که این روال تکرار نشود؟
حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: ما سه صندوق بزرگ داریم که صندوق کشوری و لشگری و تامین اجتماعی است، مابقی صندوقهای کوچکی هستند صندوق روستایی و عشایری هم گسترده است، ولی نوپا است و مشکلی ندارد، صندوقهای کوچک زیادی را داریم که خیلی عدد بالایی را شامل نمیشوند، اما در عین حال هم نیازمند قانون و نظارت هستند و هم این که ما بخصوص صندوق تامین اجتماعی که عمده بازنشستگان هستند را امسال تقویت کنیم، حرکت خوبی شد با این ۵۷ درصد و ۳۷ درصد. ما یک محدودیتی در سال ۱۴۰۱ داشتیم که برنامه پنج ساله ششم تمام شده بود و به آن حداقل کف تورم را گفته بود باید اضافه کنیم این وجود نداشت، ولی در سال ۱۴۰۲ تصمیم داریم که کف را مبنا قرار بدهیم بخصوص برای بازنشستگان و آنهایی که حقوق کمتری دارند و انشاالله در نزدیک کردن این حداقل و حداکثرها و رفتن به سمت عدالت و اگر بشود پلکانی کردن افزایشها بیش از تورم، این کارهایی است که مجلس علاقه دارد و در سالهای پیش هم دنبال بوده است متناسب با منابعی که داریم انشاالله بتوانیم خدمت بدهیم به پیشکسوتان این ملت که مورد توجه همه جامعه هستند.
مجری: ممنونم آقای گودرزی، من برنامه هفتم را هنوز تصویب نشده، ولی خام آن را بارها و بارها خواندم و اتفاقاتی که شما از آن صحبت میکنید مستلزم این است که برنامه هفتم حسابی در مجلس چکش کاری شود تا این چیزهایی که شما میفرمایید اتفاق بیفتد، دست کم من در برنامه هفتم ندیدم این چیزهایی که شما فرمودید امیدوارم که در مجلس با چکش کاری و تطبیق بودجه با آن بتوانید خدمات را به بازنشستههای عزیزمان ارائه بدهید.
حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: چرا در برنامه ششم این بود که افزایش ...؟!
مجری: بالاخره هفتم که میآید ناقص است دیگر آقای گودرزی.
حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی: تورم هست این یک چیز عقلی است یعنی اگر شما بخواهید ثابت هم نگه دارید که ارزش آن دارایی شان کمتر نشود باید با کف تورم اضافه پیدا کند این سال یک سال بین برنامهای بود و انجام نشد، اگرچه در میانه سال ما اضافه کردیم و دولت هم پای کار آمد و ده درصد و اینها اضافه شد که با آن اولیه شاید به ۲۰ درصد برسد و با ۵ درصد ۲۵ درصد، اما در عین حال متناسب با تورم نیست و به نوعی باید جبران کنیم.
مجری: متشکرم و به همکارانتان هم روز مجلس را تبریک بگویید.