پخش زنده
امروز: -
بیمارستان علامه کرمی اهواز از جمله مراکز درمانی است که در کوی انقلاب این کلانشهر به بیماران خدمات ارائه میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مدیر کمیته امداد امام خمینی خوزستان گفت: عملیات ساخت بیمارستان علامه کرمی اهواز با نیت خیر ایشان در سال ۱۳۷۶ در کوی انقلاب واقع در جنوب غرب این کلانشهر که جزو مناطق محروم است، آغاز شد و در سال ۱۳۷۹ به پایان رسید.
جمال شیبه به مکاتبه مرحوم آیت الله کرمی با دفتر مقام معظم رهبری مبنی بر واگذاری اداره این مرکز درمانی به این دفتر اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۸۲ و با اجازه دفتر حضرت آیت الله خامنهای (مدظله العالی)، بهره برداری بیمارستان آیت الله کرمی به کمیته امداد محول شد.
وی با بیان اینکه در آن زمان فعالیت بیمارستان بسیار مختصر بود و به لحاظ امکانات و تاسیسات بیمارستانی در حد استاندارد نبود، ادامه داد: بنابراین کمیته امداد سرمایه گذاری زیادی برای بهره برداری کامل آن انجام داد و تاکنون بخشهای مختلف آن فعال است و به بیماران خدمات درمانی مختلفی ارائه میکند.
شیبه با بیان اینکه اقشار آسیب پذیر و دهکهای پایین جامعه و اهواز عمده مراجعه کنندگان به بیمارستان آیت الله کرمی هستند، اضافه کرد: باوجود اینکه این بیمارستان جزو بیمارستانهای رتبه یک استان خوزستان محسوب میشود، تا زمانیکه از سوی کمیته امداد امام خمینی اداره میشد، تعرفههای خدمات درمانی نیز بسیار کمتر از بیمارستانهای دولتی خوزستان بود.
به گفته این مقام مسئول؛ افراد کم برخوردار و مددجویان کمیته امداد امام خمینی که توان پرداخت هزینههای درمان را نداشتند، از سوی این نهاد پرداخت میشد.
جمال شیبه بیمارستان علامه کرمی اهواز را تنها بیمارستان کشور با مدیریت کمیته امداد امام خمینی عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه بنیاد شهید دارای هلدینگهای مختلفی است و بیمارستانهای مختلفی را در سطح کشور دارد، در سال ۱۳۹۹ براساس تفاهمی که در سطح ملی میان کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران اتفاق افتاد، مدیریت این بیمارستان نیز به این اداره واگذار شد.
وی با بیان اینکه جامعه هدف کمیته امداد و بنیاد شهید جامعهای هستند که این ادارهها در قبال آنها وظایفی بر عهده دارند، ادامه داد: با این استدلال که بنیاد شهید مدیریت بیمارستان در سراسر کشور را انجام میدهد و باهدف نمونه شدن بیمارستان علامه کرمی در کشور در زمینه ارائه خدمات بهتر به خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران این اقدام صورت گرفت.
واگذاری مدیریت بیمارستان علامه کرمی به بنیاد شهید در سال ۱۳۹۹
شیبه میگوید: براساس این تفاهم نامه، ۳۰ درصد ظرفیت این بیمارستان باید در اختیار مددجویان کمیته امداد باشد، ضمن اینکه هردو نهاد زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری محسوب میشوند، نقل و انتقالها بدون پیچیدگیهای اداری انجام و به صورت کاملا رایگان بهره برداری آن براساس یک تفاهم نامه به مدت ۲۵ سال به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد.
وی گفت: براساس تفاهم نامهای که در آذرماه سال ۱۳۹۹ منعقد شد، بیمارستان علامه کرمی اهواز تا اردیبهشت ماه امسال در مدیریت بنیاد شهید بود و اطلاعی از چگونگی مدیریت بیمارستان، میزان تعرفهها و مسائل و مشکلات آن در دست کمیته امداد خوزستان نیست.
درخواست ریاست بنیاد شهید کشور برای بازگشت مدیریت به کمیته امداد
شیبه افزود: در اردیبهشت ماه امسال و در مکاتبهای که آقای قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد کشور داشت، درخواست بازگشت مدیریت این بیمارستان به کمیته امداد را باتوجه به مشکلات و مسائل موجود را ارائه کرد.
وی میگوید: موافقت از سوی ریاست کمیته امداد اعلام و جلسهای در خردادماه امسال در تهران برگزار شد و براساس انعقاد تفاهم نامهای میان نمایندگان هردو نهاد، مقرر شد در ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱، بهره برداری و مدیریت این بیمارستان به کمیته امداد بازگردانده شود، البته در بند ۲ و ۳ این صورتجلسه اشاره شده که باید حتما مسائل مالی بیمارستان بررسی و بدهی و سودآوری این مرکز درمانی مشخص شود.
بدهی ۳۹ میلیارد تومانی حوزه حقوق و دستمزد بیمارستان علامه کرمی
این مقام مسئول موسسه مفید راهبر وابسته به دفتر مقام معظم رهبری را موسسه اصلی حسابرسی کمیته امداد و بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور معرفی کرد و ادامه داد: در مکاتبهای که ۲۸ تیرماه امسال آقای بختیاری با آقای قاضی زاده هاشمی انجام میدهند، اعلام میکنند که بیمارستان ۳۹ میلیارد تومان بدهی مربوط به حقوق و دستمزد کادر درمان و کارکنان دارد و تحویل مدیریت بیمارستان در گرو تعیین تکلیف این میزان بدهی است.
پیگیری مشکلات و پرداخت مطالبههای کادر درمان و کارکنان بیمارستان
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان با تایید اظهارهای مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان گفت: مدیر کل سابق بنیاد شهید نیز هیچ دخالتی در واگذاری مدیریت و بهره برداری بیمارستان علامه کرمی اهواز نداشتند و نمایندگان این ۲ نهاد در مرکز مسئول این واگذاری هستند و مسئولان استانی مسئولیتی در این رابطه نداشتند.
حسن نورانی افزود: زمانیکه مدیریت بیمارستان علامه کرمی به بنیاد شهید مرکز واگذار میشود، بدهیهای تسویه نشدهای وجود داشته و حسابرسی دقیقی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه منافع این بیمارستان برای مردم خوزستان و ساکنان منطقه کوی انقلاب که بیشتر آنها از قشر کم برخوردار هستند، است، ادامه داد: برای رفع مشکلات و تسویه بدهیهای این مرکز درمانی، جلسههایی با معاون استاندار، مدیرکل کمیته استان و رئیس بیمارستان علامه کرمی برگزار و پیگیریها و مکاتبههایی در این رابطه انجام شد.
نورانی میگوید: براساس نامه نگاریها و پیگیریهایی که از سوی استاندار از مسئولان کشوری شده است، پس از واگذاری بیمارستان علامه کرمی اهواز به کمیته امداد، سازمان بنیاد شهید هیچگونه مسئولیتی ندارد، البته بدهی تقبل شده و تسویه خواهد شد.
این مقام مسئول دلیل تسویه نشدن بدهی را برنامههای بنیاد شهید برای سرمایه گذاری در این بیمارستان برای ارتقای کیفیت خدمات درمانی و پزشکی عنوان و اضافه کرد:، ولی باتوجه به موقوفه بودن بیمارستان و انتقال ندادن سند، بنیاد شهید تصمیم گرفت جایی سرمایه گذاری کند که سند و مدیریت آن در اختیارش باشد.
وی به مطرح کردن مشکلات بیمارستان علامه کرمی با آقای قاضی زاده هاشمی و قائم مقام وی اشاره کرد و گفت: پیگیری پرداخت بدهی و حقوق کادر درمان و کارکنان را تا حصول نتیجه پیگیری میکنیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان درخصوص پرداخت بدهیها میگوید: مبنای بدهی اگر از تاریخ واگذاری به بنیاد شهید است، موسسه حسابرسی مفید راهبر باید میزان بدهی کمیته امداد را مشخص کند، سپس بنیاد بدهی خود را پرداخت خواهد کرد.
۱۲ میلیارد تومان بدهی هنگام تحویل بیمارستان به کمیته امداد
جمال شیبه، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی خوزستان در ادامه گفت: ۳۹ میلیارد تومان بدهی بیمارستان علامه کرمی اهواز تا ۲۸ خردادماه امسال مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان و کادر درمان است که از حسابداری این مرکز درمانی دریافت شده است.
وی افزود: باتوجه به اینکه موسسه مفید راهبر ملاک و معیار هردو مجموعه است، در تاریخ ۱۴ شهریورماه آقای بختیاری، ریاست کمیته امداد کشور با آقاس قاضی زاده هاشمی، ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور انجام میدهد و میزان دقیق بدهی را ۵۹ میلیارد تومان براساس اعلام این موسسه حسابرسی اعلام میکند.
شیبه میگوید: براساس اعلام موسسه مفید راهبر، ۱۲ میلیارد تومان بدهی مربوط به زمانی است که به کمیته امداد واگذار شده که این میزان از مجموع رقم کم و در نهایت به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است.
وی ادامه داد: براساس مکاتبه آقای قاضی زاده هاشمی با استاندار خوزستان، اعلام شده که از ۳۱ تیرماه امسال این اداره هیچگونه مسئولیتی در قبال این بیمارستان ندارد و مدیریت آن با بنیاد شهید نخواهد بود، این درحالی است که وضعیت بدهی بیمارستان و پرداخت حقوق و مطالبههای کادر درمان و کارکنان مشخص نشده است.
این مقام مسئول دلیل بلاتکلیفی بیمارستان علامه کرمی اهواز را مشخص نشدن وضعیت پرداخت بدهیها عنوان و اضافه کرد: تا به امروز این تفاهم به نتیجه نرسیده است، البته براساس بند ۸ تفاهم نامهای که در سال ۱۳۹۹ منعقد شده، درصورت بروز هرگونه مشکل و اختلاف در این رابطه، بازرسی دفتر مقام معظم رهبری فصل الخطاب است و تا زمان تعیین تکلیف این اختلاف نظر، هردو مجموعه باید بر تعهدهای خود پایبند باشند.
واریز ۲۰ میلیارد تومان به حساب کارکنان بیمارستان علامه کرمی اهواز
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی خوزستان میگوید: به عبارت دیگر به دلیل رفع نشدن کامل مشکلات، بنیاد شهید و امور ایثارگران نمیتواند اعلام کند که مسئولیتی در این رابطه ندارد.
شیبه گفت: باوجود اینکه مدیریت بیمارستان از طرف کمیته امداد تحویل گرفته نشده است، اما پیگیر حقوق کارکنان هستیم و براساس وظایف ذاتی و فلسفه وجودی این نهاد حمایتی، ریاست کمیته امداد کشور ۲۰ میلیارد تومان استقراض و به حساب کمیته امداد خوزستان واریز کردند و همان روز به حساب کارکنان واریز شد.
وی افزود: براساس آخرین مکالمهها و آخرین نامه ریاست کمیته امداد کشور با دفتر مقام معظم رهبری، به زودی مدیریت بیمارستان مشخص میشود.
ضریب اشغال تختهای بیمارستانی، اصل موفقیت بیمارستان
شیبه اصل موفقیت هر بیمارستانی را وابسته به ضریب اشغال تختها دانست و ادامه داد: وقتی تختهای بیمارستانی خالی باشند، آن مرکز محکوم به شکست است، همچنین بیمارستانی که ظرفیت تختهای جراحی آن دائما تکمیل باشد، بدون شک موفق و سودده است.
وی نقش پزشکان در موفقیت یک بیمارستان و هدایت آنها به یک مرکز درمانی را بااهمیت توصیف و اضافه کرد: تعداد زیادی که همچنان مطالبههای خود را دریافت نکرده اند، همچنان به تعهدهای خود عمل کرده و تاکنون به همکاری خود ادامه داده اند.
شیبه از پزشکان خواست نگاه ویژهای به این بیمارستان و خدمت رسانی به بیماران آن که از اقشار نیازمند جامعه هستند، داشته باشند تا دوباره این مرکز درمانی به روزهای اوج خود بازگردد.
وی میگوید: بیمارستان علامه کرمی اهواز دومین بیمارستان مجهز به بخش NICU و مختص نوزادان در استان خوزستان است، بطوریکه بیماران از استانهای همجوار از خدمات درمانی بهره مند شدهاند، ضمن اینکه ظرفیت مناسبی در زمینه توریسم درمانی و ارائه خدمات به بیمارانی که از خارج از کشور به ایران و خوزستان میآیند، دارد و امیدواریم به زودی شاهد رفع مشکلات بدهی و مطالبههای این بیمارستان باشیم.