پخش زنده
امروز: -
ساخت بزرگترین مجموعه تلسکوپهای جهان که با هدف مطالعه خورشید و چگونگی تأثیر رفتار آن بر زمین که آغاز شده بود، با موفقیت به پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما: تلسکوپ رادیویی خورشیدی دائوچنگ DSRT بر مشاهده شعلههای خورشیدی و خروج جرم از تاج خورشیدی متمرکز است. جرمهای خارج شده از تاج خورشیدی، با تنظیم مجدد میدان مغناطیسی ستاره که در لکههای خورشیدی رخ میدهد، تحریک میشوند و زمانی که به سوی زمین بیایند، ممکن است شبکههای برق، مخابرات و ماهوارههای در حال گردش را تهدید کنند و حتی امنیت فضانوردان را در ایستگاه فضایی بینالمللی و ایستگاه فضایی تازه تکمیلشده "تیانگونگ" (Tiangong) چین به خطر بیندازند.
تلسکوپ DSRT واقع در فلاتی در استان سیچوآن در جنوب غربی چین، از ۳۱۳ دیش تشکیل شده است که هر کدام با قطر شش متر، دایرهای با محیط ۳.۱۴ کیلومتر را تشکیل میدهند.
"وو لین" (Wu Lin)، از گروه طراحی تلسکوپ گفت: ما میتوانیم پیشبینی کنیم که آیا طوفان خورشیدی به سمت زمین میآید یا خیر. اگر طوفان خورشیدی به سمت زمین بیاید و به ما برسد، میتوانیم هشدارهای اولیه را در مورد آنها صادر کنیم. بدین ترتیب، ما میتوانیم پیشبینیهای محیطی را برای عملکرد عادی ماهوارهها در فضا و شبکههای برق از روی زمین انجام دهیم.
در سمت روشنتر، شرارههای خورشیدی و جرم خارجشده از تاج خورشیدی مسئول پدیدههای شفق رنگارنگی هستند که در آسمان شب نزدیک مناطق قطبی دیده میشوند.
این آرایه بزرگ در ژوئن ۲۰۲۳ و پس از تکمیل مراحل همترازی و آزمایش مشترک، عملیات آزمایشی را آغاز خواهد کرد. این تنها یکی از پروژههای جدید رصد خورشید به شمار میرود که در سراسر جهان در حال انجام شدن است.
"ماریا کازاچنکو" (Maria Kazachenko)، فیزیکدان خورشیدی "دانشگاه کلرادو بولدر" (CU Boulder) گفت: ما در حال وارد شدن به عصر طلایی نجوم خورشیدی هستیم، زیرا تلسکوپهای خورشیدی زیادی داریم که به صورت آنلاین کار میکنند.
"دینگ مینگده" (Ding Mingde)، فیزیکدان خورشیدی "دانشگاه نانجینگ" (NJU)، با تاکید بر اهمیت همکاری جهانی در این قلمرو افزود: داشتن رصدخانهها در چین، دادههای مهمی را در مورد فعالیتهای خورشیدی ارائه میدهد که برای تلسکوپها در سایر مناطق قابل مشاهده نیستند.
تلسکوپ رادیویی خورشیدی دائوچنگ، بخشی از یک شبکه نظارت بر محیط فضایی از زمین است که "پروژه نصفالنهار چین" (Chinese Meridian Project) نام دارد.