پخش زنده
امروز: -
کتاب «خانهای برای همه» به قلم مرضیه ذاکری چاپ و روانه بازار نشر شد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما ؛ این کتاب خاطرات و روایت زندگی منصوره مقدسیان، کاری از انتشارات «راه یار» است .
کتاب «خانهای برای همه» روایت بدون اغراق و سانسور از زندگی یک مادر است .
«از خود دانستن» چیست؟ با پیوند با خدا، «خود» انسان متفاوت میشود. دیگر آن آدم قبل نیست. بزرگ و بزرگتر میشود و مرزهای وجودش دیگر آنقدر تنگ نیست که خودش هم در آن جا نشود و همیشه گرفته و دلگیر باشد. شنیدهاید که آدمها بهخاطر در باز خانة کسی به مهمانی نمیروند، بلکه این روی باز و دل گشاده است که مهمان را به خانه میآورد؟ این روی باز، همان بزرگ و وسیع بودن انسان است. با «بزرگشدن خود»، مرزهای خانة انسان نیز تغییر میکند و خانه بزرگ میشود. نه اینکه دیوارهای خانه حرکت کنند و خانه وسیع شود، بلکه، چون دل وسیع شده، خانه هم برای دیگران جا دارد. خانه میشود خانة امید آدمها.
اینها که گفتیم، تنها چند کلمة سخت نیست که در ذهنها و خیالبافیهای کنار هم قرار بگیرند و دنیایی دستنیافتنی بسازند. اشتباه نکنیم! فقط کعبه نیست که خدا در قرآن آن را خانة مردم نامیده یا فقط درِ خانة ائمه (ع) روی همة مردم و همة بیپناهان باز نبوده است، این چیزها میشود در دنیای آدمهای معمولی هم اتفاق بیفتد. داستان خانة خانم منصوره مقدسیان در این کتاب، از این دست خانههاست که خانهاش شده «خانهای برای همه».
مادر هم در این خانه، مادری برای همه است؛ مادری فراگیر و دلسوز که اگر پول هم نمیداشت، بیاعتنانبودنش به دیگران، بالاخره جوری خودش را نمایان میکرد. اصلاً «مادری» الگوی خوبی است برای رهبری اجتماعی در محله یا فامیل یا حتی جامعة بزرگ.
خانم منصوره مقدسیان در ظاهر کار خیلی خاصی نمیکند؛ اما ظرافتهای درک او از دیگران، باعث شده ظرفیت آدمها را خوب بشناسد و متناسب با هرکدام جوری دستگیری کند. اینها به این معنی نیست که کار او نمونهای بینقص است و مو لای درز کارش نمیرود، نه.
اینها به این معناست که چقدر وقتی مادری بخواهد مادری کند، میتواند رهبری اجتماعی بکند و پیوندهای اجتماعی را تقویت کند و چقدر از این دست مادرها دوروبرمان داریم و قدر نمیدانیم که همین نمونهها، اکسیری هستند برای دنیای تنهاشده و آدمهای بیکسوکارشدة این جهان مدرن. خلاصه اینکه این آدمها خاص نبودهاند، بلکه خاص شدهاند؛ فقط اراده کردهاند که خودشان را بزرگ کنند و جا پیدا شده برای بقیه.
این آدمها نمونههای خوبی هستند که سر دست بگیریمشان و وقتی میخواهیم از سبک زندگی اسلامی بگوییم، برای عینیشدن صحبتهایمان و برای نشاندادن شدنیبودن این سبک از زندگی، معرفیشان کنیم. اغراق هم لازم نیست. کافی است زندگی آنها را همانطور که بوده، روایت کنیم.
همین روایت بدون اغراق و سانسور جذاب است و دل مخاطب را با خودش همراه میکند؛ چرا که نزدیک به فطرت است. از این دست مادرها و از این دست خانهها، هم در شهر پیدا میشود و هم در روستا. هم پولدارش هست و هم تنگدستِ گشادهدستش. میتوانیم پیدا و روایتشان کنیم. میشود غیر از اینکه چراغ بگیریم و دنبالشان بگردیم و پیدا کنیمشان برای روایت، امتحان هم بکنیم. خیلی خوب است بزرگشدنها و بزرگشدن خانهها.
بعد از انتشار کتاب «خانم مربی»، روایت زندگی خانم سعیده صدیق زاده از انتشارات «راه یار»، مخاطبان از بخشهایی از کتاب استقبال کردند که راوی بسیار تحتتأثیر تربیت مادرش بوده است. مادر ایشان، خانم منصوره مقدسیان را بعد از چاپ این کتاب پیدا کردیم. «خانهای برای همه» حاصل روایت فرزندان، نوهها، شاگردان، آشنایان و همسایههای منصوره مقدسیان است.»
کتاب «خانهای برای همه» که تحقیق آن برعهده مرضیه ذاکری و صدیقه هنرور بوده و تدوین آن را مرضیه ذاکری انجام داد است، در ۲۱۶ صفحه، منتشر شده است و علاقه مندان علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir برای تهیه کتاب اقدام کنند.