پخش زنده
امروز: -
پنجمين روز از ماه جمادي الاول ميلاد با سعادت حضرت زينب کبري (س) است. به همين مناسبت اين روز، روز پرستار نامگذاري شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، میلاد زینب کبری (س) مظهر لطافت و رحمت، زلال مهربانی، قامت سبز ایستادگی، نهال بارور صبر و تحمل، سلاله عفت و پاکدامنی، سرود زیبای حمایت از امامت، شعر بلند ایمان و یقین و آئینه صراحت بیان مبارک باد
حضرت زینب کبری (س) سومین فرزند حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع) است که دو سال بعد از ولادت امام حسین (ع)، در روز ۵ جمادیالاول سال ششم هجری قمری در در محلّه بنیهاشم شهر مدینه به دنیا آمد.
در برخی منابع سال تولد ایشان پنجم هجری قمری ذکر شده است.
بر اساس روایات متعدد، نام حضرت زینب (س) توسط پیامبر اسلام (ص) انتخاب شده است.
البته گفته شده است که جبرئیل از سوی خداوند متعال این نام را به پیامبر (ص) رسانده است.
زینب به معنای درخت نیکو منظر و خوشبو یا افتخار و زینت پدر است.
حضرت زینب (س) یکی از زنان مقدس برای شیعیان است.
ایشان در واقعه کربلا در کنار برادرش حسین بن علی (ع) حاضر بود. حضرت زینب (س) بعد از واقعه عاشورا به همراه دیگر بازماندگان کاروان امام حسین (ع) به اسارت درآمدند و به کوفه و از آنجا به شام برده شدند.
ایشان در اسارت نیز به همراه امام سجاد (ع) به دفاع از حقانیت امام حسین (ع) سخنرانی کردند.
حضرت زینب (س) که زینب کبری نیز نامیده میشوند در زندگی خود وفات پدربزرگش حضرت محمد (ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش فاطمه زهرا (س)، شهادت پدرش امام علی (ع)، شهادت برادرش امام حسن مجتبی (ع)، واقعه کربلا و شهادت امام حسین (ع) و بسیاری از بستگانش، همچنین به اسارت رفتن در کوفه و شام را تجربه کرد که به دلیل تحمل این سختیهای بسیار به ام المصائب معروف است.
ایشان همچنین به دلیل فداکاری و قهرمانی در واقعه کربلا، در بین شیعیان به لقب قهرمان کربلا نیز شناخته میشود.
برای ایشان القاب فراوانی همانند عقیله بنیهاشم، عارفه، فاضله، عابده آل علی ، امینة اللّه ، نائبة الحسین ، شریکة الشهدا، شریکة الحسین، عالِمه غیر معلَّمه، موثّقه، کامله، معصومه صغری، نائبة الزهرا ، عقیلة النساء، بلیغه و فصیحه نقل شده است.
همچنین کنیه ایشان، ام الحسن و امکلثوم است.
حضرت زینب (س) در سن ۵۶ سالگی از دنیا رفت.
در مورد تاریخ وفات ایشان اختلاف نظر وجود دارد ولی در بیشتر منابع گفته شده است که ایشان در روز ۱۵ رجب سال ۶۲ هجری قمری وفات کرده است.
در برخی منابع نیز تاریخ وفات ایشان ۱۴ رجب سال ۶۲ هجری ذکر شده است.