پخش زنده
امروز: -
پرورش ماهی در قفس با برخورداری از ظرفیت حدود ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتری سواحل، زمینهساز رونق اقتصادی و اشتغال خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما, آقای جعفرخانی پرورش دهنده و تولیدکننده در گفتگو با رسانه ملی گفت: صنعت پرورش ماهی در قفس باتوجه به اینکه حدود ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر ساحل داریم، صنعتی رو به رشد و زمینهساز رونق اقتصادی، توسعه، اشتغال و ارزآوری است.
وی با اشاره به ظرفیت سواحل ایران گفت: از ساحل استفاده زیادی نمیبریم، صنعت پرورش ماهی میتواند این امکان را ایجاد کند که ماهی را در محیط طبیعی خودش تولید کنیم.
آقای جعفرخانی پرورش دهنده و تولیدکننده گفت: این صنعت از سی سال پیش به صورت مدرن و صنعتی شد و ۱۰ سال است که در ایران بومی سازی شده است.
وی افزود: پیشروترین کشورها در این زمینه نروژ است که اینها بیشترین فعالیت را در زمینه ساخت قفس و پرورش ماهی در قفس انجام داده اند؛ یکی از معروفترین محصولاتشان هم همین ماهی سالمون است که در بازار ایران هم وجود دارد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۰ در شهر رامسر مزرعه ای را با بومی سازی تجهیزات ساخت قفس در ایران انجام دادیم که با حضور معاون اول رئیس جمهور وقت افتتاح شد.
آقای جعفرخانی با بیان اینکه تمام ماهیهایی که اصلاح نژاد شده و رشد اقتصادی داشته باشد، میتوان در قفس پرورش داده شوند، گفت: قزل آلا در دریا در مدت هشت ماه از وزن صد گرمی به یک کیلو و نیم گرم میرسد.
وی افزود: رشدی که بتواند در واحد زمان به یک رشد معقولی برسد میتوان گفت کاملاَ رشد اقتصادی است. قزل آلا تنها گونهای است فعلا در خزر میتوان پرورش داد. گونهای که رشد اقتصادی در خزر دارد؛ قزل آلاست. در جنوب فیبس و سیبری دو تا گونه وارداتی که اصلاح نژاد شده است. جدیداَ گونه اصلاح شده هامور است که در قفس پرورش میدهند.
این پرورش دهنده و تولیدکننده ماهی با بیان اینکه ما به جز سواحل با محدودیت آبی مواجه هستیم، گفت: با کمبود آب رودخانه ها، حوضچههای پرورش ماهی در پایین دستیها متاسفانه مجبور به تعطیلی شدند، چون دبی آب اینقدر نیست که چند تا مزرعه را آب بدهد.
وی افزود: ما قادر به تولید در عرصه خشکی نیستیم با این منابع آب داخلی و به همین دلیل باید از آبهای ساحلی برای تولید ماهی استفاده کنیم.
آقای جعفرخانی گفت: این صنعت باتوجه به اینکه حدود ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر ساحل داریم که غیر از این صیدی که از آن انجام میشود و استفادههای ساحلی هیچ بهرهای نمیبریم این صنعت میتواند این امکان را ایجاد کند که ماهی را در محیط طبیعی خودش تولید کنیم.
آقای جعفرخانی پرورش دهنده و تولیدکننده ماهی گفت: مزرعههای پرورش ماهی ظرفیتهای مختلفی دارند؛ هر مزرعه میتواند یک یا چند قفس داشته باشد. بزرگترین ظرفیت قفسی ما در ایران ۱۲۵ تنی است. در یک مزرعه چهار قفسی, ۵۰۰ تن ماهی تولید میشود، ولی اگر بخواهیم ۵۰۰ تن را در یک عرصه خشکی تولید کنیم، به رودخانه هراز در ۲۰ هکتار استخر پرورشی نیاز داریم که سرمایه گذاری بسیار عظیمی است.
آقای جعفرخانی گفت: پرورش ماهی در قفس، نوپاست، اما در ایران اقتصادی شده است. یک سیستم تمام اتوماتیک کنترل از راه دور در حجم کوچیک که روی هر یک قفس نصب کنیم قفس یک دستگاه (فیدینگ وارج) دارد با اس ام اس کنترل میشود و ده تا اپراتور میتوانند با آن ارتباط داشته باشند عملکردش را کنترل کنند.