پخش زنده
امروز: -
مسابقه «دیدی نو» که مدتی است در قاب شبکه نسیم جای گرفته، در تلاش است فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی را در خانواده ها نهادینه کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی نیک روش کارگردان «دیدی نو» درباره ساختار و قالب این برنامه گفت: برنامه به صورت مسابقه طراحی شده و خانواده ها در گروه های مختلف با توجه به بخش های طراحی شده در این مسابقه شرکت می کنند.
ترویج موضوع کتابخوانی براساس روش های تاثیرگذار و هم سو با ذائقه مخاطب، مهم ترین ویژگی این مسابقه از دیدگاه فرم و قالب است.
نیک روش افزود: فصل نخست برنامه 38 قسمت 55 دقیقه ای است که به صورت آیتم های مسابقه ای و رقابتی طراحی شده است.
وی با بیان این که بیشتر شرکت کنندگان مسابقه افرادی هستند که از فضای مطالعه و کتاب تقریبا دور اند، افزود: همین موضوع، این برنامه را از سایر برنامه ها متمایز می کند. تمام تلاش ما این است که افراد و گروه هایی از این نوع را تشویق و ترغیب به مطالعه کنیم و این مهم ترین ویژگی برنامه ما در مقایسه با برنامه های دیگر در حوزه کتاب و مطالعه است.
مهدی نیک روش افزود: کتاب ها توسط یک گروه محتوایی در ژانرهای مختلفی همچون ادبیات پایداری، ادبیات کلاسیک، سوژه های علمی - تخیلی، کتاب های حوزه کودک و نوجوان و ... . انتخاب و معرفی می شوند.
وی ادامه داد: برای انتخاب کتاب، ملاک سال انتشار نیست، کتاب هایی که در برنامه معرفی می شوند ممکن است از ادبیات کلاسیک بهره برده باشد و یا از تاریخ چاپ آن مدت زمان کوتاهی گذشته باشد . ما خط کشی خاصی برای انتخاب کتاب نداریم.
مهدی نیک روش افزود: تمام تلاش برنامه سازان «دیدی نو» این است که بتوانند بین مطالعه و خانواده پل بزنند و مطالعه را از آن حالت فردی بودنش خارج کنند و نشان بدهند که کتاب می تواند عامل نزدیکی فکری اعضای خانواده باشد.
ما در این فصل به سراغ کتاب هایی با متون نثر رفتیم و بین ادبیات ایران و جهان و حتی بین نویسندگان تفاوتی قائل نشدیم و این مساله را حتی در طراحی دکور برنامه لحاظ کردیم به طوری که از کتاب نهج البلاغه حضرت علی(ع) تا شاهنامه فردوسی و کتاب جنایات و مکافات داستایوفسکی و .. .در دکور برنامه گنجانده شده است.
کارگردان برنامه تاکید کرد: «تماشاخانه» ، «نواخانه» و «نگارخانه» سه بخش رقابتی این مسابقه بر اساس محورهای تئاتر، نمایش رادیویی و تصویرگری است و از آنجایی که شرکت کنندگان در «دیدی نو» از نظر اطلاعات و ارائه مفاهیم در یک سطح نیستند، برنامه تیم داوری ندارد.
وی گفت : ما 20 مخاطب و 3 مهمان ویژه در استودیو داریم که در خصوص بخش هایی که شرکت کنندگان در مسابقه اجرا می کنند، نظر می دهند و در کنار این بزرگواران، مجری هم نظر خود را اعلام می کند.
در هر بخش 24 رای داده می شود و در نظر داریم ان شالله در فصل بعدی، برندگان هر بخش را به برنامه دعوت می کنیم تا با هم بار دیگر رقابت کنند.
وی ادامه داد: در نمایش رادیویی شرکت کنندگان بخشی از کتاب را به صورت نمایش رادیویی اجرا می کنند که این بخش ظرافت های خاص خودش را دارد.
بخش دیگر «تماشاخانه» است که در این بخش، در یک نمایش کوتاه ، یک کتاب را معرفی می کنند .
در بخش «نگارخانه» هم با تصاویری که در اختیار شرکت کنندگان قرار داده می شود باید یک طرح سه بعدی با توجه به برداشت شان بسازند.
کارگردان برنامه ادامه داد: ما این فرصت را می دهیم که هر گروه از شرکت کنندگان هر آنچه از کتاب برداشت کردند ارائه دهند. البته در این مسیر راهنمایی می شوند تا بتوانند مفهوم را در سه بخش مسابقه ارائه کنند.
مسابقه تلویزیونی «دیدی نو» به تهیه کنندگی مهران میرصالحی و اجرای شهرام شکیبا چهارشنبه و پنج شنبه هر هفته ساعت 18:30 دقیقه از شبکه نسیم پخش می شود.